ВИЦЕПРЕЗИДЕНТЪТ: ОБИДНО Е ЗА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ ДА ИМА ТАКЪВ ЗДРАВЕН МИНИСТЪР
май 14, 2020 614 Прегледи

ВИЦЕПРЕЗИДЕНТЪТ: ОБИДНО Е ЗА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ ДА ИМА ТАКЪВ ЗДРАВЕН МИНИСТЪР

Вицепрезидентът Илияна Йотова направи остро изказване срещу здравния министър Кирил Ананиев, който снощи обяви на извънреден брифинг решението на държавата – край на извънредното положение от полунощ на 14 май и начало на извънредна епидемична обстановка до 14 юни. Причината е, че все още не е ясно как ще се развие коронавирусът у нас. Сегашните мерки остават, разхлабват се само две от тях – достъп на всички до паркове и градини и разрешаване на трансплантациите.

В отговор на въпрос каква е разликата между това да е позволено хора да стоят в открити заведения, а да нямат право да седнат на пейка, можейки само да се разхождат, Ананиев обясни, че на едното място се извършва дезинфекция след всеки клиент, докато по пейките може да има коронавирус.

Късно снощи Йотова написа в профила си във Фейсбук:

„В такъв момент, в какъвто се намира целият свят, е обидно за българската нация да има такъв здравен министър. Да поставиш възможността за трансплантации с посещението на паркове на една полоса, е мисъл, на която „всеки може да завиди“.

„Извънредният брифинг“ беше даден от здравния министър, за да ни разкаже, какво е КОВИД-19 – новина с давност от четири месеца. На идеята за национален щаб тази вечер казваме сбогом“.

На 27 април правителството отвори парковете, но при специални мерки. Допускаше се разходка на деца до 12 години, които можеше да са придружени от най-много двама възрастни от едно семейство. Забранено беше събирането на деца от две семейства, както и струпването на хора в парковете.

Забранено бе сядането на пейки, консумацията на алкохол, както и ползването на детски съоръжения и площадки. Разрешено беше, но не се препоръчваше бременни жени да се разхождат.

Часовият интервал за разходки с деца беше от 9.30 сутрин до 18.30 вечер. Преди и след тези интервали беше разрешено разхождането на домашни кучета, както и индивидуалният спорт. Организацията на пешеходците в парковете е създадена така, че движението да бъде еднопосочно.

Повече от месец пък трансплантациите бяха забранени и над 1200 души, които очакват такава, нямаха право на операция дори при подходящ донор. Преди около седмица беше казано, че все пак, ако има спешност, трансплантацията би била извършена.

 

 

dnes.dir.bg

Предишна ТРИМА НОВОЗАРАЗЕНИ И ШЕСТИМА ИЗЛЕКУВАНИ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 24 ЧАСА В СЛИВЕН
Следваща ДЕЗИНФЕКЦИРАХА ОТ ВЪЗДУХА РОМСКИЯ КВАРТАЛ В ЯМБОЛ

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Спира катаджия мутра и го пита: – Имате ли оръжие? – Да, картечница, два автомата и гранати. Нямам разрешително… Катаджията е в шок. – А наркотици? – Да,2 кг хероин

Новини

КОЙ КАРА НАЙ-МОЩНИТЕ АВТОМОБИЛИ В БЪЛГАРИЯ

Собственикът на транспортната фирма “Биомет” Ваньо Алексиев показа преди няколко дни в инстаграм новото си Bugatti Chiron. Той е българинът, поръчал най-бързата серийна кола в света на автосалон. Цената на

Новини

МОН ОТМЕНЯ ЗАДАЧА 7 ОТ МАТУРАТА, ВЪПРЕКИ ЧЕ В НЕЯ НЯМА ГРЕШКА

Задача 7 от матурата по литература няма да бъде зачетена. Независимо кой от четирите варианта за отговор са избрали дванадесетокласниците, те ще получат полагащата се за задачата 1 точка. Това