ВИЖТЕ ЗЛАТОТО И ПАРИТЕ НА СЛИВЕНСКИТЕ КОНТРАБАНДИСТИ
май 20, 2022 7141 Прегледи

ВИЖТЕ ЗЛАТОТО И ПАРИТЕ НА СЛИВЕНСКИТЕ КОНТРАБАНДИСТИ

При операция на ГДБОП-МВР и ДАНС-Сливен под надзора на Окръжна прокуратура – Сливен, на територията на област Сливен и ГКПП „Капитан Андреево“ са задържани 16 лица за пране на пари и митнически нарушения, съобщава БНТ.

Претърсени са 8 жилища, няколко складови бази и чейнч бюро от където са иззети голямо количество пари, злато и други ценности.

Разпитани са множество свидетели.

Както БЛИЦ писа групата е действала двупосочно – изнасяли са контрабандни цигари към Англия, където са били регистрирани като безработни. Те са източвали и социалната система във вид на помощи.

На брифинг за акцията прокурор Веселин Гангалов обясни, че на 6 лица са им повдигнати обвинения за пране на пари, квалифицирана контрабанда, имотни измами. По отношение на 3 лица е определена мярка задържане под стража за 72 часа, а останалите трима са с мярка подписка.

Окръжната прокуратура Сливен повдигна обвинения на шестима души, заподозрени, че са се занимавали с контрабанда, в чиито домове при обиск са открити над 1 милион лева в чували.

От шестимата задържани по случая четирима се очаква да бъдат оставени за постоянно в ареста.

По случая са разпитани 16 души.

Сред  задържаните е смятаният за лидер на групата Симеон, с прякор Селим, на 54 години. От негов адрес и офис са иззети голяма сума пари и ценности, информира БНР.

 

Блиц

Предишна В СЛИВЕН ЗАДИГНАХА ЗЛАТНИ ПРЪСТЕНИ С ЛИКА НА ДЕВА МАРИЯ
Следваща НОВА ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА, НАРЕЧЕНА „ДВИЖЕНИЕ ЗА АКТИВНА РЕГИОНАЛНА ПОЛИТИКА" СТАРТИРА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВЕЧЕ 17 РЕСТОРАНТА ОСИГУРЯВАТ ТОПЪЛ ОБЯД ЗА МЕДИЦИТЕ ОТ ВСИЧКИ COVID ОТДЕЛЕНИЯ В СЛИВЕН

Кампанията „Топъл обяд“ за медиците на първа линия в Сливен се разраства. Вече са включени и COVID отделенията, които се намират в централната сграда на областната болница. Досега осигурявахме безплатна

Новини Сливен

МЕДИЦИНСКИ ХЕЛИКОПТЕРИ ИЗВЪРШВАТ ТРЕНИРОВЪЧНИ ПОЛЕТИ ДО СЛИВЕН

Медицински хеликоптери на американската армия извършват тренировъчни полети от база „Ново село“ до Военна болница – Сливен и обратно. „Полетите ще продължат до 15 май, когато завършва течащото в момента

Новини Сливен

БЪДЕЩИ АКУШЕРКИ С ПОЖЕЛАНИЯ В ОБЩИНА СЛИВЕН ДА СЕ РАЖДАТ ПОВЕЧЕ ДЕЦА

Студенти по специалността „Акушерка“ във Филиал Сливен към Медицински университет – Варна и ученици от ОУ „Елисавета Багряна“ посетиха днес Общината. Те почерпиха служителите с питка, закичиха дамите с цвете