ВАСИЛ СТОЯНОВ: РАЗВИТИЕТО НА СЕЛСКИТЕ РЕГИОНИ ЩЕ БЪДЕ НАШ ОСНОВЕН ПРИОРИТЕТ В СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ
март 24, 2021 1020 Прегледи

ВАСИЛ СТОЯНОВ: РАЗВИТИЕТО НА СЕЛСКИТЕ РЕГИОНИ ЩЕ БЪДЕ НАШ ОСНОВЕН ПРИОРИТЕТ В СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ

Българските села са в упадък много отдавна. Но особено през последните 10 години техните проблеми се задълбочиха още повече.
 Мога да дам и пример със с. Омарчево и ви гарантирам, че този пример е показателен за повечето села. На изборите през 2013 година бях там като член на комисия. Избирателите по списък бяха към 460 човека. За сравнение само 6 години по-късно на местните избори през 2019-та в Омарчево вече имаше двойно по-малко хора.
 Не искам и да си помислям, ако продължаваме по същия начин и с този модел на управление какво ли ще е положението след още 5 или 10 години…
 Относно здравеопазването хората по селата имат нужда от по-чести посещения от лекар, както и от достъп до лекарства от първа необходимост.
Това ще бъде мой приоритет като народен представител, защото здравето винаги трябва да бъде на първо място. Няма човек, който иска да живее на място, където няма лекари и не може да си купи дори един аспирин.
 До голяма част от селата липсва регулярен транспорт и много хора изпитват затруднения, когато трябва да изпратят своите деца на училище или да отидат до града, за да си купят лекарства. В тази посока са необходими инвестиции и смяна на приоритетите.
 Демографската криза е бич не само за селата, но и за цялата държава. Няма как да очакваме възход на българското село, докато нацията ни се топи. Тук е необходим широк пакет мерки включващ в себе си реформи във всички сектори на държавата. Като се почне от промени в социалната и здравна система и се мине през образователната.
 На последно място, но не и по значение ще спомена туризма, като начин отново да върнем българските села на картата на България. Тук искам да бъде ясно, че говорим за културен и селски туризъм.
Ще настоявам за строг контрол на всички изградени до момента къщи за гости
Това е важно за селата, защото освен да влязат свежи пари в малките населени места, така могат и да се привлекат нови инвестиции, особено когато това е съчетано с културния туризъм. Имаме такива нагледни примери, като карановската могила, която би била интересна дестинация за много българи и чужденци.
 Сега бих искал да попитам относно мнението ви за тези предложения, както и кои според вас са най-неотложните стъпки, които следващото правителство трябва да предприеме в насока възстановяване на българските села?
https://www.facebook.com/photo?fbid=10220533700521510&set=a.2417421883939
Предишна ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ
Следваща МЪЖ И ЖЕНА ОТ СЛИВЕН ВЛИЗАТ В ЗАТВОРА ЗА ГРАБЕЖ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

30-ГОДИШЕН ШОФЬОР НА БМВ ЗАГИНА ТАЗИ СУТРИН

Шофьор на „БМВ“ загина при катастрофа малко преди 8 часа в петък сутринта, научи Sliveninfo. Колата е изскочила от пътя, падайки в канал. Инцидентът е станал в град Кермен. Шофьорът

Новини Сливен

ВКЛЮЧЕН БЪРЗОВАР ПРЕДИЗВИКА ПОЖАР НА БУЛ. „ПАНАЙОТ ХИТОВ“ В СЛИВЕН

Забравен включен бързовар е причинил пожар в апартамент на бул.“П.Хитов“ в град Сливен. Сигналът е получен на  26 април в около 17:14 часа, произшествието е ликвидирано от два екипа на

Новини Сливен

ОГРАНИЧИТЕЛНИТЕ МЕРКИ НЕ СПИРАТ ПИЯНИТЕ ШОФЬОРИ, ШЕСТИМА СА В АРЕСТА

Установени водачи, употреби наркотици и алкохол над 2 промила, при специализирана операция по пътна безопасност през почивните дни на територията на ОДМВР-Сливен. 37-годишен водач на лек автомобил „Сеат“ е хванат