януари 12, 2022 0 6241 Прегледи

ВДИГНАХА ЦЕНИТЕ НА НАЙ-ОБОРОТНИЯ ПАРКИНГ В СЛИВЕН

Цените за месечен абонамент на най-оборотния паркинг в Сливен са повишени, алармираха пред Sliveninfo постоянни клиенти. Иде реч за паркинга на Общинския пазар в града под Сините камъни.

От месец януари тази година месечния абонамент за леки коли става от 30 на 40 лева, за миниван от 40 на 50 лева и за бус от 55 на 65 лева.

„Проблемът е, че някой от търговците имаме повече от една кола”, оплакаха се потърпевши.

Според тях наемателят се аргументирал с по-високите цени за ток.

Паркингът на Общинския пазар в Сливен е почти винаги препълнен, дори и в най-студените зимни дни. Той разполага с 96 места.

По време на 8-годишното управление на Йордан Лечков паркингът се стопанисваше от Общинската фирма за охрана в Сливен. През 2012 г. бе обявен конкурс за нов наемател. Явиха се Общинската фирма за охрана и новосъздадената тогава фирма „Багаин-АТ” ЕООД. Конкурсът бе спечелен от частното дружество. Общината обаче бе поставила условия за изграждане на осветление и още един вход, от към бул. „Стефан Караджа”. На 10-та година от този конкурс въпросните условия не са изпълнени.

През 2017 г.  фирма „Багаин-АТ” ЕООД удължи договора си с община Сливен след решение на местния парламент. В момента частното дружество плаща 1035 лв. месечен наем в общинската хазна.

Предишна НАЗНАЧИХА НОВИ ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ
Следваща В ОБЛАСТ СЛИВЕН ЗАСЕГА НЯМА ДА СЕ НАЛАГАТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ МЕРКИ, НО СЕ ЗАСИЛВА КОНТРОЛЪТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЧЕТИРИМА СА ЗАДЪРЖАНИ ПРИ ТРИ ПОЛИЦЕЙСКИ АКЦИИ

Задържани и иззети наркотични вещества при проверки, извършени от полицейски служители на РУ-Сливен в дните 22-24 ноември. 39-годишната А.Д. е установена от полицейски служители в квартал „Надежда“. В нея са

Новини Сливен

УЧЕНИЦИ ОТ СЛИВЕНСКИ УЧИЛИЩА ОРГАНИЗИРАХА ТРАДИЦИОННИЯ МЛАДЕЖКИ БАЛ „МОЕТО ЗДРАВЕ – МОЯТА ОТГОВОРНОСТ“

Превърналият се вече в традиция Младежки бал „Моето здраве – моята отговорност“ се проведе днес в Сливен. В него участваха над 130 ученици от горните класове на 11 училища в

Новини Сливен

ИМА НЕТОЧНОСТИ В ОФИЦИАЛНАТА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КАТАСТРОФАТА В СЛИВЕН

Има неточности в официалната информация за катастрофата, станала малко преди 08.00 часа тази сутрин на бул. „Бургаско шосе“ в Сливен. Sliveninfo единствен публикува снимки от инцидента. Наш репортер беше на