ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Рокер блъска циганка на пешеходна пътека и пътният полицай я пита:
– Видя ли му номера?
– Не бате, ама ето му портмонето!
Като ми кажат „Пийни си, не се притеснявай“, въобще наясно ли са какво ги чака?
Уважавайте БРЪМБАРИТЕ в главите си! Без тях щяхте да сте поредния СКУЧЕН човек!
Кака Гинка, чистачка на летище „София“, може да каже на 62 езика:
– „Къде стъпваш бе, тъпанар, не виждаш ли, че съм измила?“
Барманката:
– Кажете, господине!
– Джак Даниелс.
– Събка от Банско, приятно ми е!
Руски вегани официално признаха сланината за зеленчук.
По телевизията върви италиански филм. Главната героиня крещи на мъжа си:
– Идиото, кастрато, импотенто!
Гласът зад кадър превежда:
– Иди си, скъпи, ние повече не можем да живеем заедно!
Руска кухня:
– Пригответе какво да е, колкото да става за мезе.
Белоруска кухня:
– Гответе каквото ви се иска, стига да е от картофи.
Украинска кухня:
– Като блатове за торта вземете две свински пържоли и сланина с кожичка.
Грузинска кухня:
– Пригответе нещо и го посипете с кориандър и сулугуни.
Френска кухня:
– Опечете някакси месо, залейте го със сос, над който сте се трепали 3,5 часа.
Италианска кухня:
– Съберете всички остатъци от хладилника, позагрейте ги и ги изсипете върху паста. Поръсете с пармезан.
Китайска кухня:
– Вземете какво и да е, наберете трева от двора и залейте с литър соев сос.
Японска кухня:
– Хванете нещо живо в морето, веднага го нарежете на парчета и го поднесете докато още шава с уасаби.
Мексиканска кухня:
– Добавете люто. Друго може и да не слагате.
Ливанска кухня:
– Намажете сусамово масло, залейте с лимонов сок, поднесете в рамките на 20 минути, колкото да не се разбира какво е било в началото.
Индийска кухня:
– Смесете къри с пипер, пипер и пипер. Добавете към кърито.
Гръцка кухня:
– Поднесете евтини продукти, нарязани на парчета и гордо повтаряйте „натурален продукт!“
Еврейска кухня:
– Разделете тенджерите на месни и млечни. Сега гответе каквото щете, важното да е разделно. Да няма престъпление.
Казахска, киргизка, туркменска кухня:
– Вземете сушено месо, пушено месо, прясно месо. Варете дълго, добавяйки сол на вкус.
Узбекска кухня:
– Вземете най-тлъстия овен, заколете го. Сложете 10 кг. лук и 100 гр. от месото. Останалото е тесто.
Ромска кухня:
– Идете всички на пазара, пазарете се дълго, откраднете каквото можете. Гответе това, което сте донесли вкъщи.
Немска кухня:
– Купете всички намиращи се в магазина кремвирши и наденички. Яжте ги с бира, наричайки ги с немски имена. Кръстете рецептата „всичко върви с бирата“ или „ех, да имаше брецели!“
Норвежка кухня:
– Хапнете херинга.
Татарска кухня:
– Пригответе нещо от грузинската кухня, икономисвайки подправките.
Северокорейска кухня:
– Сварете малко ориз, ако намерите.
Влизам вчера в дискотека и гледам на една маса страшни мадами. Естествено, приближавам се с най-ефектната си походка и ги заговарям с глас, като на онзи от рекламите на „Метро голдуин майер.“
– Здравейте, красавици, аз съм Светльо, а вие?
– Ми, ние не…
Момиче звъни на гаджето си и го пита:
– Мили, къде си?
Той:
– Ами, скъпа, не ми е добре ще си лягам, а ти къде си?
Тя:
– В дискотеката, точно зад теб!
За автора
Може да харесате още
ДНЕС Е СВЕТА АННА
На 9 декември православната църква чества зачатието на Света Анна – майка на Богородица. Този празник е известен още като зимна Света Анна или Анино зачатие. Света Анна е покровителка
БЛАГОТВОРИТЕЛНИ ИНИЦИАТИВИ ЗА КОЛЕДА В СОЗОПОЛ И ЧЕРНОМОРЕЦ
С настъпването на Коледно-новогодишните празници жителите на Созопол и Черноморец отворят сърцата си за традиционните благотворителни базари, където се предоставят за откупки красиво изработени коледни картички, сувенири и домашно приготвени
133 ГОДИНИ ОТ СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
На 6 септември преди 133 години официално е обявено съединението на Източна Румелия с Княжество България. С него българският народ отхвърля една несправедливост, наложена от Великите сили през юни 1878