ВСЯКО ПОСЕЩЕНИЕ В „ЛИНА“ ВИ НОСИ БЕЗПЛАТНО ИЗСЛЕДВАНЕ
04.09.2023 1736 Прегледи

ВСЯКО ПОСЕЩЕНИЕ В „ЛИНА“ ВИ НОСИ БЕЗПЛАТНО ИЗСЛЕДВАНЕ

През месеците септември и октомври медицинска лаборатория „ЛИНА“ показва своята грижа към здравето на пациентите, като предлага безплатни изследвания на кръвна захар и пикочна киселина. За желаещите да се включат в анализите има само стандартна такса венепункция от 2 лв. Инициативата има за цел да насърчи хората да обръщат по-голямо внимание на своето състояние.

Безплатните изследвания са достъпни за всички и се извършват в самостоятелните лаборатории и манипулационни на „ЛИНА”, които се намират в редица области в България. Списъкът включва: Бургас, Варна, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Сливен и Ямбол. Този широк обхват цели да предостави навременна профилактика на пациенти от различни региони в страната.

Защо трябва да обръщаме внимание на нивата си на кръвна захар и пикочна киселина?

Кръвната захар играе ключова роля за поддържането на здравето. Нивата на захар в кръвта могат да служат като индикатор за риска от диабет и други заболявания, свързани с метаболизма. Високите нива на кръвна захар могат да нарушат функцията на органите и системите, включително сърцето, бъбреците и нервната система. Специално за пациентите с предразположеност към диабет, този анализ може да предостави важна информация за  здравословния им статус, а пациентите с установен захарен диабет имат възможност безплатно да проследяват нивата на кръвната си захар.

От друга страна, пикочната киселина също е важен параметър за оценка на здравето. Високите ѝ нива могат да бъдат свързани със заболявания като подагра, което е форма на артрит, причинена от натрупването на кристали от пикочна киселина в ставите. Следенето на нивата на пикочна киселина може да помогне за ранното откриване на подагра и предпазване от евентуални усложнения.

Проучванията показват, че има съществена връзка между захарния диабет и подаграта. Повишени нива на пикочна киселина могат да влошат инсулиновата резистентност, което е предпоставка за развитие на диабет. И обратно – хора, страдащи най-често от захарен диабет тип II, са по-склонни към развитие на подагра.

За да се включите в безплатните изследвания, е необходимо само да посетите най-близкия самостоятелен филиал на „ЛИНА” във Вашия град. Най-добре е това да става сутрин на гладно. Предварително записване на час или направление от лекар не са необходими.

Инициативата на медицинска лаборатория „ЛИНА” представлява ценен жест към обществото и подчертава нейната ангажираност за здравето на пациентите.

Няма ограничение в безплатните анализи – можете да се възползвате от тях при всяко посещение в лабораторията.

 

 

Предишна МАНДРАТА НА ПЛАМЕН КРУМОВ ОТКРИВА ФИРМЕН МАГАЗИН В СЛИВЕН
Следваща ПОРЕДЕН ГОЛЯМ УСПЕХ ЗА МЛАДИТЕ ШАХМАТИСТИ НА ШК "СИНИТЕ КАМЪНИ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

На интервю за работа: – Защо напуснахте предишната си работа? – Фирмата се премести в нов офис, но не ми казаха къде е той. Между приятелки: – Аз пък вече

Новини Сливен

ЗАДЪРЖАХА ДРОГИРАН ШОФЬОР

На бул. „Банско шосе“ е извършена проверка на 35-годишен мъж от село Самуилово, водач на лек автомобил „Ауди 80“. Пробата за употреба на наркотични вещества е показала положителен резултат. Водачът

Новини Сливен

ИЗТИЧА СРОКЪТ ЗА УЧАСТИЕ ВЪВ ВТОРИЯ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА РИСУНКА ПО СЛУЧАЙ ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО

Крайният срок за изпращане на рисунките за участие във втория национален конкурс за детско творчество „Домашното огнище“, посветен на Деня на християнското семейство изтича днес, 18 ноември 2022 г. Конкурсът