ВИСОКОКВАЛИФИЦИРАНА ПСИХОЛОЖКА ДАВА КОНСУЛТАЦИИ В ЦЕНТЪР „СЕНС“
януари 7, 2019 1745 Прегледи

ВИСОКОКВАЛИФИЦИРАНА ПСИХОЛОЖКА ДАВА КОНСУЛТАЦИИ В ЦЕНТЪР „СЕНС“

Центърът за консултация и психотерапия „Сенс“ се намира на ул. Лъдженска в Сливен. В него дават консултации елитни български психолози. Една от тях е Радост Овагимян, която е ръководител на центъра. Днес Ви предлагаме информация за психоложката и сферите, в които тя може да бъде полезна.

Едно пространство, в което ще се почувствате изслушани, разбрани, и ще допуснете друг до само Вашата тайна кутийка, много често заключена и много рядко отваряна, където сте побрали онова, за което няма място другаде: специални преживявания, страхове, въпроси, образи, желания, мечти…

Ще имате възможността да се срещнете с професионалист, който с готовност ще предостави част от своята енергия, време, познания и опит на онези, които се въртят в омагьосан кръг и заявяват нужда от подкрепа.

Информация за Радост Овагимян:

Завършено висше образование във Великотърновски университет „Св.св. Кирил и Методий“ – дипломиран магистър „Журналистика и масови комуникации“ и магистър по психология със специализации по консултативна психология и социална превенция.

Професионални знания и умения в сферата на: консултиране при зависимости; когнитивна психология, памет и когнитивни процеси; стареене и жизнен път; невропсихология; психология на личността, психологично консултиране; психология на развитието; психодиагностика; емоции и мотивация; сексуално поведение и сексуално насилие; психология на малката група; социална психология; групова динамика,учене чрез опит.

Област на професионална компетентност: консултиране на лица със зависимости:наркотична, медикаментозна, хазартна, никотинова, компютърна и др.; психологическо консултиране на деца и възрастни; работа с вторичната травма; работа с деца в норма и патология; психотерапевтични сеанси при деца и възрастни;фамилна терапия: отношения в двойката, отношения „родители – деца“; депресии, стрес и посттравматичен стрес; тревожност, страхови състояния, страхова невроза, паническо разстройство, фобии; обсесивно-компулсивно разстройство – натрапливи мисли и ритуали; хранителни разстройства – анорексия, булимия, пристъпно преяждане; аутизъм; дислексия; личностно развитие.

Преминати обучения:за личен опит и базови умения в когнитивно–поведенческата терапия, следдипломна квалификация по консултативна психология, за работа с деца по метода „Монтесори“, за водене на динамично психотерапевтично  интервю.

Притежател на:

  • Сертификат за придобит опит за работа с лица със социална тревожност (на Bulgarian Association for Cognitive- Behavioral Psychotherpy);
  • Sertificate Imagery “Rescripting: a method to process memories of traumatic and other negative experiences”;
  • Сертификат за „Психосоциални интервенции, превенция“;
  • Сертификат за „Психосоциални интервенции при зависими пациенти;
  • Сертификат от Международен семинар „Съвременна профилактика при семейства с деца с рисково поведение“;
  • Сертификатза арт терапевтични психосоциални интервенции,превенция;
  • Сертификат от обучение за работа с хранителни разстройства в детско-юношеска възраст- характеристики и интервенции;
  • Сертификат отобучение по терапевтични подходи при пациенти със зависимости от амфетаминов тип вещества, проведено отд-р Игор Куценок, Калифорнийски университет – Сан Диего, САЩ;
  • Сертификат за консултиране на лица със зависимости от алкохол и наркотици – Фондация „Стефан Батори“ – Варшава, Полша;
  • Сертификат от Европейско лятно училище по психологичните проблеми, свързани с наркотици, проведено в гр. Лисабон, Португалия през м.юни/м.юли 2018 г.

Дългогодишен опит: по темата за промоция на здравословен начин на животсред деца, подрастващи и младежи в училищна среда, сред деца и младежи от институциите; водещ на тренинги за превенция на употребата на психоактивни вещества и практически работилници за личностно развитие (в училища и институции), създател и реализатор на различнипревантивни програми и инициативи,индивидуална и групова психологична работа с деца, тийнейджъри, младежи, родители; работа с деца със затруднения в развитието чрез арттерапевтични подходи; подкрепа на развитието на деца в риск.През последните години с особен интерес към социодраматичната работа в групи по теми, свързани с превенция на употребата на психоактивни вещества, както и работа с младежи лидери, във връзка с овластяването им за активност по теми, които ги засягат.

 

 

Предишна ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ “ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН”
Следваща НАРУШЕНИЕ НА СТРЕЛЕЦА СПАСИЛО ПРОСТРЕЛЯНИЯ ОХРАНИТЕЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АКАДЕМИК МЕТОДИЙ ГРИГОРОВ ПОДАВА ОСТАВКА КАТО ДИРИГЕНТ НА ХОР „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“

От тази есен акад. Методий Григоров си даде оставката като диригент на хор „Добри Чинтулов“, ръководил го 41 години. Той е най-дългогодишният диригент в Сливен. името му се свързва с ръководството

Новини Сливен

15-ГОДИШНА ШОФЬОРКА ПРЕДИЗВИКА КАТАСТРОФА, ПРИ КОЯТО ДВАМА МЛАДЕЖИ СА С ОПАСНОСТ ЗА ЖИВОТА

Двама младежи – на 18 и 19 години, от Нова Загора са с опасност за живота след катастрофа. Те са настанени в Отделението по реанимация на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен.

Новини Сливен

БЪРЗА ПОМОЩ ИЗНЕСЕ МЪЖ, ПАДНАЛ ДО ПАМЕТНИКА НА ХАДЖИЯТА

Екип на Бърза помощ изнесе на носилка мъж, който бе паднал до паметника на Хаджи Димитър в Сливен, видя репортер на Sliveninfo. Пациентът бе в съзнание. Линейката го откара в

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

3 × 1 =