ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕТО В СЕЛАТА Е ПРИОРИТЕТ В СЪВМЕСТНАТА РАБОТА НА ПОЛИЦИЯ И МЕСТНА ВЛАСТ
март 30, 2018 2391 Прегледи

ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕТО В СЕЛАТА Е ПРИОРИТЕТ В СЪВМЕСТНАТА РАБОТА НА ПОЛИЦИЯ И МЕСТНА ВЛАСТ

Тази седмица приключиха срещите на началника на Участък „Запад” старши инспектор Борис Борисов  с кметовете на населените места в обслужваната територия. Срещите се провеждат по места от края на месец февруари и целят да запознаят обществеността с дейността на РУ-Сливен и участъка през изминалата 2017 година, както и да се набележат предстоящите действия. Основни теми в разговорите са средата за сигурност, пътната безопасност и информираността на населението относно предпазването от кражби и различните видове измами.

Особено внимание е отделено на възможностите за поставяне на видеонаблюдение в селата. Общинската администрация в Сливен е съдействала за поставяне на камери, които да следят за спазване на обществения ред и евентуални престъпни посегателства, в селата Гавраилово, Самуилово и Крушаре. Обсъдена е нуждата от изграждането на видеонаблюдение и в други села в региона, като местата, на които следва да бъдат поставени камерите, са  консултирани с ръководството на РУ-Сливен и участък „Запад”. Това е съобразено с анализите на криминогенната обстановка и конкретните особености на съответния район.  Видеонаблюдението и неговата ефективността са приоритет в съвместната работа на полиция и местна власт.

Засегнати са въпроси, относно пътната безопасност, като нуждата от изграждане на изкуствени неравности, поставянето на пътни знаци, освежаване на пътната маркировка и други.

Обсъдени са проблеми от местен характер, свързани с  липса на осветителни тела,  бездомни кучета, безпризорното пускане на животни в части градини и други.

Отчетено е доброто взаимодействие между кметовете и ръководството на РУ-Сливен, както и ефективността от работата  на нощните патрули, полицейските инспектори и криминалистите.

Участък „Запад” обслужва район, включващ 32 села, от които 9 планински, град Кермен, квартал „Речица” , четири вилните зони, курортното селище „Сливенски минерални бани” и селище „Качулка”.  През 2017 година в участъка са регистрирани 107 престъпления. От анализа за дейността през изминалата  година се отчита запазване на високото ниво на разкриваемост, което е  63,8%,  през 2016 е отчетена 62% разкриваемост.  Приоритети в предстоящата работа на участък „Запад” са дейностите по противодействие и превенция на престъпленията срещу собствеността, пресичане на незаконната търговия с черни и цветни метали, опазване на селскостопанската продукция и завишен контрол по отношение на пътната безопасност. От началото на тази година е създадена организация за присъствие на нощни полицейски патрули във всички 32 села от обслужваната територия.

Предишна ПОЛИЦИЯТА В НОВА ЗАГОРА ХВАНА КРАДЦИ НА ДЪРВА
Следваща ЛАЗАРКИ НАРИЧАХА ЗА ЗДРАВЕ И БЕРЕКЕТ В ОБЩИНА СОЗОПОЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОТБОРИТЕ НА ОДМВР СПЕЧЕЛИХА ЗЛАТОТО И БРОНЗА НА ЗОНАЛНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ПОЛИЦЕЙСКА ЛИЧНА ЗАЩИТА

Два отбора от служители на ОДМВР-Сливен взеха участие в зоналното състезание по полицейска лична защита, състояло се вчера в град Созопол. Състезанието е част от републиканския шампионат от програмата на

Новини Сливен

БИБЛИОТЕКА „ЗОРА“ СПЕЧЕЛИ ИНТЕРЕСЕН ПРОЕКТ

Библиотека „Зора” – гр.Сливен спечели проект  „Библиотеката – център за неформално образование и културни дейности“ . Той   е на стойност 4560.00 лева и се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурс „Библиотеката

Новини Сливен

10 СНИМКИ С МУЗИКА НА ПАГАНИНИ ОТ ЕДНА НЕЗАБРАВИМА ВЕЧЕР В СЛИВЕН

Тези 10 снимки носят дух на музика. Музиката на Паганини. Снимките са на известния сливенски фотограф Георги Ангелов, който имаше задължението и привилегията в четвъртък вечер да снима виртуоза Роман

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

ten − two =