ВЛАДИМИР РУСЕВ В БЛАТЕЦ: РАБОТЕЩИТЕ СТРАТЕГИИ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОДЪЛЖАВАТ, А НЕАДЕКВАТНИТЕ ДА СЕ ПРЕМОДЕЛИРАТ

ВЛАДИМИР РУСЕВ В БЛАТЕЦ: РАБОТЕЩИТЕ СТРАТЕГИИ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОДЪЛЖАВАТ, А НЕАДЕКВАТНИТЕ ДА СЕ ПРЕМОДЕЛИРАТ

На 17.11, вторник, областният координатор на ПП “Има такъв народ” – Сливен, Владимир Русев проведе беседа с част от жителите на с. Блатец.

Още в началото на срещата Русев заяви, че не е пристигнал да води политическа агитация, първо защото е неприсъщо за него и второ, защото смята, че всеки от присъстващите е достатъчно разумен, за да прецени за себе си кого и какво да подкрепя.

“Тук съм, за да ви вдъхна това, което най ни липсва днес – надежда. Надежда, че животът ни може да бъде и друг, по-добър и сигурен. Надежда, че съществуват млади, високообразовани и морални българи, които могат да поемат лична отговорност и да променят системата. Въпреки че не ги дават по телевизията всяка вечер, тези експерти съществуват и работят усилено.”, заяви Русев.

Събирането продължи с обсъждане на актуалните регионални и общонационални проблеми. Не бяха подминати и теми като корупцията, бедността, разклатеното доверие в съдебната система, нередностите в здравеопазването.

“Пробойните в системата, против която се борим, са заложени още през 90-те – първите години от най-новата ни история. След това тя просто се наследява, надгражда и възпроизвежда. За да бъде различно следващото управление, което и да е то, а народът реално да поеме своята конституционна роля на суверен, този политически ред трябва да се изкорени из основи.”

Последваха мнения на присъстващите, свързани с развитието на икономиката на страната ни, на селското стопанство, с промяната в социалните ни взаимоотношения. Зададени бяха към Русев въпроси относно възможността за реализирането на каквито и да било нови инвестиции на територията на областта, които биха открили нови работни места и биха дали работа на хората срещу адекватно заплащане.

“Говорейки за икономическо развитие, идва и много важният въпрос за приемствеността. Не може всяко ново правителство да отрича постигнатото от предходното и всеки път да започваме да градим отначало. Работещите стратегии трябва да се продължават, а неадекватните да се премоделират. Единствено тогава ще можем да разработваме дългогодишни планове за развитие, които да следваме последователно и целенасочено. Затова трябва да спрем да слагаме всички под даден общ партиен знаменател и да оценим обективно работата на експертите в отделните области. Трябва да поемем курс към обединение на народа. За постигането на това ще спомогне въвеждането на мажоритарния вот и залагането на експертизата на личностите.”, бе уверен сливналията.

 

Предишна НЕПРАВОСПОСОБЕН ШОФЬОР ПРЕДИЗВИКА КАТАСТРОФА В НОВА ЗАГОРА
Следваща ПОСТРАДАЛ ПРИ КАТАСТРОФА И ЖЕНА, ПАДНАЛА ОТ ВИСОКО, СА В БОЛНИЦАТА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ГРАФИК НА СТРЕЛБИТЕ НА „БАТМИШ” ЗА МЕСЕЦ ЯНУАРИ

Център за подготовка на специалисти обяви датите на първите за тази година планирани стрелби на Огневи комплекс „Батмиш“ край Сливен. Ученията ще започнат на 7, 8, 12, 13, 14, 15,

Новини Сливен

ОТ 1 ОКТОМВРИ ВСИЧКИ СОБСТВЕНИЦИ/НАЕМАТЕЛИ НА МЕСТА ЗА НАСТАНЯВАНЕ ТРЯБВА ДА ПОДАВАТ ИНФОРМАЦИЯ КЪМ ЕСТИ

Община Сливен напомня, че от 1 октомври 2019 година всички собственици/наематели на места за настаняване от клас А (хотели, мотели, апартаментни туристически комплекси, вилни селища и вили) и клас Б

Новини Сливен

ПОЛИЦИЯТА ИЗЗЕ ФАЛШИВИ ДРЕХИ В КВАРТАЛ „НАДЕЖДА“

Над 100 фалшиви облекла и аксесоари са иззети при операция на икономическа полиция срещу нерегламентирана продажба на стоки, обект на авторско право. Акцията е насочена към установяване на престъпления срещу