ВЕЧЕР НА ИСПАНСКОТО МУЗИКАЛНО ВЕЛИЧИЕ С МАЕСТРО ХОСЕ МИГЕЛ РОДИА И СЕСТРИТЕ АНИ И ХРИСТИНА ПАНОВИ
29.11.2023 510 Прегледи

ВЕЧЕР НА ИСПАНСКОТО МУЗИКАЛНО ВЕЛИЧИЕ С МАЕСТРО ХОСЕ МИГЕЛ РОДИА И СЕСТРИТЕ АНИ И ХРИСТИНА ПАНОВИ

Първият за сезона концерт от цикъл “Млада Европа” на Симфоничен Оркестър Сливен, ще представи една гореща испанска програма, с две изключителни български млади цигуларки – сестрите Ани и Христина Панови, под диригентство на Маестро Хосе Мигел Родиа (Испания).

В петък, 15 декември, от 18.30ч. в зала “Сливен”, предстои една пленителна вечер с музиката на Хуан Крисостомо Ариага и Пабло де Сарасате – симфонично тържество на испанската класическа музика.

Освен елегантната Симфония в ре мажор от Ариага, ще бъдат представени и пет от най-известните и виртуозни пиеси за цигулка и оркестър на Сарасате – “Интродукция и тарантела”оп.43, “Цигански напеви”оп.20, Фантазия “Кармен”оп.25, “Баско капричио” оп.24 и блестящата “Навара”оп.33 за две цигулки и оркестър, където ще чуем двете талантливи момичета в брилянтен дует.

Сестрите Ани Панова (18) и Христина  Панова (15), са родени в Пловдив и в момента се обучават в Университета по музика и сценични изкуства във Виена. През 2015 свирят на Гала концерта на победителите в конкурса American Protege в Карнеги хол, Ню Йорк, и стават най-младите български музиканти, свирили в най-известната концертна зала в света.

И двете са носителки са на неизброимо количество награди и премии от международни конкурси.

Великолепната атмосфера и празничната украса на зала “Сливен”, традиционната чаша вино и възпламеняващата програма, обещават една великолепна вечер с много празнично настроение, точно преди Коледа.

Билети за събитието са достъпни онлайн на epaygo.bg, в касите на EasyPay и на касата на зала “Сливен” – работно време 10:00-13:00 и 15:00-17:00.

Предишна МЪЖ Е ЗАДЪРЖАН ЗА НАРКОТИЦИ В СЛИВЕН
Следваща НАД 1000 ДЕКАРА ЗАЛЕСЯВАНЕ Е ИЗВЪРШЕНО ПО ОПОС В ЮИДП

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ТРИ ЖЕНИ И ЕДНО ДЕТЕ СА В БОЛНИЦА СЛЕД КАТАСТРОФА С УЧАСТИЕТО НА ВОЕНЕН ПОЛИЦАЙ

Три жени и едно дете на 4 г. са в болници в Сливен и Стара Загора след катастрофа с участието на военен полицай, съобщиха от МВР – Сливен. На 17

Новини Сливен

НОВАТА МАРКА, ПОСВЕТЕНА НА АРХ. ЗАХАРИ ИЛИЕВ, ВЕЧЕ Е В ПРОДАЖБА

Пощенската марка, посветена на известния архитект – новатор арх. Захари Илиев, бе валидирана днес от началника на  Областната пощенска станция Красимира Панайотова, зам. кмета Пепа Чиликова и художничката Маргарита Дончева.

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА НАРКОТИЦИ В НОВА ЗАГОРА

Притежание на наркотици са установили полицейски служители при осъществяване на патрулна дейност в град Нова Загора. В 14,45 часа вчера е извършена проверка на 18-годишния Д.А. от село Кортен. В