ВЕСЕЛИНА СЕДЛАРСКА: ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ НИ ОБЕЩАВА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ

ВЕСЕЛИНА СЕДЛАРСКА: ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ НИ ОБЕЩАВА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ

Много пъти сме правили рестарт на системата, появява се бъг – правим рестарт, и тя някак тръгва. Но сега ми струва, че само с рестарт няма да се получи, защото май е нужен нов софтуер – ново отношение към хората и ново отношение към проблемите, коментира в прeдаването „120 минути” по bTV Веселина Седларска-писател и журналист.

Не бих нарекла днешните протести „пиянството на един народ”,  защото ми се струва, че по-скоро има едно отрезвяване по отношение на демокрацията.

Започваме най-после да разбираме, че демокрацията не ни обещава по-добър живот. Демокрацията не ни обещава нищо, освен това, че можем да живеем така както си го отвоюваме, посочи още Веселина Седларска.

Това започна с майките – много емблематично и даже архетипно, защото най-силното нещо са майките, а най-слабото нещо са децата с увреждания, каза още тя.

Имаше съпричастност, което не е много типично за нас, майките бяха подкрепени и ми се струва, че този модел ще започне да измества безадресните протести и нещата ще стават по-конкретни, отбеляза още Веселина Седларска.

Повод за гостуването на живеещата в Сливен журналистка и писателка бе излизането на новата и книга „Депресията ме обича“, която се очаква тази седмица да бъде представена пред сливенската публика.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ЗАПОЧВА САНИТАРНА СЕЧ В ДВОРА НА ВОЕННА БОЛНИЦА - СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ УЧАСТВА В ЗАСЕДАНИЕ НА КОМИТЕТА НА РЕГИОНИТЕ В БРЮКСЕЛ

Кметът на Сливен Стефан Радев взема участие в 131-та пленарна сесия на Комитета на регионите в Брюксел. В присъствието на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, официално ще бъде открита

Новини Сливен

СЪДЪТ В СЛИВЕН Е ДАЛ 99 РАЗРЕШЕНИЯ ЗА СРС, В ЯМБОЛ – 23

Окръжен съд – Сливен е дал 99 разрешения  за използване на Специални Разузнавателни Средства през 2016 година. Съдът не е направил отказ по нито едно искане на МВР или специалните

Новини Сливен

ДО ДНИ СТАВА ЯСНО КОЙ ЩЕ РЕМОНТИРА БУЛ. „ХАДЖИ ДИМИТЪР“ В СЛИВЕН

До края на месеца трябва да бъде избран изпълнител на проекта за ремонта на булевард „Хаджи Димитър“ в Сливен. Това съобщи кметът на общината Стефан Радев. Очаква се в началото

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

thirteen + fourteen =