ВЛАДИМИР РУСЕВ ОТ ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД“ – СЛИВЕН: ОТНОШЕНИЕТО КЪМ БЪЛГАРСКОТО СЕЛО Е ОТНОШЕНИЕ КЪМ ЦЯЛАТА НИ НАЦИЯ
март 15, 2021 886 Прегледи

ВЛАДИМИР РУСЕВ ОТ ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД“ – СЛИВЕН: ОТНОШЕНИЕТО КЪМ БЪЛГАРСКОТО СЕЛО Е ОТНОШЕНИЕ КЪМ ЦЯЛАТА НИ НАЦИЯ

Режимът на питейна вода, замиращия поминък, бягството на младите, ниските доходи, липсата на работа и белезите на дискриминацията, бяха сред темите, коментирани от хората на Слави Трифонов при срещата им с жителите на село Селиминово.

Всички кандидати за народни представители от листата на ПП „Има Такъв Народ“ Сливен – Владимир Русев, Иван Клисурски, Пламен Пенчев, д-р Мариела Красимирова, Даниела Василева и Златомира Мострова, посетиха населеното място, за да представят на жителите му своите биографии, причините да се включат в политическия проект на Слави Трифонов и представата си за бъдещето на България.

„Самият факт, че тук са всички кандидати, както и експерти от структурата ни, говори за това, че сме пряко заинтересовани от съдбата на българското село. Уверен съм, че то е сред основните двигатели на икономиката ни и че отношението към него е отношение към цялата нация“, заяви Владимир Русев – водач на листата на ПП „Има Такъв Народ“ в Сливен.

Като полски възпитаник, той разкри как са се развивали полските села след политическите и обществени промени през 80-те години на миналия век и определи политиката в това отношение като решаваща за непрекъснатия икономически растеж на четиридесет милионната република.

„Полският политически елит беше достатъчно далновиден да прозре, че приемствеността в развитието на селата е от важно значение за устойчивия просперитет на цялата държава. Правителствата последователно инвестираха сериозни бюджетни средства, а след 01 Май 2004 г., и европейски, за подема на селските райони. Като резултат от този и други стратегически ходове, икономическият ръст на Полша е един от най-високите в Европейския съюз. Тя е на път да се превърне в най-големия производител на храни на Стария континент. Защо да не последваме техния пример!?“, допълни Русев.

Жителите на Селиминово разказаха за своите проблеми и изразиха надежда, че някой все пак ще им обърне внимание. Споделиха още, че повечето от трудещите се получават минимална работна заплата, а пенсиите са крайно недостатъчни, за да водят достоен живот. По думите им, децата и внуците ги няма, виждат ги на живо един-два пъти в годината. Вместо да са полезни на държавата си, те работят в чужбина.
Липсата на аптека в селото се превърна в повод за коментари и по друга основна тема – здравеопазването. Тук се включиха д-р Мариела Красимирова и Иван Клисурски, които анализираха и посочиха пред хората, основните недъзи в системата на здравеопазването и разясниха водещите приоритети от програмата на партията в този сектор.

В края на срещата, Пламен Пенчев отправи благодарност към домакините за посрещането и активното участие в разговора. Предложи да се проведе още една среща в с. Селиминово. „Изборите няма да сложат край на срещите ни с вас напротив, без значение от изборния резултат, ние ще продължим да ходим по места и да се срещаме с хората, защото смятаме, че тази обществена дейност не трябва да се свежда до едномесечни активности. Тя е начин на живот, който ние сме избрали да водим постоянно“, увери ги той.

Представителите на партийната листа призоваха хората да отидат до урните на 4 април и да гласуват. „Това е ваше право. А ако го направите като отбележите номер 29 в бюлетината, ще ни дадете шанс да реализираме заложените в програмата ни цели“, посочи още Пенчев.

 

Предишна ВАСИЛ СТОЯНОВ: ОСНОВНАТА НИ ЦЕЛ В ОБРАЗОВАНИЕТО Е ДА ИМАМЕ ОБРАЗОВАНИ, ЗНАЕЩИ И МОЖЕЩИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, КОИТО ОБИЧАТ РОДИНАТА И СА ГОТОВИ ЕФЕКТИВНО ДА УЧАСТВАТ В ПАЗАРА НА ТРУДА И В ОБЩЕСТВЕНИЯ ЖИВОТ
Следваща ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН ОСТАВА БЛИЗКА ДО СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДЕЦА ПОЗДРАВИХА КМЕТА НА ТВЪРДИЦА С БАБА МАРТА

Празничното настроение на Първи март дойде с усмивките и пожеланията на деца самодейци от Народно читалище „Св.Св. Кирил и Методий 1914” гр. Твърдица. С изработени от тях мартеници те поздравиха

Новини Сливен

Д-Р ИЛКО ТОДОРОВ ВЛИЗА В БИТКАТА ЗА ПАРЛАМЕНТ ОТ ИМЕТО НА „ИЗПРАВИ СЕ.БГ! НИЕ ИДВАМЕ!“

Известният сливенски лекар д-р Илко Тодоров влезе в битката за нов парламент на България. Той е част от листата на коалиция „Изправи се.БГ! Ние идваме!“. Общопрактикуващият лекар не се колеба,

Новини Сливен

ТОП КРИМИНАЛИСТ ОТ СЛИВЕН ИЗЛИЗА В ПЕНСИЯ

Топ криминалист от МВР – Сливен е подал рапорт за пенсиониране, научи Sliveninfo.  Иде реч за Виктор Маринов, който бе началник сектор „Тежки криминални престъпления“ в oбластната дирекция на полицията.