ВИЗИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ БЕ ПРЕДСТАВЕНА В СЛИВЕН

ВИЗИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ БЕ ПРЕДСТАВЕНА В СЛИВЕН

„Ние сме продукт на 30 години преход, едно изгубено поколение. За 30 години преход държавата се лута на Изток или на Запад и се чуди каква политика да води. Отговорът е, че тя трябва да е национална и България да бъде приоритет номер едно. Фундаментът на Визия за България е промяна на системата, в която сме живели досега.“ Това каза зам.-председателят на БСП Кирил Добрев в Сливен по време на представянето на „Визия за България“ пред обществеността. Срещата се състоя снощи в една от залите на хотелски комплекс „Национал“. На нея дойдоха активисти и симпатизанти на БСП, общинският председател на АБВ, съветникът от „Народен съюз“ Стефан Пасков и други.

Добрев подчерта, че знае, че тези думи звучат революционно и амбициозно. „Можеше да излезем с дебела програма, но тя да не стигне до хората. Затова нашата основна задача е да стигнем до хората, да се срещнем с тях. Няма дипломатическа мисия, браншова структура, организация, която да не е поискала среща с нас“, каза той. Пред стотици сливенци Добрев заяви, че са два начините за промяна на системата. „Първият е да я променим отвътре, а другият с революция отвън. Гледам, че управляващите работят усърдно по втория вариант. Нашата основна задача е да стигнем до максимален брой хора и да върнем усещането, че тази система може да бъде променена от нас“, категоричен бе той. Според него в много случаи системата възприема  българина, като финансов донор. В здравеопазването, според Добрев, човекът се гледа като финансиране от Здравната каса, в образованието – ученикът също. „Държавата трябва да осигури лечение на честния и работещ българин. Не може ученикът да се разглежда като движещи се 2000 лева“, каза зам.-председателят на БСП. Кирил Добрев обясни, че с двата милиарда лева, дадени за саниране, са можели да се подпомогнат малките производители. „Само работеща икономика би върнала децата и внуците. Няма да има никакъв смисъл от тези документи, ако не направим така, че да задържим следващото поколение да живее и работи тук“, каза той. Според Кирил Добрев ще има предсрочни парламентарни избори.  „Това, което направихме е, че никой няма съмнение, че БСП е единствената опозиция в парламента, че сме алтернатива и сме предвидими политици“, заключи зам.-председателят на лявата партия.

Според народния представител от ПГ на „БСП за България“ Иван Иванов, основната дума във Визията е – държава. „Без участието на държавата в регионалната политика, образование, здравеопазване, ние сме обречени“, каза той.

„За първи път свеждаме наш документ най-напред до хората, за да кажат те своето мнение“. Това каза пред сливенци народният представител Таско Ерменков. Той добави, че  съветите в БСП са разработили проект за България, която искаме след 20 – 30 години. „Това е опит да надхвърлим мандатността и партийността“, каза Ерменков.

„Целта ни е България и всички да напишем новата Визия.“ Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски. Той добави, че в документа са засегнати всички сектори, но на някои е отдаден приоритет- като здравеопазване, образование, доходи и демографска политика. Той каза още, че от разговора с хората ще бъде разработена и Визия за Сливен, каквато ще има и за всеки регион в страната.

Сливенци бяха категорични, че е нужно да се обърне сериозно внимание на развитието на културата в България. „Средства трябва да стигнат до читалищата на малките населени места. Трябва да има фондове за читалищата, защото те са храм на културата. Държавата трябва да влезе в малките културни средища, те да бъдат обгрижени от нея, защото там са нашите корени“, посочиха те.

Хората от Сливен бяха категорични, че има диспропорция на концентрацията на болниците в страната.

Сливенци заявиха, че държавата трябва да работи по политиката за увеличаване на доходите, защото именно това ще помогне да се върнат избягалите от страната българи. Те припомниха, че в миналото Сливен е бил икономически силен град, докато сега е изключително изостанал и препоръчаха изграждане на технологичен парк между Сливен и Ямбол, каквато идея е имало в миналото.

Предишна ОБЛАСТЕН ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР – СЛИВЕН ПОДКРЕПИ ТРАДИЦИОННИЯ КОНКУРС ЗА РИСУНКА „АЗ И МОЯТ ГРАД“
Следваща КЛИЕНТ ПРЕБИ СЛУЖИТЕЛ НА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ В СЛИВЕНСКО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

35-ГОДИШЕН МЪЖ ОТ СЛИВЕН СЧУПИ РЪКАТА НА ЖЕНА СЛЕД ПОБОЙ

35-годишен мъж от град Сливен е задържан за причиняване на телесна повреда. На  27 октомври след възникнал междусъседски конфликт 35-годишният В.В. е нанесъл побой на жена на 55 години и

Новини Сливен

ОПЕРНИЯТ ПЕВЕЦ ОТ СЛИВЕН КАМЕН ЧАНЕВ Е ТАЗГОДИШНИЯТ НОСИТЕЛ НА НАГРАДАТА „ЕМИЛ ЧАКЪРОВ“ В БУРГАС

Един от десетте световни топтенори – българинът Камен Чанев, ще получи тази година от Община Бургас наградата на Бургаски музикални празници „Емил Чакъров“. Той ще изпълни ролята на Калаф в

Новини Сливен

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ОБСЪЖДА НА ЗАСЕДАНИЕ УТРЕ БЮДЖЕТА ЗА 2018 Г.

Заседание на Общински съвет-Сливен ще се проведе утре, 25 януари, от 9 часа в зала „Май“.  Днес се проведе пресконференция, на която присъстваха председателят на Общинския съвет Димитър Митев и

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

4 × 4 =