ВСС НЕ УСПЯ ДА ИЗБЕРЕ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РАЙОНЕН СЪД – СЛИВЕН
март 22, 2022 2129 Прегледи

ВСС НЕ УСПЯ ДА ИЗБЕРЕ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РАЙОНЕН СЪД – СЛИВЕН

Висшият съдебен съвет не успя да избере председател на Районен съд – Сливен по време на днешното си заседание, научи Sliveninfo. На следващо заседание предстои избор на временен шеф на съда.

Sliveninfo ви предлага информацията на lex.bg за драматичните събития по време на изслушването на двамата кандидати:

Кандидат за шеф на съд се яви пред Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (СК на ВСС), за да каже, че се оттегля от процедурата заради „помията, която се изляла върху него“, откакто решил да участва в надпреварата.

Става дума за районния съд в Сливен, а кандидатът е Иван Манчев – редови магистрат там. Той заедно с досегашния ръководител Живка Кирилова бяха претенденти за председателския пост.

След продължило близо три часа изслушване на Кирилова, Манчев влезе в залата на ВСС като се очакваше да представи концепцията си. Но той започна с думите, че ще направи изявление.

„През последните почти две години, откакто беше обявена процедурата, се изля толкова помия върху мен, колкото не е изливана през цялата ми професионална кариера“, каза Манчев. Той заяви, че не е наказван, вършел си е работата съвестно и бързо е изготвил документите си за надпреварата.

Манчев допълни, че с другия кандидат са се разбрали да не си пречат и да не се правят спънки. Но срещу него започнали да се подават различни сигнали, които целят да го дискредитират.

„Ако не бях конкурент, нямаше да имам сегашните проблеми. Бях уличен в какви ли не грехове. Твърдо заявявам, че се оттеглям от участие в процедурата. Сега вече имам друг приоритет – да изчистя името си“, категоричен беше Иван Манчев.

След което напусна залата.

Съдийската колегия прекрати процедурата спрямо него, а Живка Кирилова не събра необходимото мнозинство. За нея гласуваха Атанаска Дишева, Даниела Марчева, Олга Керелска и Севдалин Мавров. Останалите шестима членове на СК на ВСС бяха против.

Предишна ДО 17 Ч. ДНЕС СЕ ЗАБРАНЯВА ДВИЖЕНИЕТО В УЧАСТЪКА НА ДОЛНА ЛИФТЕНА СТАНЦИЯ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВЪЗСТАНОВЯВА СЕ КУРСЪТ НА ЛИНИЯ № 17 ПО НАПРАВЛЕНИЕ СЛИВЕН – САМУИЛОВО – ГЕРГЕВЕЦ – КРУШАРЕ

Във връзка с увеличаването на пътникопотока от 26 юни – петък, се възстановява курсът на линия №17 по направление Сливен-Самуилово-Гергевец-Крушаре с тръгване от Сливен в 19часа. Курсовете бяха редуцирани поради

Новини Сливен

ДЕН НА ТРАУР В СЛИВЕН

Сливен днес е в траур в памет на 7-годишното момиченце, което почина, след като бе пребито и изнасилено в село Сотиря. Малката Кристин бе намерена под един от мостовете на 15

Новини Сливен

БСП – СЛИВЕН ПОЗДРАВЯВА ВСИЧКИ ДАМИ ПО СЛУЧАЙ ОСМИ МАРТ

Уважаеми дами, скъпи майки, сестри и съпруги, приемете искрените благопожелания за здраве, щастие и дълголетие, които ви отправяме по случай настъпващия Международен ден на жените – 8-ми март!   Атанас