ВИПУСК 76 Е НАЙ-УСПЕШНИЯТ В 107-ГОДИШНАТА ИСТОРИЯ НА СЛИВЕНСКИЯ ФУТБОЛ
юни 29, 2021 2578 Прегледи

ВИПУСК 76 Е НАЙ-УСПЕШНИЯТ В 107-ГОДИШНАТА ИСТОРИЯ НА СЛИВЕНСКИЯ ФУТБОЛ

ФК”Сливен” чества 30 години от спечелването на втора купа на България по футбол.

Тази година се навършват 30 години от завоюването на купата на България през 1991 година от отбора на юноши младша възраст-15 годишни с треньор Георги Царев.Този голям успех младите сливенски футболисти постигнаха след елиминиране на силните отбори на”Лъсков” Ямбол,” Нефтохимик” Бургас,”Хебър” Пазарджик,”Левски” София и на финала-отборът на Ботев” Враца.Това завоевание възпитаниците на Георги Царев постигнаха след като година по-рано през 1990г. спечелиха трето място и бронзовите медали на републиканското първенство по футбол на България.

Зад тези успехи стоят имената на футболистите: Стоян Колев,Йордан Господинов,Петко Петков,Стоимен Стоянов,Иван Божидаров,Мирослав Тенев,Владимир Марков,Иван Митев,Георги Георгиев,Петър Георгиев,Панайот Петашев,Тодор Станчев,Светлан Кондев,Атанас Каябашлиев, Неделчо Калайков,Васил Бъчваров,Даниел Николов,Роман Забунов,Георги Киров,Марин Михайлов,Пламен Георгиев,Стоян Йонков,Владо Недев и др.

С тези постижения те се нареждат на първите места в историята на ДЮШ по футбол на ФК”Сливен.

Предишна ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА: ТОВА, КОЕТО СЕ СЛУЧВА В МОМЕНТА, Е В УЩЪРБ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕМЕДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ
Следваща ИВАЙЛО ВЪЛЧЕВ И СЛАВКА КАЛЧЕВА ИДВАТ В СЛИВЕН ЗА ПРЕДИЗБОРНИЯ МУЗИКАЛЕН СПЕКТАКЪЛ НА ПП "ИМА ТАКЪВ НАРОД" - "ВРЕМЕ Е ЗА ДРУГО"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

65-ГОДИШЕН МЪЖ БЕ ПРЕБИТ В НОВА ЗАГОРА

Криминалисти на РУ-Нова Загора работят по установяване на извършител, нанесъл побой и причинил телесна подведа на 65-годишен мъж. На 25 май, в 21,30 часа, е получен сигнал за пострадал мъж

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН СПЕЧЕЛИ ДЕЛОТО ПО ПЪРВИЯ ВОДЕН ЦИКЪЛ ПРЕД ВЪРХОВНИЯ КАСАЦИОНЕН СЪД

Върховният касационен съд потвърди решението на бургаските апелативни магистрати, с което отпада задължението на Община Сливен към МОСВ. Това съобщи кметът Стефан Радев по време на редовната сесия на общинския съвет.

Новини Сливен

1 114 СА БОЛНИТЕ С COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Активните случаи на COVID-19 в Сливенска област в момента са 1 114, съобщиха от Областния кризисен щаб. Повечето от тях са в община Сливен –  803, като 642-ма са болните от Сливен, останалите са