ВЛАДИМИР РУСЕВ ИЗЛЕЗЕ С АПЕЛ ЗА ПРОБУЖДАНЕ НА ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО
март 2, 2022 1433 Прегледи

ВЛАДИМИР РУСЕВ ИЗЛЕЗЕ С АПЕЛ ЗА ПРОБУЖДАНЕ НА ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО

Бившият депутат от Сливен Владимир Русев излезе с апел за пробуждане на гражданското общество. Sliveninfo го предлага на вашето внимание.

Средата, в която живеем днес се променя изключително динамично. Предизвикателствата пред властимащите са обусловени от активните към момента вътрешни и външни кризи.
При подобни обтегнати обстоятелства, на лидерите им се налага да взимат набързо важни стратегически решения, които невинаги отговарят изцяло на очакванията на широката общественост и понякога е въпрос на интерпретация дали защитават обективно българския национален интерес.

В този контекст, апелирам за реставриране на компетенциите за влиятелност на гражданското общество в качеството му на гарант за опазване на българщината и на демократичните устои на държавата, под формата на конструктивни организационни дейности.
Будната обществена инициативност е в състояние да предостави на разположение на народа механизми за обществен контрол върху управляващите, както и възможността да заявява и отстоява своите позиции ежедневно. Гражданската воля може да изгради стабилна платформа за водене на системна комуникация с властта и за провеждането на градивни самоинициативи на регионално и национално ниво.
Днес, в деня преди националния празник на Република България, добре би било да преосъзнаем максимата, че историята е наука за бъдещето и че наш дълг е не просто да се пробудим като българи, а да останем бдителни спрямо духовността си, спрямо националните ни интереси, спрямо свободата и сигурността на идните поколения.

Предишна ПОДПИСКА В ПОДКРЕПА НА МЕДИЦИТЕ ОТ ДЕТСКО ОТДЕЛЕНИЕ КЪМ МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ” АД СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ПО СЛУЧАЙ ТРЕТИ МАРТ ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА ФИРМА „ФИШКОМ“ – СЛИВЕН

Уважаеми съграждани, На трети март се навършват 142 години от Освобождението на България. 3 март 1878 година е най-дълго очакваната и най- жадуваната дата в българския исторически календар. Договорът от

Новини Сливен

АВТОМОБИЛ КАТАСТРОФИРА НА МАГИСТРАЛАТА

Екип на РСПБЗН-Нова Загора е оказал техническа помощ при възникнало пътно произшествие на автомагистрала „Тракия“ без пострадали. Около 17,25 часа на 20 юли в района на 257 км. е самокатастрофирал

Новини Сливен

ПРОБЛЕМ С КОМПЮТРИТЕ ЗАТРУДНЯВА РАБОТАТА НА КАТ – СЛИВЕН

Проблем с компютрите затруднява работата на КАТ-Сливен, съобщиха от полицията. Поради възникнал проблем в информационната система на АНД, временно е затруднена работата по обслужване на граждани при подаване и получаване