ВЕСЕЛИН ВЪЛЧЕВ:ПОЕМАМ ПОСТА ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ, СЪЗНАВАЙКИ, ЧЕ ВЪЛШЕБСТВА ИМА САМО В ПРИКАЗКИТЕ

ВЕСЕЛИН ВЪЛЧЕВ:ПОЕМАМ ПОСТА ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ, СЪЗНАВАЙКИ, ЧЕ ВЪЛШЕБСТВА ИМА САМО В ПРИКАЗКИТЕ

Поемам поста областен управител, съзнавайки, че вълшебства има само в приказките и за да се постигнат реални резултати, трябва работа. Това каза днес в Пресклуба на БТА в Сливен новият областен управител Веселин Вълчев. Приел съм това предизвикателство да работя за благото на нашия регион, за спазване на обществения интерес, да допринеса за икономическото развитие на региона, и когато приключа мандата да мога да гледам хората с високо вдигнато чело, добави той.

Заедно с областния управител пред журналистите в Сливен застанаха и двамата депутати от коалиция „Продължаваме промяната” Татяна Султанова и Георги Гвоздейков. На първата пресконференция дойде и директорът на ОДМВР – Сливен старши комисар Димитър Величков.

Сред основните му приоритети на новия областен управител ще бъдат подобряване на прозрачността в работата на областната администрация,въвеждане на електронното обслужване на гражданите, като основно.  Според него, областта, която е сред най-големите по територия в страната, има добър демографски потенциал, пътна инфраструктура – железопътна, шосейна и дори въздушна, има възможности за привличане на инвеститори, за развитие на допълнителни производства и търговии.
Веселин Вълчев работи от шест години в Областна администрация Сливен  като главен експерт по отбранително-мобилизационна подготовка, бил е секретар на Областния съвет за сигурност. Завършил е Военното училище по артилерия в Шумен със специалност „Артилерийско инструментално разузнаване, геодезия, фотограметрия и картография“, цивилната му специалност е инженер – геодезист. Работил е като офицер в различни поделения в Сливен, участвал е в различни учения, работил е като инженер-геодезист в Министерството на отбраната и в различни пътно-строителни фирми. Вълчев посочи, че е и любител – фотограф.
Сред конкретните си приоритети новият областен управител посочи още разрешаване на проблеми, свързани с обезопасяване на кръговото движение на пътен възел „Тополчане“, заснемане на участък от АМ „Тракия“ между Нова Загора и Ямбол във връзка с износване на активната лента за движение и планиране на ремонт, както и път свързващ проходите Котленски и Сливен – Елена в част до село Кипилово, където има компрометиран водосток.
Новият областен управител на Сливен е бил предложен за поста от ръководството на партия „Продължаваме промяната“ в Сливен. „Във Ваше лице виждаме един достоен наш партньор, с който ще си партнираме в рамките на нашите компетенции и правомощия, в решаването на каузи и проблеми за жителите на областта, каза Татяна Султанова, народен представител от Сливенска област. Убедени сме във Вашата почтеност, силна експертиза и вярнаве, че ще бъдете достоен областен управител.“ Тя изрази увереност, че Вълчев ще работи много отговорно и целенасочено за всички граждани на областта, воден от обществения интерес, както и за подобряване на икономическата среда в региона.
Султанова съобщи, че близо 50 граждани и представители на организации са посетили за месец приемната на партията в Сливен.

Предишна МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ В СЛИВЕН ЗАСЕДАВА ИЗВЪНРЕДНО НА 8 ФЕВРУАРИ
Следваща ЛЕТИЩЕ "БЪРШЕН" ЩЕ СТАВА БАЗА ЗА МЕДИЦИНСКИ ХЕЛИКОПТЕРИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОГНЕБОРЦИ СПАСИХА 50 ДЕКАРА ГОРА КРАЙ СЕЛО СОТИРЯ

Два екипа на РСПБЗН-Сливен са гасили пожар в гора, близо до сметището в село Сотиря. Сигналът е получен в 19,25 часа, произшествието е ликвидирано в 22,00 часа. Пострадали няма. Спасени

Новини Сливен

ИЗМАМНИЦИ ОТМЪКНАХА 1500 ЛЕВА И ЗЛАТО ОТ НОВОЗАГОРКА

73-годишна жена от град Нова Загора е станала жертва на телефонна измама. На 21 май за времето от 14,00 до 15,00 часа жената е получила телефонно обаждане от мъж, който

Новини Сливен

РУ-СЛИВЕН ПРЕДВИЖДА ОХРАНИТЕЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ ПО ОСИГУРЯВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД В ПРИРОДЕН ПАРК „СИНИТЕ КАМЪНИ“ НА 22 МАРТ – ПЪРВА ПРОЛЕТ

На 22 март полицейски служители ще спират достъпа на граждани с МПС и ППС към района на долна лифтена станция в град Сливен През последните години се забелязва трайна тенденция,