ВиК – СЛИВЕН – ПРЕД СТАРТА НА ГОЛЕМИЯ ЕВРОПРОЕКТ ЗА ДОИЗГРАЖДАНЕ  И РЕХАБИЛИТАЦИЯ НА ВиК ИНФРАСТРУКТУРАТА
април 11, 2019 782 Прегледи

ВиК – СЛИВЕН – ПРЕД СТАРТА НА ГОЛЕМИЯ ЕВРОПРОЕКТ ЗА ДОИЗГРАЖДАНЕ И РЕХАБИЛИТАЦИЯ НА ВиК ИНФРАСТРУКТУРАТА

Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС за периода 2014-2020 г. /ИСУН 2020/ е приела и регистрирала проектното предложение, озаглавено „Доизграждане и рехабилитация на ВиК-инфраструктура в агломерации с население с над 10 000 жители в обхвата на „ВиК“- Сливен“, с което сливенското водно дружество кандидатства за бъзвъзмездна помощ по програма „Околна среда“. Това съобщи управителят на „ВиК“ – Сливен инж. Севдалин Рашев, който поясни, че докато до миналата година документите са се представяли на хартиен носител в министерството на околната среда, тази съвременна и непрекъсната информационна връзка дава възможност на дружеството по-бързо да отстранява евентуални забележки по големия европейски проект и да подготвя своевременен отговор на зададените въпроси.

„Ви К“- Сливен е осмото поред от 14 дружества у нас, кандидатстващи по процедурата за изграждане на водопроводна и канализационна инфраструктура по програма „Околна среда“. Дружеството е подало документи на 25 март при краен срок края на месец април, за да може своевременно да отговаря на поставени въпроси и отстранява евентуални забележки в процеса на кандидатстването, каза инж. Рашев.

Министерството на околната среда ще определи точната дата на подписване на договора. Събитието, което ще даде старта на дейностите по проекта, ще бъде оповестено на съвместна пресконференция с кмета на община Сливен.

Общата сума на помощта е 133 552 000 лева, като строителните дейности ще бъдат разделени на четири приблизително равни дяла.

На първа позиция ще стартира изграждането на 23 км водопроводни мрежи в Сливен и 17 км в Нова Загора, заедно с по 5 км канализационни мрежи за двата града. Втората голяма позиция е изграждането на връзки към пречиствателната станция за питейни води на Сливен и довеждащ водопровод към нея от язовир „Асеновец“. Третата голяма позиция са основните ремонти и рехабилитация на пречиствателните станции за отпадъчни води в Сливен и Нова Загора. В последната позиция е изграждането на 35 км канализационна мрежа на кв. Речица, част от главните водопроводни клонове в квартала, канална помпена станция и тласкателен колектор до градската пречиствателна станция Самуилово. Изграждане на съпътстващи съоръжения има към всеки от четирите големи обекта от ВиК-инфраструктурата на Сливен и Нова Загора, които решават натрупани с години проблеми. При осигурено финансиране е възможно дейностите да започнат след средата на май, с образуване на съответните обществени поръчки. За всяка стъпка по реализирането на проекта обществеността ще бъде информирана подробно и прозрачно, по изискванията на програма „Околна среда“.

Управителят на „ВиК“ – Сливен инж. Севдалин Рашев изказа огромната си благодарност и признателност към всички привлечени експерти, специалисти и служители на водното дружество, които са вложили много професионализъм, усилия и старание в различните етапи на кандидатстването и изготвянето на документите.

Предишна SLIVENINFO ПРЕДЛАГА ОЩЕ СНИМКИ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ШАМПИОН ПО ЩАНГИ БОЖИДАР АНДРЕЕВ КАТО СЛУЖИТЕЛ НА ЛИДЛ
Следваща „ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН“ ОРГАНИЗИРА КОНКУРС ЗА СЛОГАН ПО СЛУЧАЙ 50-ГОДИШНИЯ СИ ЮБИЛЕЙ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МВР ДАДЕ УКАЗАНИЯ ЗА ПРОПУСКА С ПРИОРИТЕТ ПРЕЗ КПП В ОБЛАСТНИТЕ ГРАДОВЕ

През контролно-пропускателните пунктове, разкрити на входа и изхода на областните градове, ще бъдат пропускани с приоритет работници и служители в някои търговски обекти, дружества и професионални колегии, които предоставят стоки

Новини Сливен

64-ГОДИШЕН ШОФЬОР ОТ СЛИВЕН Е В АРЕСТА ЗА КАРАНЕ В ПИЯНО СЪСТОЯНИЕ

Водач с алкохол над 1,2 промила е установен от полицейски служители в град Сливен. На 1 ноември, на булевард „Ген. Скобелев“ е спрян за проверка лек автомобил „Форд Ескорт“, управляван

Новини Сливен

ПРЕМИЕРАТА НА ФИЛМА „ДИВИ И ЩАСТЛИВИ“ В СЛИВЕН – БЛАГОТВОРИТЕЛНА, В ПОДКРЕПА НА ДИМИТЪР ЩИЛИЯНОВ

В началото на следващата седмица ще се състои премиерата на новия български филм „Диви и щастливи“. Денят е понеделник, мястото е зала „Сливен“, а началният час е 18 часа. Входът

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

1 × 2 =