ВАНЕСА ИВАНОВА ОТ МЛАДЕЖКИ ДОМ-СЛИВЕН СТАНА КМЕТ ЗА ЕДИН ДЕН
09.05.2024 1128 Прегледи

ВАНЕСА ИВАНОВА ОТ МЛАДЕЖКИ ДОМ-СЛИВЕН СТАНА КМЕТ ЗА ЕДИН ДЕН

И тази година ученици от сливенски училища поеха управлението над Община Сливен за един ден. Инициативата е по повод Деня на младежкото самоуправление. Кметът Стефан Радев поздрави младежите за участието им и за пореден път подчерта, че е много важно гласът на младите да се чува.

„Радвам се, че имате интерес към това да сме колеги и да се запознаете с работата на институциите. Изисква се запознаване с много информация, като технология на взимане на решения, на това какво може, какво не може да стане. Кое може да се случи бързо, кое не“, обясни Стефан Радев.

Гостите поздрави и председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев. Той представи работата на местния парламент, като изтъкна доброто институционално взаимодействие между Общината и Общинския съвет.

„Много важно е тези власти взаимно да се контролират, но и взаимно да си помагат. Много се радвам, че с господин Радев, той като кмет, аз като председател на Общинския съвет, намираме най-добрите решения за града. Важно е да се следва добрия тон. Работата на общинските съветници е да контролират неразумни решения на кмета. За щастие в нашата община това не се е случвало“, заяви Димитър Митев.

„Вие сте млади хора. Вярвам, че докосвайки се днес до всички тези институции, ще имате шанса сега или след време да променяте нещата. Слушайте, пишете, питайте, черпете информация. След като усетите, че вие сте сила, че сте мощ, вие можете да променяте и да помагате на събитията“, каза на свой ред директорът на Младежки дом-Сливен Ана Маринова.

Тази година 30 младежи заеха управленски позиции в 15 институции. Кмет за един ден стана Ванеса Иванова от ПХГ „Дамян Дамянов“. Поста на председател на Общински съвет-Сливен пое Стеяна Кирова от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“.

Функциите на зам.-кмет по Хуманитарни дейности пое Александра Тенева от ПХГ „Дамян Дамянов“. Зам.-кметът по финанси и общинска икономика Румен Иванов преотстъпи мястото си на Велина Пенчева от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“. Зам.-кмет по устройство на територията стана Мирослав Рашев от СПГСГ „Арх. Г. Козаров“, по икономическо развитие – Камен Канев от ППМГ „Добри Чинтулов“.

Двама младежи поеха общинските спортни дейности – Християна Василева и Петър Тодоров от СУ „Димитър Рохов“. За сигурността и управлението при кризи ще отговаря Ванина Андонова от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“. Главен архитект стана Стенлия Константинова от ППМГ „Добри Чинтулов“. Студентът Божидар Йорданов пое екологията в общината. В ОИЦ влязоха Павлина Димитрова, Йорданка Йорданова и Стилиян Господинов. Секретар на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни стана Станислава Кокошкова, а на Местната комисия за борба с трафика на хора – Цветелина Мирчева.

Предишна КАНДИДАТИ ЗА ДЕПУТАТИ ОТ ДПС – СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗАХА ДЕНЯ НА ЕВРОПА ПРЕД ПАМЕТНИКА НА АПОСТОЛА
Следваща ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ЧАВДАР БОЖУРСКИ ПОДНЕСЕ ЦВЕТЯ ПРЕД ПАМЕТНИКА НА ГЕРОИТЕ, ДАЛИ ЖИВОТА СИ ЗА ПОБЕДАТА ВЪВ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

В ЕДИН ДЕН СЪДЪТ ВЪРНА НА ПРОКУРАТУРАТА ДВЕ ДЕЛА СРЕЩУ АТАНАС МЪНДЕВ

В сряда Окръжен съд – Сливен върна в прокуратурата две дела срещу Атанас Мъндев. Това съобщи пред Sliveninfo съдия Мартин Данчев, който изпълнява функциите на председател на съда. И двете

Новини Сливен

ОСЕМ СА ВЕЧЕ СЛУЧАИТЕ НА КОРОНАВИРУС В СЛИВЕН

Осем са вече случаите на коронавирус в Сливен. Новите заразени са две жени, на 32 и 62 години, съобщиха от Националния оперативен щаб в неделя сутринта. Те са настанени за

Новини Сливен

ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – СЛИВЕН СЕ САМОСЕЗИРА ЗА СЕЧ НА ДЪРВЕТА КРАЙ КОТЕЛ

Окръжна прокуратура  – Сливен се самосезирала за сеч на дървета край Котел, изнесена в сайта „Медиапул“, научи Sliveninfo. Публикацията е със заглавие „85 тира изнасят „законно“ изсечена вековна гора край