януари 12, 2022 0 6020 Прегледи

ВДИГНАХА ЦЕНИТЕ НА НАЙ-ОБОРОТНИЯ ПАРКИНГ В СЛИВЕН

Цените за месечен абонамент на най-оборотния паркинг в Сливен са повишени, алармираха пред Sliveninfo постоянни клиенти. Иде реч за паркинга на Общинския пазар в града под Сините камъни.

От месец януари тази година месечния абонамент за леки коли става от 30 на 40 лева, за миниван от 40 на 50 лева и за бус от 55 на 65 лева.

„Проблемът е, че някой от търговците имаме повече от една кола”, оплакаха се потърпевши.

Според тях наемателят се аргументирал с по-високите цени за ток.

Паркингът на Общинския пазар в Сливен е почти винаги препълнен, дори и в най-студените зимни дни. Той разполага с 96 места.

По време на 8-годишното управление на Йордан Лечков паркингът се стопанисваше от Общинската фирма за охрана в Сливен. През 2012 г. бе обявен конкурс за нов наемател. Явиха се Общинската фирма за охрана и новосъздадената тогава фирма „Багаин-АТ” ЕООД. Конкурсът бе спечелен от частното дружество. Общината обаче бе поставила условия за изграждане на осветление и още един вход, от към бул. „Стефан Караджа”. На 10-та година от този конкурс въпросните условия не са изпълнени.

През 2017 г.  фирма „Багаин-АТ” ЕООД удължи договора си с община Сливен след решение на местния парламент. В момента частното дружество плаща 1035 лв. месечен наем в общинската хазна.

Предишна НАЗНАЧИХА НОВИ ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ
Следваща В ОБЛАСТ СЛИВЕН ЗАСЕГА НЯМА ДА СЕ НАЛАГАТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ МЕРКИ, НО СЕ ЗАСИЛВА КОНТРОЛЪТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ГРИПНА ЕПИДЕМИЯ В СЛИВЕН

В община Сливен е обявена грипна епидемия – съобщава директорът на РЗИ-Сливен д-р Петя Балулова в писмо до областния управител Чавдар Божурски. Основание за обявяване на епидемията е повишената заболяемост

Новини Сливен

РАБОТОДАТЕЛИ ОТ СЛИВЕН СЕ СРЕЩНАХА С УЧЕНИЦИ ОТ ГИМНАЗИЯТА ПО ТУРИЗЪМ В РАМКИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКАТА СЕДМИЦА НА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ УМЕНИЯ

В   рамките на  Европейската  седмица на професионалните умения,  работодатели от град Сливен проведоха учебни часове по професионално обучение с учениците от Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев“.

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ИМЕТО НА СЛИВЕНСКИТЕ СОЦИАЛИСТИ ДО МАРГАРИТА ДЕЧЕВА ПО ПОВОД НЕЙНИЯ 80-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ

Уважаема другарко Дечева, Честит 80- годишен юбилей! Вашият личен празник е повод да Ви засвидетелстваме нашето уважение и признателност за дългогодишната Ви чистосърдечна отдаденост на Българската социалистическа партия! Дарбата Ви