ВЛАДИМИР РУСЕВ В С. ГРАДЕЦ: МЛАДИТЕ ХОРА ПО СЕЛАТА ТРЯБВА ДА ПОЛУЧАТ СВОЯ ШАНС ЗА ИНТЕГРАЦИЯ И РЕАЛИЗАЦИЯ
13.03.2021 2042 Прегледи

ВЛАДИМИР РУСЕВ В С. ГРАДЕЦ: МЛАДИТЕ ХОРА ПО СЕЛАТА ТРЯБВА ДА ПОЛУЧАТ СВОЯ ШАНС ЗА ИНТЕГРАЦИЯ И РЕАЛИЗАЦИЯ

Възможностите за интеграция и реализация на младите хора, живеещи в селата на Сливенска област, образованието на децата им и достойни старини за по-възрастните граждани, са повод за поредната среща на представителите на ПП „Има Такъв Народ“ с жители на малките населени места. Този път петима от кандидатите за народното доверие, част от сливенската листа на партията -Владимир Русев, Иван Клисурски, Пламен Пенчев, Мариела Красимирова и Даниела Василева, както и Рени Янкова – председател на предизборния щаб и членове на общинските организации в Област Сливен, посетиха село Градец на 12 март. Там бяха посрещнати на открито от множество семейства, дошли с децата си, за да споделят проблемите и да потърсят съдействие за решаването им, надявайки се най-сетне някой да им обърне внимание и да чуе техния глас.

„Радвам се, че толкова млади хора дойдоха. За нас е важно те да получат своя шанс за интеграция, придобиване на знания и впоследствие за реализация в професионален план. От съществено за обществото ни значение е, най-малките да бъдат увлечени от науката и спорта, които да ги държат далеч от пороците на улицата“, каза Владимир Русев – водач на листата на „Има Такъв Народ“ по време на срещата си с тях.

От разговора с местните жители стана ясно, че престъпността в селото се ограничава до дребни битови инциденти, а заради ниските доходи, животът е оскъден. В селото има две училища, които са затворени заради противоепидемичните мерки, както и детска градина и читалище. По-възрастните жители споделиха, че дълго време са живели със 120 лв. пенсия, в последно време тя е стигнала до 250 лв., но отново не стига дори за основните им нужди и често се налага да избират дали да си купят храна или лекарства.

Според Пламен Пенчев е недопустимо нашите майки и бащи да бъдат оставени да живеят с толкова ниски пенсии. „Тъжното е, че повечето от тези средства те харчат, за да си купят лекарства. Трябва да впрегнем целия потенциал на обществото ни, за да облекчим всекидневието както на живущите в с. Градец, така и на останалите жители на сливенските села“, каза той.

Въпросите на гражданите към кандидатите за депутати бяха насочени към образователната система и обучението на децата, липсата на достъп до медицинско обслужване, тъй като само веднъж седмично в селото ходи медицинско лице. Никой не е обърнал внимание и на желанието на възрастните да се ваксинират срещу Ковид-19, а и няма къде да го направят.

„Длъжни сме да осигурим на всички млади хора в България не само условия за добро образование, но и реални перспективи пред тях. За тази цел е необходимо съставянето на адекватна на съвременните условия стратегия за интелектуалното и експертно израстване на нашите младежи“, посочи Даниела Василева, която също е заявила своето желание да работи за хората като част от листата на партията на Слави Трифонов.

С идеята да направят макар и нещо малко, и да насърчат децата в селото да спортуват, кандидатите за народни представители им раздадоха баскетболни и футболни топки. В отговор получиха покана отново да гостуват в селото, този път като депутати, които с работата си ще могат да направят повече за тях.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НОВА ЗАГОРА ИЗПРАТИ АБИТУРИЕНТИТЕ ОТ ВИПУСК 2023 Г.

Този месец дванадесетокласниците от община Нова Загора завършват своето пътуване в училище и поемат в нова посока. „Младостта е щастлива с това, че има бъдеще. Младостта е смелост.“, казва Гогол.

Новини Сливен

КАТАСТРОФА НА ДАМАРСКИЯ МОСТ В СЛИВЕН

Две коли се удариха на Дамарския мост в Сливен. Инцидентът стана малко след 14.15 часа в четвъртък. Лек автомобил „Шевролет“ удари отзад джип „Тойота“. Катастрофата стана на крайната дясна лента,

Новини Сливен

ЗАРАДИ ВИСОКИТЕ ТЕМПЕРАТУРИ НИВОТО НА ЯЗ. „ЖРЕБЧЕВО“ ПАДА, НО ПОЛИВНИЯ СЕЗОН Е ОБЕЗПЕЧЕН

Високите температури, големите изпарения и засиления интерес на земеделците към напояване, са причината нивото на язовир „Жребчево“ да намалява. Към настоящия момент, обемът му е 170 мил. м3 , но