ВЕЛИКДЕНСКА ИЗЛОЖБА В СЪДЕБНАТА ПАЛАТА
април 25, 2019 589 Прегледи

ВЕЛИКДЕНСКА ИЗЛОЖБА В СЪДЕБНАТА ПАЛАТА

В навечерието на Великденските празници Председателят на Окръжен съд – Сливен Къню Жеков и Председателят на Районен съд – Сливен Живка Кирилова организираха Великденска изложба на произведения на изкуството на изтъкнати сливенски художници с благотворителна цел. На събитието  присъстваха съдии, прокурори, адвокати и съдебни служители.

Тази година за Великден сливенските художници ни зарадваха с много нови и свежи идеи. Седемнадесет съвременни сливенски творци представиха част от своето творчество във фоайето на съда.  Така юридическите среди подпомогнаха в един от най-светлите празници за спасяването на българското изкуство в трудни времена за всички творци.

Художници, иконописци, приложници и дърворезбари се представиха с уникати типичните за стила им – творби. Всички знаем, че инвестицията в изкуството е сред най-обещаващите капиталови вложения, тъй като произведенията на изкуството увеличават стойността си с времето и остават за поколенията.

Великденската експозиция може да бъде разгледана до 10.05.2019г. в Съдебната палата, като ценителите на изкуството ще имат възможността да се възползват и да изненадат приятно себе си, близките си с предстоящите Пасхални празници, като станат част от инициативата за популяризирането на творчеството на сливенските автори.

Предишна 42-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА ЗАПЛАХИ ЗА УБИЙСТВО
Следваща ПАМЕЛА БАКАЛОВА ОТ СПГСГ "АРХ. ГЕОРГИ КОЗАРОВ" СЪС ЗЛАТЕН МЕДАЛ ОТ СЪСТЕЗАНИЕТО "НАЙ-ДОБЪР МЛАД СТРОИТЕЛ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

31-ГОДИШЕН СЧУПИ ЗЪБИ НА СВОЙ СЪСЕД С МЕТАЛНА ТРЪБА

31-годишен мъж е задържан в РУ-Сливен за причиняване на телесна повреда. На 25 юни, около 17,00 часа, е възникнал междусъседски скандал в квартал „Надежда“. В резултат на конфликта 31-годишният И.Р.

Новини Сливен

СКОРО ЩЕ ЗАПОЧНЕ ИЗГРАЖДАНЕ НА СВЕТОФАР ДО ОБЩИНСКИЯ ПАЗАР В СЛИВЕН

До края на седмицата ще се сключи договор за ремонт на пропадналото стълбище на Хамам баир. Предстоящо е сключването на договор и за изграждането на светофар до Общинския пазар пред

Новини Сливен

УЧЕНИК ОТ ЕЗИКОВАТА ГИМНАЗИЯ СПЕЧЕЛИ ГОЛЯМАТА НАГРАДА В КОНКУРС, ОБЯВЕН ОТ ЕВРОДЕПУТАТА АСИМ АДЕМОВ

Стоян Иванов – ученик в 10 клас на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“, спечели първо място в конкурса „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“. Той се организира от евродепутата

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

eighteen − twelve =