ВЕЧЕ СА ЯСНИ ТАЗГОДИШНИТЕ НОСИТЕЛИ НА НАГРАДИТЕ ОТ НАЦИОНАЛНАТА ИЗЛОЖБА ЗА ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО

ВЕЧЕ СА ЯСНИ ТАЗГОДИШНИТЕ НОСИТЕЛИ НА НАГРАДИТЕ ОТ НАЦИОНАЛНАТА ИЗЛОЖБА ЗА ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО

Определиха тазгодишните носители на наградите от Националната изложба за изобразително изкуство – Сливен за 2021 г. Форумът е част от програмата на Община Сливен за отбелязване на празника на града – Димитровден. Заради усложнената епидемична обстановка в страната, тази година официално откриване на изложбата и традиционното награждаване на отличените автори, бяха отменени.

Селектирането на творбите за участие и наградите бяха определени от жури на 19 октомври тази година. В състава му влязоха: председател – Антон Стайков и членове: Деля Чаушева, Минчо Панайотов, Николай Колязов и д-р Румена Калчева.

Носителят на голямата награда „Сирак Скитник“ тази година е Елизар Милев с  диптих „Огън и лед”.

Отличените в категория „Живопис“ са:

Мария Райчева – „Детство II” – първа награда;

Албена Щениовска Еглофф – „Преднамерна дистанция II” – втора награда и трета за Мартина Караиванова с „Въздушни течения”.

Авторът, отличен с първа награда в категория „Графика“, е Снежина Бисерова с „Natura Sacra III”. Втората награда е за Дарина Цурева – „Вълна”. Носителят на трета награда е Станислав Божанков с „Фрагменти X”.

В категория „Скулптура“ с първа награда е отличен Елизар Милев – диптих „Огън и лед”. Втората награда е за Кунчо Кунчев – „Торс”, следван от Надя Текнеджиева с „Кораб”.

Носителят на наградата в категория „Неконвенционални форми“ е Лилия Моллова с „Душа в клетка”. С наградата за млад автор е отличена  Петра Димитрова – „Паякообразен кран”. За носител на наградата за сливенски автор е определена  Борислава Захариева – „Карандила –червено небе”.

Момчил Георгиев с „Плаващите снимки на художниците” е носителят на наградата на Съюза на българските художници.

Организатори на Националната изложба за изобразително изкуство  са: Община Сливен, Художествена галерия „Димитър Добрович“, Съюз на българските художници – Представителство-Сливен, Дружество на художниците-Сливен, Съюз на българските художници и Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“.

https://www.facebook.com/watch/?v=400046778491912

Предишна 1 452 СА АКТИВНИТЕ СЛУЧАИ НА COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН
Следваща АТАНАС ЗАФИРОВ: СРАМНО Е В 21-ВИ ВЕК ЖИТЕЛИТЕ НА КВ. „РЕЧИЦА“ ДА НЯМАТ ДОСТЪП ДО ЧИСТА ПИТЕЙНА ВОДА И КАНАЛИЗАЦИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЕДНА ЧИСТА ГРАДИНКА В СЛИВЕН СЕ НАПЪЛНИ С БОКЛУЦИ

Една чиста градинка в Сливен осъмна на Ивановден с купища боклуци. Иде реч за пространството пред блок № 20 в кв. „Сини камъни“, което местните хора от години превърнаха в

Новини Сливен

НА 25 АВГУСТ ОТ 13 ДО 14 ЧАСА – ВЗРИВНИ ДЕЙНОСТИ В РАЙОНА НА ПРЕЧИСТВАТЕЛНАТА СТАНЦИЯ ПО ПРОЕКТА НА ВиК

Между 13 и 14 часа на 25 август ще бъдат извършени специални взривни работи в близост до пречиствателната станция за питейни води, във връзка с оформяне на площадка за изграждане

Новини Сливен

АТАНАС ЗАФИРОВ, БСП: ГЕРБ ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ НА УДАРЕНИ ЗА СЕРИОЗНИТЕ КРИТИКИ НА СЕНАТА НА САЩ

Неприлично е да нарочиш председателя на Комисията по външни отношения на Сената на САЩ за случаен сенатор, говорещ някакви еднолични неща „Търговията с паспорти и българско гражданство е едно от