ВЛАДИМИР РУСЕВ ИЗЛЕЗЕ С АПЕЛ ЗА ПРОБУЖДАНЕ НА ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО
март 2, 2022 1935 Прегледи

ВЛАДИМИР РУСЕВ ИЗЛЕЗЕ С АПЕЛ ЗА ПРОБУЖДАНЕ НА ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО

Бившият депутат от Сливен Владимир Русев излезе с апел за пробуждане на гражданското общество. Sliveninfo го предлага на вашето внимание.

Средата, в която живеем днес се променя изключително динамично. Предизвикателствата пред властимащите са обусловени от активните към момента вътрешни и външни кризи.
При подобни обтегнати обстоятелства, на лидерите им се налага да взимат набързо важни стратегически решения, които невинаги отговарят изцяло на очакванията на широката общественост и понякога е въпрос на интерпретация дали защитават обективно българския национален интерес.

В този контекст, апелирам за реставриране на компетенциите за влиятелност на гражданското общество в качеството му на гарант за опазване на българщината и на демократичните устои на държавата, под формата на конструктивни организационни дейности.
Будната обществена инициативност е в състояние да предостави на разположение на народа механизми за обществен контрол върху управляващите, както и възможността да заявява и отстоява своите позиции ежедневно. Гражданската воля може да изгради стабилна платформа за водене на системна комуникация с властта и за провеждането на градивни самоинициативи на регионално и национално ниво.
Днес, в деня преди националния празник на Република България, добре би било да преосъзнаем максимата, че историята е наука за бъдещето и че наш дълг е не просто да се пробудим като българи, а да останем бдителни спрямо духовността си, спрямо националните ни интереси, спрямо свободата и сигурността на идните поколения.

Предишна ПОДПИСКА В ПОДКРЕПА НА МЕДИЦИТЕ ОТ ДЕТСКО ОТДЕЛЕНИЕ КЪМ МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ” АД СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДИМИТЪР СЯРОВ: ЧЕСТНИТЕ ИЗБОРИ ЗАВИСЯТ И ОТ ГЛАСА НА ИЗБИРАТЕЛЯ, ОТ НАС САМИТЕ

Свидетели  сме, че преди началото на всяка предизборната кампания  някоя от големите политически сили излиза с призив  към участниците  – кандидатите и партиите, на които са представители – да подпишат

Новини Сливен

ЗАЕДНО В НОВОГОДИШНАТА НОЩ С ПЕСНИТЕ НА ДЕЯН МИТЕВ И АНСАМБЪЛ ЗА НАРОДНИ ПЕСНИ И ТАНЦИ – СЛИВЕН

В навечерието на Новата 2020 година, тази вечер от 23.30 часа Община Сливен кани на пл. „Цар Освободител“ всички граждани и гости на Сливен, да се включат в посрещането на

Новини Сливен

ДВАМА НАПАДНАХА СЛУЖИТЕЛКА ВЪВ ВЕТЕРИНАРНА КЛИНИКА, ЗАЛОВИХА ГИ

За по-малко от час криминалисти на РУ-Сливен задържаха извършители на кражба от ветеринарна клиника. Около 16,00 часа вчера криминално проявените Г.А.(34г.) и В.С.(25г.) влизат във ветеринарна клиника в град Сливен,