ВЕСЕЛИН ВЪЛЧЕВ СВИКА ОБЛАСТНИЯ КРИЗИСЕН ЩАБ
юли 27, 2022 2737 Прегледи

ВЕСЕЛИН ВЪЛЧЕВ СВИКА ОБЛАСТНИЯ КРИЗИСЕН ЩАБ

Областният управител на Сливен област Веселин Вълчев свика заседание на Областния кризисен щаб във връзка с новата здравна криза, предизвикана от растящата бройка на заразените с коронавирус в Област Сливен. Заседанието бе проведeно онлайн, в специализирана платформа, за да се намали контактът и рискът за присъстващите.

Участие взеха всички институции от областта, които имат отношения. От РЗИ алармираха, че бройката на заболелите расте всяка седмица. Тази седмица за областта тя е 287 диагностицирани на домашно лечение. От тях – общ. Сливен – 227, общ. Нова Загора – 47, общ. Твърдица – 3, общ. Котел – 10. А хоспитализираните към момента са 43 за областта. Влиза се в етап 2 от мерките, разписани в Националния план за справяне с Ковид кризата.

Въведено е задължителното носене на маски в болничните заведения, аптеките, градския транспорт и препоръчително на места със струпване на хора. Изготвен е график и вече се правят проверки на посочените места от представители на РЗИ-Сливен.

При една от проверките управител на аптека е отказал да носи защитна маска, за което се предвижда глоба. Установени са още нарушения, сред които струпвания на хора в болничните заведения и аптеките.

Очаква се в МВР да се създаде организация и график, с който по всички райони да се оказва съдействие на проверяващите институции.

РЗИ-Сливен напомня:

Съгласно действащите разпоредби, болните се поставят под карантина за 10 дни, а контактните лица се поставят под карантина за 7 дни, през които се извършва наблюдение на здравословното състояние.

Лицата с оплаквания и симптоми, характерни за COVID-19 при актуалния щам:

o болки в гърлото, главоболие,

o повишена температура, диария,

o запушен нос, хрема,

o гадене / повръщане, загуба на апетит,

o отпадналост, болки по мускули и стави и др.

следва да се изолират и консултират с лекар.

 При наличие на оплаквания, отложете срещите си с други хора, за да ги предпазите от евентуално заразяване със SARS-CoV-2.

 Спазвайте дистанция на обществените места и избягвайте струпването на хора.

 Ползвайте защитни маски за лице.

 Измивайте ръцете си със сапун и вода, а при невъзможност – използвайте дезинфектант за ръце на спиртна основа.

Предишна ОТИВАМЕ НА ИЗБОРИ
Следваща ОБЩИНСКИ ФОНД "ИН ВИТРО" ЩЕ УВЕЛИЧИ ФИНАНСОВАТА ПОМОЩ ЗА ПРОЦЕДУРИТЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЕДИН ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ СЛИВЕНСКИ БИЗНЕСМЕНИ ПОСТРАДА С БРАТ СИ В ТЕЖКА КАТАСТРОФА

Янко Лолов, един от най-големите бизнесмени в Сливен, е пострадал тежко при катастрофа. Той е бил пасажер в „Мерцедес“ шофиран от брат му Вангел, който има сериозен бизнес в Карнобат.

Новини Сливен

В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „САВА ДОБРОПЛОДНИ” – СЛИВЕН СТАРТИРАТ ТЪРЖЕСТВАТА „КОЛЕДА В БИБЛИОТЕКАТА”-2019

За поредна година, в навечерието на коледните и новогодишни празници, от 6 до 20 декември 2019г. включително, Регионална библиотека „Сава Доброплодни” ще предложи на своите читатели и на сливенското гражданство

Новини Сливен

28 СЛУЖИТЕЛИ НА РДПБЗН-СЛИВЕН С НАГРАДИ ПО СЛУЧАЙ ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА ОГНЕБОРЦИТЕ-14 СЕПТЕМВРИ

Ден на отворените врати, открита телефонна линия, дарителска кампания и демонстрации на възможностите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”- Сливен са само част от дейностите по отбелязване