ВЕСЕЛИН ГАНГАЛОВ ОГЛАВИ ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – СЛИВЕН
28.07.2021 2445 Прегледи

ВЕСЕЛИН ГАНГАЛОВ ОГЛАВИ ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – СЛИВЕН

Веселин Гангалов от Апелативната специализирана прокуратура (АСП) днес беше избран единодушно за окръжен прокурор на Сливен.

Той е бил военен следовател в Сливен до 1997 г. След това става районен прокурор на града. От 2001 г. Гангалов е зам.-окръжен прокурор на Сливен. Тази година е станал прокурор в апелативната спецпрокуратура.

Попитан от Калина Чапкънова за първата му задача, Гангалов каза, че не може да степенува приоритетите пред прокуратурата, защото всеки аспект от работата ѝ е важен за обществото, както борбата с корупцията, така и тази срещу битовите престъпления.

Евгени Иванов пък се заинтересува дали има ли напрежение между районната и окръжната прокуратура в Сливен. „Традиционно през годините отношенията са били на изключително добро ниво. В РП-Сливен винаги е била оглавявана от хора с богат организационен и житейски опит, в това число и в момента. Лично не съм имал проблем с който и да е колега. Моето философско виждане е за добри отношения, базирани на принципна основа, екипност и разбирателство“, отговори Веселин Гангалов.

„Лично познавам почти всички колеги от ОП-Сливен. Тя е изключително добре администрирана прокуратура, в която работят много добри професионалисти, включително и Гангалов, който съвсем отскоро беше избран на нова позиция. Той е много добър професионалист, притежава и административен опит. Вижда се, че колегата познава състоянието на органа на съдебна власт, за чийто ръководител кандидатства“, каза Чапкънова.

Георги Кузманов също заяви, че познава Гангалов от много години и коментира: „Впечатлен съм от отдадеността и компетентността му. Убеден съм, че ще бъде прекрасен окръжен прокурор“.

Евгени Иванов изтъкна, че е харесал стегнатият и делови анализ на състоянието на ОП-Сливен в концепцията на Гангалов. „Те са пример за задружност, която не се среща често и всички трудности се преодоляват с колективен дух“, каза той.

Главният прокурор Иван Гешев пък посочи, че не познава Гангалов, но му е направил  много добро впечатление. „Спокоен, аргументиран, познава района и има административен опит. Ако го изберем, ще е добро решение“, изтъкна той.

 

 

news.lex.bg/

Предишна ГЕРБ-СЛИВЕН ОБНОВИ ДЕТСКАТА ПЛОЩАДКА В СЕЛО БЯЛА
Следваща ИНИЦИИРАТ БЕЗПЛАТНИ ДИАБЕТНИ ЛАГЕРИ ЗА ДЕЦА И ТЕХЕН РОДИТЕЛ ПО ПРОЕКТ „БЪЛГАРИЯ СРЕЩУ ДИАБЕТА“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МЪЖ Е ЗАДЪРЖАН ЗА ДРОГА ТАЗИ НОЩ

Притежание на наркотици са установили полицейски служители от участък „Надежда“ при специализирана операция. Акцията е в ход и се провежда на територията на град Сливен. Днес, малко след полунощ, в

Новини Сливен

ПРИКЛЮЧИ РЕМОНТЪТ НА ПОКРИВА НА ЗАЛАТА ЗА ВДИГАНЕ НА ТЕЖЕСТИ В СЛИВЕН

Приключиха строително-монтажните работи по сградата на спортната зала за вдигане на тежести на бул. „Георги Данчев“. За това информираха от Дирекция „Общинска инфраструктура“. Спортният обект е с ремонтиран покрив, положена

Новини Сливен

90 КМ/Ч ДОСТИГНА СКОРОСТТА НА ВЯТЪРА В СЛИВЕН

90 км/ч достигна скоростта на вятъра рано тази сутрин в Сливен, съобщи bTV. Вятърът е пулсиращ. През целия ден ще бъде така. Максималната температура в Сливен се очаква да бъде