ВИРТУОЗЕН КОНЦЕРТ НА БРАТЯТА ХАСАН И ИБРАХИМ В НОВА ЗАГОРА
април 27, 2023 595 Прегледи

ВИРТУОЗЕН КОНЦЕРТ НА БРАТЯТА ХАСАН И ИБРАХИМ В НОВА ЗАГОРА

Нова Загора стана част от националното турне на легендарните близнаци, виртуозни музиканти – Хасан и Ибрахим. Те бяха поканени от кмета на Община Нова Загора Галя Захариева да гостуват в родния ни град. Фоайето на втория етаж на НЧ „Д. П. Сивков – 1870“ г. се превърна в музикална сцена на 26 април 2023 г. Присъстваха представители на общинското ръководство, председателят на НЧ „Д. П. Сивков – 1870“ Георги Николов, директорът на Исторически музей Генчо Димитров, директорът на ОШИ „Илия Аврамов“ Андония Спасова, музикални педагози, почитатели на музиката.

„Радостна съм, че Нова Загора е един от градовете, докоснал се до музикалното изкуство във Ваше изпълнение!“, обърна се г-жа Захариева към гост-изпълнителите и им благодари за отзивчивостта и сърдечността, с която са приели нейното предложение.
В едночасовия концерт прозвучаха Моцарт, Рахманинов, Шопен, Лист и Бетховен в соло и дуо изпълнения. Публиката остана очарована и от собствената им композиция „Слънце и луна“ на четири ръце.

Двамата близнаци, едни от най-успелите деца на Фондация „Димитър Бербатов“, в момента учат в консерваторията в Маастрихт, Нидерландия, едва деветнадесетгодишни, а вече сбъдват своята детска мечта да станат световноизвестни концертиращи пианисти и да прославят България на световните музикални подиуми.

Пътят им с музиката започва на петгодишна възраст, когато получават първите си напътствия от своя баща – Денис Игнатов. На седем години записват най-голямата победа за България в детската „Евровизия“ в Малта – второ място и стават любимци на публиката. На единадесетгодишна възраст издават първия си самостоятелен сборник от авторски творби. За кратката си музикална кариера стават носители на много престижни награди от национални и международни конкурси.
Поради огромния интерес към тях, те започват поредица от концерти в Нидерландия, които продължават и в България. Нова Загора е сред немногото градове, посрещнали виртуозите.

Градът ни дълго ще пази емоциите от вечерта, през която времето спря и потече в ноти. Ентусиазираната публика аплодира на крака най-талантливите близнаци на България Хасан и Ибрахим и не искаше концертът да свършва.
Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева поднесе подаръци за спомен от Нова Загора и изказа преклонението си пред изкуството им.

До младежите, сбъднали своята детска мечта, имаха възможността да се докоснат възпитаниците и на родната школа по изкуствата „Илия Аврамов“ и почитатели на клавирната музика.

Предишна ЖЕНА НА 21 ГОДИНИ Е В АРЕСТА ЗА ПОБОЙ НАД МЪЖ
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ СЕ СРЕЩНА СЪС ЗЛАТНИЯ УЧИТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ ТЕОДОСИЙ ТЕОДОСИЕВ - ТЕО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СТЕФАН РАДЕВ: ОБЩИНАТА СЕ ОПИТВА ДА ИЗПОЛЗВА ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ ИНСТРУМЕНТИ ЗА ИНВЕСТИЦИИ

Кризата с коронавируса промени финансовата ситуация на Община Сливен. Това каза днес на брифинг кметът Стефан Радев. „Тази година отново преживяваме драматична промяна от гледна точка на това, че тя

Новини Сливен

БЪЛГАРИЯ СТАРТИРА КАМПАНИЯ С ФОКУС ВЪРХУ ПОЛЗВАНЕТО НА СЕКСУАЛНИ УСЛУГИ, ПРЕДОСТАВЯНИ ОТ ЖЕРТВИ НА ТРАФИК

По повод 18 октомври – Европейския ден за борба с трафика на хора, стартира втората част на кампанията за превенция на трафика на хора, с фокус върху сексуалната експлоатация, под

Новини Сливен

АКАДЕМИЯТА НА МВР СТАРТИРА СВОЯТА КАНДИДАТСТУДЕНТСКА КАМПАНИЯ

Желаещите да кандидатстват в Академията на МВР мога да подават документи в срок до 03.06.2021 година в областните дирекции на МВР по местоживеене. Информация, свързана с реда за кандидатстване,  може