12.01.2022 0 6710 Прегледи

ВДИГНАХА ЦЕНИТЕ НА НАЙ-ОБОРОТНИЯ ПАРКИНГ В СЛИВЕН

Цените за месечен абонамент на най-оборотния паркинг в Сливен са повишени, алармираха пред Sliveninfo постоянни клиенти. Иде реч за паркинга на Общинския пазар в града под Сините камъни.

От месец януари тази година месечния абонамент за леки коли става от 30 на 40 лева, за миниван от 40 на 50 лева и за бус от 55 на 65 лева.

„Проблемът е, че някой от търговците имаме повече от една кола”, оплакаха се потърпевши.

Според тях наемателят се аргументирал с по-високите цени за ток.

Паркингът на Общинския пазар в Сливен е почти винаги препълнен, дори и в най-студените зимни дни. Той разполага с 96 места.

По време на 8-годишното управление на Йордан Лечков паркингът се стопанисваше от Общинската фирма за охрана в Сливен. През 2012 г. бе обявен конкурс за нов наемател. Явиха се Общинската фирма за охрана и новосъздадената тогава фирма „Багаин-АТ” ЕООД. Конкурсът бе спечелен от частното дружество. Общината обаче бе поставила условия за изграждане на осветление и още един вход, от към бул. „Стефан Караджа”. На 10-та година от този конкурс въпросните условия не са изпълнени.

През 2017 г.  фирма „Багаин-АТ” ЕООД удължи договора си с община Сливен след решение на местния парламент. В момента частното дружество плаща 1035 лв. месечен наем в общинската хазна.

Предишна НАЗНАЧИХА НОВИ ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ
Следваща В ОБЛАСТ СЛИВЕН ЗАСЕГА НЯМА ДА СЕ НАЛАГАТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ МЕРКИ, НО СЕ ЗАСИЛВА КОНТРОЛЪТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТНИК РУМЕН БОЗУКОВ ОГЛАВИ ДРУЖЕСТВОТО „ПАЗАР ЗА ПЛОДОВЕ И ЦВЕТЯ” АД – СЛИВЕН

Общинският съветник от БСП Румен Бозуков оглави дружеството „Пазар за плодове и цветя” АД – Сливен, чиито принципал е министерството на икономиката. Решението взе Общото събрание на дружеството, което се

Новини Сливен

„ФИШ КОМ СТРОЙ“ ВДИГА НАЙ-МОДЕРНАТА СГРАДА В СЛИВЕН

Сливенската фирма „Фиш ком строй“ вдига най-модерната сграда в града под Сините камъни. Фирмата закупи недовършеното здание, зад ресторант „Свети Илия“. „Сградата ще бъде 40 метра висока и ще предлага

Новини Сливен

ТЪРСИ СЕ ГРАЖДАНИН

Коалицията ПП – ДБ в Сливен трескаво издирва гражданин, когото да постави на 2-ро място в листата си. Вече е ясно, че водач ще бъде Татяна Султанова от ПП. Преди