ВИСОКОКВАЛИФИЦИРАНА ПСИХОЛОЖКА ДАВА КОНСУЛТАЦИИ В ЦЕНТЪР „СЕНС“

ВИСОКОКВАЛИФИЦИРАНА ПСИХОЛОЖКА ДАВА КОНСУЛТАЦИИ В ЦЕНТЪР „СЕНС“

Центърът за консултация и психотерапия „Сенс“ се намира на ул. Лъдженска в Сливен. В него дават консултации елитни български психолози. Една от тях е Радост Овагимян, която е ръководител на центъра. Днес Ви предлагаме информация за психоложката и сферите, в които тя може да бъде полезна.

Едно пространство, в което ще се почувствате изслушани, разбрани, и ще допуснете друг до само Вашата тайна кутийка, много често заключена и много рядко отваряна, където сте побрали онова, за което няма място другаде: специални преживявания, страхове, въпроси, образи, желания, мечти…

Ще имате възможността да се срещнете с професионалист, който с готовност ще предостави част от своята енергия, време, познания и опит на онези, които се въртят в омагьосан кръг и заявяват нужда от подкрепа.

Информация за Радост Овагимян:

Завършено висше образование във Великотърновски университет „Св.св. Кирил и Методий“ – дипломиран магистър „Журналистика и масови комуникации“ и магистър по психология със специализации по консултативна психология и социална превенция.

Професионални знания и умения в сферата на: консултиране при зависимости; когнитивна психология, памет и когнитивни процеси; стареене и жизнен път; невропсихология; психология на личността, психологично консултиране; психология на развитието; психодиагностика; емоции и мотивация; сексуално поведение и сексуално насилие; психология на малката група; социална психология; групова динамика,учене чрез опит.

Област на професионална компетентност: консултиране на лица със зависимости:наркотична, медикаментозна, хазартна, никотинова, компютърна и др.; психологическо консултиране на деца и възрастни; работа с вторичната травма; работа с деца в норма и патология; психотерапевтични сеанси при деца и възрастни;фамилна терапия: отношения в двойката, отношения „родители – деца“; депресии, стрес и посттравматичен стрес; тревожност, страхови състояния, страхова невроза, паническо разстройство, фобии; обсесивно-компулсивно разстройство – натрапливи мисли и ритуали; хранителни разстройства – анорексия, булимия, пристъпно преяждане; аутизъм; дислексия; личностно развитие.

Преминати обучения:за личен опит и базови умения в когнитивно–поведенческата терапия, следдипломна квалификация по консултативна психология, за работа с деца по метода „Монтесори“, за водене на динамично психотерапевтично  интервю.

Притежател на:

  • Сертификат за придобит опит за работа с лица със социална тревожност (на Bulgarian Association for Cognitive- Behavioral Psychotherpy);
  • Sertificate Imagery “Rescripting: a method to process memories of traumatic and other negative experiences”;
  • Сертификат за „Психосоциални интервенции, превенция“;
  • Сертификат за „Психосоциални интервенции при зависими пациенти;
  • Сертификат от Международен семинар „Съвременна профилактика при семейства с деца с рисково поведение“;
  • Сертификатза арт терапевтични психосоциални интервенции,превенция;
  • Сертификат от обучение за работа с хранителни разстройства в детско-юношеска възраст- характеристики и интервенции;
  • Сертификат отобучение по терапевтични подходи при пациенти със зависимости от амфетаминов тип вещества, проведено отд-р Игор Куценок, Калифорнийски университет – Сан Диего, САЩ;
  • Сертификат за консултиране на лица със зависимости от алкохол и наркотици – Фондация „Стефан Батори“ – Варшава, Полша;
  • Сертификат от Европейско лятно училище по психологичните проблеми, свързани с наркотици, проведено в гр. Лисабон, Португалия през м.юни/м.юли 2018 г.

Дългогодишен опит: по темата за промоция на здравословен начин на животсред деца, подрастващи и младежи в училищна среда, сред деца и младежи от институциите; водещ на тренинги за превенция на употребата на психоактивни вещества и практически работилници за личностно развитие (в училища и институции), създател и реализатор на различнипревантивни програми и инициативи,индивидуална и групова психологична работа с деца, тийнейджъри, младежи, родители; работа с деца със затруднения в развитието чрез арттерапевтични подходи; подкрепа на развитието на деца в риск.През последните години с особен интерес към социодраматичната работа в групи по теми, свързани с превенция на употребата на психоактивни вещества, както и работа с младежи лидери, във връзка с овластяването им за активност по теми, които ги засягат.

 

 

Предишна ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ “ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН”
Следваща НАРУШЕНИЕ НА СТРЕЛЕЦА СПАСИЛО ПРОСТРЕЛЯНИЯ ОХРАНИТЕЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен 0 коментара

РЗИ – СЛИВЕН НАПОМНЯ: ВОЛЯТА ЗА ЗДРАВОСЛОВЕН НАЧИН НА ЖИВОТ Е ПЪТ КЪМ ДЪЛГОЛЕТИЕ

Според Световната здравна организация здравето на човека е: „състояние на пълно физическо, психично и социално благоденствие”. Като такова то е резултат от комплексното въздействие на екологични, социално-икономически и личностно-психологически фактори.

Новини Сливен 0 коментара

ПРОДЪЛЖАВАТ ОТКРИТИТЕ ПРИЕМНИ НА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ОТ ПП ГЕРБ – СЛИВЕН ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ И ОКТОМВРИ

Съветниците от ПП ГЕРБ – Сливен продължават срещите си с граждани и през месеците септември и октомври. Приемните на представителите на местния парламент преминават при голям интерес. Гражданите на Сливен

Новини Сливен 0 коментара

ПЪРВИЯТ СТУД НЕ УПЛАШИ ТЪРГОВЦИТЕ НА БИТАКА В СЛИВЕН

Сливенският битак е последното нещо, което ще изчезне, ако един ден градът ни го няма. Тази неистова страст да търгуваш в мизерни условия тук намира хиляди сподвижници. Така беше и

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

19 − 11 =