ВЛАДИМИР РУСЕВ В БЛАТЕЦ: РАБОТЕЩИТЕ СТРАТЕГИИ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОДЪЛЖАВАТ, А НЕАДЕКВАТНИТЕ ДА СЕ ПРЕМОДЕЛИРАТ

ВЛАДИМИР РУСЕВ В БЛАТЕЦ: РАБОТЕЩИТЕ СТРАТЕГИИ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОДЪЛЖАВАТ, А НЕАДЕКВАТНИТЕ ДА СЕ ПРЕМОДЕЛИРАТ

На 17.11, вторник, областният координатор на ПП “Има такъв народ” – Сливен, Владимир Русев проведе беседа с част от жителите на с. Блатец.

Още в началото на срещата Русев заяви, че не е пристигнал да води политическа агитация, първо защото е неприсъщо за него и второ, защото смята, че всеки от присъстващите е достатъчно разумен, за да прецени за себе си кого и какво да подкрепя.

“Тук съм, за да ви вдъхна това, което най ни липсва днес – надежда. Надежда, че животът ни може да бъде и друг, по-добър и сигурен. Надежда, че съществуват млади, високообразовани и морални българи, които могат да поемат лична отговорност и да променят системата. Въпреки че не ги дават по телевизията всяка вечер, тези експерти съществуват и работят усилено.”, заяви Русев.

Събирането продължи с обсъждане на актуалните регионални и общонационални проблеми. Не бяха подминати и теми като корупцията, бедността, разклатеното доверие в съдебната система, нередностите в здравеопазването.

“Пробойните в системата, против която се борим, са заложени още през 90-те – първите години от най-новата ни история. След това тя просто се наследява, надгражда и възпроизвежда. За да бъде различно следващото управление, което и да е то, а народът реално да поеме своята конституционна роля на суверен, този политически ред трябва да се изкорени из основи.”

Последваха мнения на присъстващите, свързани с развитието на икономиката на страната ни, на селското стопанство, с промяната в социалните ни взаимоотношения. Зададени бяха към Русев въпроси относно възможността за реализирането на каквито и да било нови инвестиции на територията на областта, които биха открили нови работни места и биха дали работа на хората срещу адекватно заплащане.

“Говорейки за икономическо развитие, идва и много важният въпрос за приемствеността. Не може всяко ново правителство да отрича постигнатото от предходното и всеки път да започваме да градим отначало. Работещите стратегии трябва да се продължават, а неадекватните да се премоделират. Единствено тогава ще можем да разработваме дългогодишни планове за развитие, които да следваме последователно и целенасочено. Затова трябва да спрем да слагаме всички под даден общ партиен знаменател и да оценим обективно работата на експертите в отделните области. Трябва да поемем курс към обединение на народа. За постигането на това ще спомогне въвеждането на мажоритарния вот и залагането на експертизата на личностите.”, бе уверен сливналията.

 

Предишна НЕПРАВОСПОСОБЕН ШОФЬОР ПРЕДИЗВИКА КАТАСТРОФА В НОВА ЗАГОРА
Следваща ПОСТРАДАЛ ПРИ КАТАСТРОФА И ЖЕНА, ПАДНАЛА ОТ ВИСОКО, СА В БОЛНИЦАТА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

УТВЪРДИХА УЧАСТНИЦИТЕ В МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕТСКИ ФОЛКЛОРЕН ТАНЦОВ ФЕСТИВАЛ „ПРИЯТЕЛСТВО БЕЗ ГРАНИЦИ“-СЛИВЕН 2018

На провелото се първо заседание на организационния комитет бяха обсъдени и избрани участниците в 22-то издание на Международния детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници“- Сливен 2018 г. В  срещата

Новини Сливен

ИНФОРМАЦИЯ НА РЗИ – СЛИВЕН ЗА ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В ОБЛАСТТА ПО ОТНОШЕНИЕ НА ГРИП И ОРЗ КЪМ 21 ЯНУАРИ

При проследяване динамиката в заболяемостта от Грип и Остри респираторни заболявания (ОРЗ) на територията на обл.Сливен се наблюдава повишаване на случаите на ОРЗ. За периода 13-17.01.2020 г. е регистрирана заболяемост

Новини Сливен

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ: ПОСТАНОВКАТА „ПЕРФЕКТНАТА СВАТБА“ СЕ ОТМЕНЯ!

Постановката „Перфектната сватба“, която беше обявена за 15.10. от 19.00ч в зала Сливен, се отмена поради възникнал проблем в техническеския екип! Всички, които са закупили билети могат да ги върнат