ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕТО В СЕЛАТА Е ПРИОРИТЕТ В СЪВМЕСТНАТА РАБОТА НА ПОЛИЦИЯ И МЕСТНА ВЛАСТ
март 30, 2018 1739 Прегледи

ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕТО В СЕЛАТА Е ПРИОРИТЕТ В СЪВМЕСТНАТА РАБОТА НА ПОЛИЦИЯ И МЕСТНА ВЛАСТ

Тази седмица приключиха срещите на началника на Участък „Запад” старши инспектор Борис Борисов  с кметовете на населените места в обслужваната територия. Срещите се провеждат по места от края на месец февруари и целят да запознаят обществеността с дейността на РУ-Сливен и участъка през изминалата 2017 година, както и да се набележат предстоящите действия. Основни теми в разговорите са средата за сигурност, пътната безопасност и информираността на населението относно предпазването от кражби и различните видове измами.

Особено внимание е отделено на възможностите за поставяне на видеонаблюдение в селата. Общинската администрация в Сливен е съдействала за поставяне на камери, които да следят за спазване на обществения ред и евентуални престъпни посегателства, в селата Гавраилово, Самуилово и Крушаре. Обсъдена е нуждата от изграждането на видеонаблюдение и в други села в региона, като местата, на които следва да бъдат поставени камерите, са  консултирани с ръководството на РУ-Сливен и участък „Запад”. Това е съобразено с анализите на криминогенната обстановка и конкретните особености на съответния район.  Видеонаблюдението и неговата ефективността са приоритет в съвместната работа на полиция и местна власт.

Засегнати са въпроси, относно пътната безопасност, като нуждата от изграждане на изкуствени неравности, поставянето на пътни знаци, освежаване на пътната маркировка и други.

Обсъдени са проблеми от местен характер, свързани с  липса на осветителни тела,  бездомни кучета, безпризорното пускане на животни в части градини и други.

Отчетено е доброто взаимодействие между кметовете и ръководството на РУ-Сливен, както и ефективността от работата  на нощните патрули, полицейските инспектори и криминалистите.

Участък „Запад” обслужва район, включващ 32 села, от които 9 планински, град Кермен, квартал „Речица” , четири вилните зони, курортното селище „Сливенски минерални бани” и селище „Качулка”.  През 2017 година в участъка са регистрирани 107 престъпления. От анализа за дейността през изминалата  година се отчита запазване на високото ниво на разкриваемост, което е  63,8%,  през 2016 е отчетена 62% разкриваемост.  Приоритети в предстоящата работа на участък „Запад” са дейностите по противодействие и превенция на престъпленията срещу собствеността, пресичане на незаконната търговия с черни и цветни метали, опазване на селскостопанската продукция и завишен контрол по отношение на пътната безопасност. От началото на тази година е създадена организация за присъствие на нощни полицейски патрули във всички 32 села от обслужваната територия.

Предишна ПОЛИЦИЯТА В НОВА ЗАГОРА ХВАНА КРАДЦИ НА ДЪРВА
Следваща ЛАЗАРКИ НАРИЧАХА ЗА ЗДРАВЕ И БЕРЕКЕТ В ОБЩИНА СОЗОПОЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БАЛЕТ „БАРБИ“ ПРИ ВК – СЛИВЕН ПРЕДИЗВИКА ФУРОР НА НАЦИОНАЛНИЯ ТАНЦОВ КОНКУРС

Изключително представяне на балет „Барби” при военен клуб Сливен в ХІІІ-то издание на Националния танцов конкурс „България танцува” провел се от 9 до 11 ноември в Димитровград. В ожесточената надпревара

Новини Сливен

ОЩЕ 7 СЕ РАЗБОЛЯХА ОТ COVID -19 В СЛИВЕН

Нов рекорд отбеляза страната ни по новорегистрирани положителни случаи на коронавирус за денонощие. 112 нови случая на COVID-19 са установени у нас за изминалото денонощие. С тях общо установените стават 3453 за страната

Новини Сливен

КЛУБЪТ ПО БОРБА „СТАНКА ЗЛАТЕВА“ ОРГАНИЗИРА ТУРНИР НА 12 ОКТОМВРИ

Турнир по борба на открито за деца и младежи ще се проведе на 12 октомври пред залата на Клуба по борба „Станка Златева“. Събитието се организира от клуба, със съдействието

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

2 + nine =