ВЕЧЕ Е ПРОХОДИМ ПЪТЯТ ОТ АГЛИКИНА ПОЛЯНА ДО СЕЛО СТАРА РЕКА

ВЕЧЕ Е ПРОХОДИМ ПЪТЯТ ОТ АГЛИКИНА ПОЛЯНА ДО СЕЛО СТАРА РЕКА

Пътят от местността „Агликина поляна“ до село Стара река вече е проходим. Дълго време участъкът бе опасен за преминаване заради компрометирана пътна настилка и огромните дупки. След протести на местното население и решителната намеса на Областна администрация Сливен, в лицето на областния управител Минчо Афузов и неговия заместник Антоний Андонов, започна изкърпване на разбитата пътна настилка от фирма „Пътно поддържане – Сливен“ ЕООД.

„Благодаря за навременната реакция на Областното пътно управление и на фирмата, която извърши ремонта. Искам да подчертая с благодарност и това, че „Пътно поддържане – Сливен“ предостави безвъзмездно на кметството в село Стара река допълнителни количества асфалт за изкърпване на дупките и трудно проходимите участъци от пътя в самото населено място“, коментира днес областният управител.

“Напредъкът е голям, всички го видяха и го усещат. Успяхме да изпреварим зимата. Пътят е напълно годен за преминаване и това внесе успокоение за хората. Благодаря на Областната администрация в Сливен, че направи всичко по силите си, за да се ускорят нещата. За нас е много важно, че ремонтът се осъществи качествено и в двете платна, така че те да са проходими през зимни условия. Много сме благодарни на фирма „Пътно поддържане – Сливен“ , че откликна на молбата ни и заедно намерихме решение за изкърпване на участъка, преминаващ през селото. Сега ще посрещнем зимните месеци много по-спокойно“, подчерта кметът на Стара река Николай Стефанов. Той изтъкна и приноса на доброволците от селото, участвали с физически труд при изкърпване на най-сложните пътни участъци.

Николай Стефанов добави също, че местното население е обезпечено на 100 % с дърва за огрев, за което заслуга имат Държавно горско стопанство – Стара река и общинското горско предприятие в Сливен.

Път II-53, който преминава през планинската територия на Сливенска област, включително през село Стара река, е част от републиканската пътна мрежа. Той е третият по дължина второкласен път в България и свързва Северна и Южна България.

Предишна СТЕФАН ПАСКОВ БЕ ЕДИНСТВЕНИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ ОТ СЛИВЕН НА КРЪГЛАТА МАСА "ЛЯВА БЪЛГАРИЯ” В СТОЛИЦАТА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛИВЕН ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ ДЕНЯ НА ТРАКИЯ В ПОНЕДЕЛНИК

На 26 март честваме подвига на българските воини, паднали в бой край Одрин и из тракийските полета. Това е и ден за почит към паметта на хилядите бежанци, намерили подслон в

Новини Сливен

47 АКТА СА СЪСТАВЕНИ ЗА СЕДМИЦА ЗА НАРУШАВАНЕ НА ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ

47 акта за нарушаване на противоепидемичните мерки бяха съставени през изминалата седмица при над 250 самостоятелните и съвместни проверки на органите, ангажирани с контрола в област Сливен. Два от актовете

Новини Сливен

ЕДИН НОВОЗАРАЗЕН С КОРОНАВИРУС В СЛИВЕН

Един човек е заразен с коронавирус в Област Сливен през последните 24 часа, съобщават от МЗ. Ето и данните за страната. 196 са новите случаи при направени 3 686 теста