ВИРТУОЗЕН КОНЦЕРТ НА БРАТЯТА ХАСАН И ИБРАХИМ В НОВА ЗАГОРА
27.04.2023 857 Прегледи

ВИРТУОЗЕН КОНЦЕРТ НА БРАТЯТА ХАСАН И ИБРАХИМ В НОВА ЗАГОРА

Нова Загора стана част от националното турне на легендарните близнаци, виртуозни музиканти – Хасан и Ибрахим. Те бяха поканени от кмета на Община Нова Загора Галя Захариева да гостуват в родния ни град. Фоайето на втория етаж на НЧ „Д. П. Сивков – 1870“ г. се превърна в музикална сцена на 26 април 2023 г. Присъстваха представители на общинското ръководство, председателят на НЧ „Д. П. Сивков – 1870“ Георги Николов, директорът на Исторически музей Генчо Димитров, директорът на ОШИ „Илия Аврамов“ Андония Спасова, музикални педагози, почитатели на музиката.

„Радостна съм, че Нова Загора е един от градовете, докоснал се до музикалното изкуство във Ваше изпълнение!“, обърна се г-жа Захариева към гост-изпълнителите и им благодари за отзивчивостта и сърдечността, с която са приели нейното предложение.
В едночасовия концерт прозвучаха Моцарт, Рахманинов, Шопен, Лист и Бетховен в соло и дуо изпълнения. Публиката остана очарована и от собствената им композиция „Слънце и луна“ на четири ръце.

Двамата близнаци, едни от най-успелите деца на Фондация „Димитър Бербатов“, в момента учат в консерваторията в Маастрихт, Нидерландия, едва деветнадесетгодишни, а вече сбъдват своята детска мечта да станат световноизвестни концертиращи пианисти и да прославят България на световните музикални подиуми.

Пътят им с музиката започва на петгодишна възраст, когато получават първите си напътствия от своя баща – Денис Игнатов. На седем години записват най-голямата победа за България в детската „Евровизия“ в Малта – второ място и стават любимци на публиката. На единадесетгодишна възраст издават първия си самостоятелен сборник от авторски творби. За кратката си музикална кариера стават носители на много престижни награди от национални и международни конкурси.
Поради огромния интерес към тях, те започват поредица от концерти в Нидерландия, които продължават и в България. Нова Загора е сред немногото градове, посрещнали виртуозите.

Градът ни дълго ще пази емоциите от вечерта, през която времето спря и потече в ноти. Ентусиазираната публика аплодира на крака най-талантливите близнаци на България Хасан и Ибрахим и не искаше концертът да свършва.
Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева поднесе подаръци за спомен от Нова Загора и изказа преклонението си пред изкуството им.

До младежите, сбъднали своята детска мечта, имаха възможността да се докоснат възпитаниците и на родната школа по изкуствата „Илия Аврамов“ и почитатели на клавирната музика.

Предишна ЖЕНА НА 21 ГОДИНИ Е В АРЕСТА ЗА ПОБОЙ НАД МЪЖ
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ СЕ СРЕЩНА СЪС ЗЛАТНИЯ УЧИТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ ТЕОДОСИЙ ТЕОДОСИЕВ - ТЕО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НАГРАДИ ЗА УЧЕНИЦИ ОТ СЛИВЕН В НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ЕСЕ

Конкурсът е на тема „Доброволчеството, акт на солидарност в борбата с бедствията и пожарите” По повод Международния ден на доброволеца Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и Националната

Новини Сливен

ПРОВЕРКА РАЗБУНИ ДУХОВЕТЕ В РУО – СЛИВЕН

Една проверка от Министерството на образованието и науката разбуни духовете в Регионалното управление на образованието в Сливен. Проверката е продължила няколко дни. Тя е била по сигнал, научи Sliveninfo. Началникът

Новини Сливен

ПРЕДСТОИ ВРЕМЕННО ЗАТВАРЯНЕ НА КРЪСТОВИЩЕТО НА БУЛЕВАРДИТЕ „ГЕОРГИ ДАНЧЕВ“ И „СТЕФАН СТАМБОЛОВ“

Кръстовището на булевардите „Георги Данчев“ и „Стефан Стамболов“ временно ще бъде затворено на 14 февруари-понеделник. Причината е демонтаж на елементи от коледната украса. Мярката ще важи от 9 до 12