ВОДАТА В ТВЪРДИЦА ГОДНА ЗА ПИТЕЙНО – БИТОВИ ЦЕЛИ
юли 23, 2018 1115 Прегледи

ВОДАТА В ТВЪРДИЦА ГОДНА ЗА ПИТЕЙНО – БИТОВИ ЦЕЛИ

Със съобщение от Общинската администрация с днешна дата, се уведомяват жителите на Твърдица, че след изследвана проба на питейната вода, направена от Регионална здравна инспекция – Сливен, водата отговаря по микробиологични показатели на изискванията и е годна за питейно – битови цели, считано от неделя, 22 юли.

Още в края на миналата седмица, в писмо до В и К кметът на Община Твърдица Атанас Атанасов уведоми управителят на водното дружество инж. Севдалин Рашев за „безотговорното отношение“ на служителите му от район Твърдица „към изпълнението на служебните им задължения“. Повод са проблемите с водоснабдяването на Шивачево, с. Сборище, а и Твърдица. Ненавременното информиране на Общината е създало напрежение сред жителите на населените места и предпоставки за паника, се казва в писмото. Кметът Атанасов настоява в писмото си да се направи вътрешна проверка, а резултатите да бъдат оповестени, като „виновните длъжностни лица да понесат своите наказания“. В писмото си кметът на Твърдица настоява още за своевременно информиране при подобни случаи от страна на В и К на жителите на общината по надлежния ред, за да не се застрашава здравето на хората.

 

radio.slivenbg.net

Предишна ПЕТИМА СА ЗАДЪРЖАНИ ПРИ СПЕЦИАЛИЗИРАНА ОПЕРАЦИЯ ПО ОПАЗВАНЕ НА НОЩНАТА ТИШИНА В СЛИВЕН
Следваща ЧЕТВЪРТИ ПЛЕНЕР НА ВИНОТО СЕ ПРОВЕЖДА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ТРЕТА ЖЕРТВА НА КОРОНАВИРУСА В СЛИВЕН И ОЩЕ ТРИМА ЗАРАЗЕНИ

В Сливен има трета жертва на коронавируса. Тя е 77-годишна жена, съобщиха от Националният оперативен щаб. Предишните две починали също бяха жени. В Сливен са регистрирани и нови три случая

Новини Сливен

ЗАТВАРЯТ УЧАСТЪК ОТ БУЛЕВАРД „БУРГАСКО ШОСЕ“ НА 23 ЯНУАРИ ЗАРАДИ ДЕМОНТАЖ НА КОЛЕДНАТА УКРАСА

На 23 януари, събота, ще бъде затворен за движение бул. „Бургаско шосе“ в участъка от паметника на Седми конен полк „Орлето“ до Колодрума. Причината е демонтаж на светлинна коледна украса.

Новини Сливен

ОТКРАДНАХА ДВИГАТЕЛ НА ЛОДКА В РАЙОНА НА ЯЗОВИР „ЖРЕБЧЕВО“

Криминалисти на РУ-Твърдица работят по кражба на двигател за лодка, заявена на 23 август. Кражбата е извършена през нощта на 22 срещу 23 август от лодка, собственост на 45-годишен жител

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

5 × 3 =