ВЕСЕЛИНА СЕДЛАРСКА: ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ НИ ОБЕЩАВА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ

ВЕСЕЛИНА СЕДЛАРСКА: ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ НИ ОБЕЩАВА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ

Много пъти сме правили рестарт на системата, появява се бъг – правим рестарт, и тя някак тръгва. Но сега ми струва, че само с рестарт няма да се получи, защото май е нужен нов софтуер – ново отношение към хората и ново отношение към проблемите, коментира в прeдаването „120 минути” по bTV Веселина Седларска-писател и журналист.

Не бих нарекла днешните протести „пиянството на един народ”,  защото ми се струва, че по-скоро има едно отрезвяване по отношение на демокрацията.

Започваме най-после да разбираме, че демокрацията не ни обещава по-добър живот. Демокрацията не ни обещава нищо, освен това, че можем да живеем така както си го отвоюваме, посочи още Веселина Седларска.

Това започна с майките – много емблематично и даже архетипно, защото най-силното нещо са майките, а най-слабото нещо са децата с увреждания, каза още тя.

Имаше съпричастност, което не е много типично за нас, майките бяха подкрепени и ми се струва, че този модел ще започне да измества безадресните протести и нещата ще стават по-конкретни, отбеляза още Веселина Седларска.

Повод за гостуването на живеещата в Сливен журналистка и писателка бе излизането на новата и книга „Депресията ме обича“, която се очаква тази седмица да бъде представена пред сливенската публика.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ЗАПОЧВА САНИТАРНА СЕЧ В ДВОРА НА ВОЕННА БОЛНИЦА - СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РИМ-СЛИВЕН ПРОВЕДЕ ТВОРЧЕСКА РАБОТИЛНИЦА „ВРЪЩАНЕ КЪМ КОРЕНИТЕ“

На 24 март 2018 г. в Регионален исторически музей – Сливен се проведе поредната Творческа работилница „Връщане към корените“ на тема Писани яйца… Работилницата премина при голям интерес и отново

Новини Сливен

БОЛНИЦАТА ТЪРСИ ПОМОЩ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА ДВА ДЕЗИНФЕКЦИОННИ АПАРАТА

МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен се обръща към гражданите и фирмите в областта за финансова подкрепа за закупуване на два дезинфекционни апарата. Всеки от тях струва по 6 200 лева. Апаратите

Новини Сливен

СЛИВНАЛИЯ ПОИСКА РЪКАТА НА ЛЮБИМАТА СИ ПО ВРЕМЕ НА ДРИФТ С БМВ

Цецо от Сливен поиска ръката на любимата си Габи, на фона на невероятен дрифт, по време на БМВ фестивала. Всичко било замислено предварително от феновете на немската марка и приятели

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

twenty − twenty =