ВЕЧЕ Е ПРОХОДИМ ПЪТЯТ ОТ АГЛИКИНА ПОЛЯНА ДО СЕЛО СТАРА РЕКА
29.11.2022 1218 Прегледи

ВЕЧЕ Е ПРОХОДИМ ПЪТЯТ ОТ АГЛИКИНА ПОЛЯНА ДО СЕЛО СТАРА РЕКА

Пътят от местността „Агликина поляна“ до село Стара река вече е проходим. Дълго време участъкът бе опасен за преминаване заради компрометирана пътна настилка и огромните дупки. След протести на местното население и решителната намеса на Областна администрация Сливен, в лицето на областния управител Минчо Афузов и неговия заместник Антоний Андонов, започна изкърпване на разбитата пътна настилка от фирма „Пътно поддържане – Сливен“ ЕООД.

„Благодаря за навременната реакция на Областното пътно управление и на фирмата, която извърши ремонта. Искам да подчертая с благодарност и това, че „Пътно поддържане – Сливен“ предостави безвъзмездно на кметството в село Стара река допълнителни количества асфалт за изкърпване на дупките и трудно проходимите участъци от пътя в самото населено място“, коментира днес областният управител.

“Напредъкът е голям, всички го видяха и го усещат. Успяхме да изпреварим зимата. Пътят е напълно годен за преминаване и това внесе успокоение за хората. Благодаря на Областната администрация в Сливен, че направи всичко по силите си, за да се ускорят нещата. За нас е много важно, че ремонтът се осъществи качествено и в двете платна, така че те да са проходими през зимни условия. Много сме благодарни на фирма „Пътно поддържане – Сливен“ , че откликна на молбата ни и заедно намерихме решение за изкърпване на участъка, преминаващ през селото. Сега ще посрещнем зимните месеци много по-спокойно“, подчерта кметът на Стара река Николай Стефанов. Той изтъкна и приноса на доброволците от селото, участвали с физически труд при изкърпване на най-сложните пътни участъци.

Николай Стефанов добави също, че местното население е обезпечено на 100 % с дърва за огрев, за което заслуга имат Държавно горско стопанство – Стара река и общинското горско предприятие в Сливен.

Път II-53, който преминава през планинската територия на Сливенска област, включително през село Стара река, е част от републиканската пътна мрежа. Той е третият по дължина второкласен път в България и свързва Северна и Южна България.

Предишна СТЕФАН ПАСКОВ БЕ ЕДИНСТВЕНИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ ОТ СЛИВЕН НА КРЪГЛАТА МАСА "ЛЯВА БЪЛГАРИЯ” В СТОЛИЦАТА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЗДРАВ ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ПО ПОВОД НИКУЛДЕН

Уважаеми жители на Община Нова Загора, Днес е един от най-големите празници в християнския календар – денят, в който почитаме Св. Николай Мирликийски Чудотворец, известен като благороден, щедър, дълбоко религиозен

Новини Сливен

ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ

Педагог и медицинска сестра от две различни детски градини са сред диагностицираните 93-ма души през последното денонощие.  Има инфектирани лица в 6 семейни огнища, които са заболели като контактни на по-рано

Новини Сливен

МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ – СЛИВЕН ВЕЧЕ РАЗПОЛАГА С МОДЕРЕН АПАРАТ ЗА ИНВАЗИВНА КАРДИОЛОГИЯ

Първата коронарна ангиография на пациент с исхемична болест на сърцето беше извършена в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен на 14 март 2023 г. Това стана възможно, след като болницата закупи модерен