ВАНЕСА ИВАНОВА ОТ ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ В СЛИВЕН Е НОВИЯТ МЛАДЕЖКИ КМЕТ ЗА МАНДАТ 2023-2024 ГОДИНА
30.11.2023 2607 Прегледи

ВАНЕСА ИВАНОВА ОТ ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ В СЛИВЕН Е НОВИЯТ МЛАДЕЖКИ КМЕТ ЗА МАНДАТ 2023-2024 ГОДИНА

След кратко прекъсване в Сливен днес отново бе сформиран Младежки общински съвет /МОС/. Инициативата е част от дейностите на сливенския Младежки дом, насочени към развитието и интересите на младите хора.

Събитието се проведе в зала „Май“. Повече от 50 млади хора на възраст от 13 до 30 години от общината учредиха своя Младежки съвет и избраха новия младежки кмет. Това е Ванеса Иванова от Профилирана хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“. Тя бе избрана с 32 гласа. Младежкият общински съвет успя да излъчи свой председател. Това е Тодор Марлов от Профилирана природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“. Те получиха знака на МОС от зам.кмета по хуманитарните дейности Пепа Чиликова. Тя поздрави всички за участието, енергията и ентусиазма.

От името на кмета Стефан Радев ги увери, че Общината ще продължи да подкрепя добрите решения, каузи, а идеите, нуждите и гласът на младите хора, ще останат сред приоритетите на екипа на градоначалника.

„Вярвам, че вашата активност ще продължи и ще бъде пример за цялата ни общност. Заедно можем да направим много повече за Сливен. Искам да ви пожелая да сте здрави, мъдри, да отстоявате себе си и да останете верни на каузата, в която вярвате! На добър час!“, заяви Чиликова.

Сред официалните гости на събитието бяха още общинският съветник Лидия Димитрова, почетният младежки кмет в периода 2003-2005 г. Венета Драганова,  които връчиха значки на излъчените председатели на постоянните комисии към МОС. Присъстваха и инж. Анастас Кънев – координатор на Гражданска инициатива „Ти си Сливен“, както и бивши председатели на МОС.

В рамките на днешното събитие се проведе и първо заседание на Общото събрание на Младежкия съвет. На него беше приет нов Устав, по който ще се работи през мандат 2023-2024 година. Бяха сформирани и петте постоянни комисии:

– екология и опазване на околната среда, здравословен начин на живот;

– медии и връзки с обществеността, НПО и бизнес;

– спорт и свободно време, личностно развитие;

– изкуство, култура и историческо наследство;

– социални дейности, доброволчество, проектна политика.

Разпределени според интересите си, младежите ще работят в петте комисии, ще дискутират по различни проблеми и предизвикателства, ще търсят решения, ще планират и организират най-различни събития и кампании от младежи за младежи. В 7-дневен срок ще бъде сформиран и екипът на новия младежки кмет.

Вече 20 години Младежкият общински съвет съществува под една или друга форма – като съвет, парламент. През 2013 г. преминава в Областен детски съвет – национален пилотен проект, в който участва и Сливенска област. От началото до днес основният му фокус е насочен към младите хора – да им предоставя възможност да градят умения, да участват активно в живота на общината и региона си.

Предишна ДАМИТЕ ОТ ИНЪР УИЙЛ КЛУБ ДАРИХА НА СЛИВЕН ЧЕШМА
Следваща СПЕШНА ПОМОЩ ПРИ ИНФАРКТ И ИНСУЛТ В МБАЛ „ХАДЖИ ДИМИТЪР“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ ПО СЛУЧАЙ НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК ТРЕТИ МАРТ

Уважаеми съграждани, Тази година България отбелязва 140 години от Освобождението си от османско иго. След дълга и изстрадана борба страната ни достига до справедлива победа. Вече 140 години отстояваме своя

Новини Сливен

ДНК ТЕСТ КАТО РУТИННО ИЗСЛЕДВАНЕ ЗА ХЕПАТИТ ИЛИ РАК НА МАТОЧНАТА ШИЙКА? ВЪЗМОЖНО Е В „ЛИНА“

ДНК изследванията са бъдещето на лабораторната диагностика. А причината да навлизат все повече е, че използват усъвършенстван метод. Негово предимство е по-голямата точност и преодоляването на редица фактори, които при

Новини Сливен

ПЛАМЕН КРУМОВ:“ТРЪГВАМ ЗА ПОБЕДА“

„Тръгвам за победа на предстоящите местни избори“, заяви пред медиите и свои поддържници общинският съветник Пламен Крумов, който снощи обяви кандидатурата си за кмет на Сливен. Той уточни, че ще