ВАЛЯ РАДЕВА: ОБЩИНА СЛИВЕН СЕ СПРАВИ УСПЕШНО С ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ИЗБОРИТЕ И ПРЕБРОЯВАНЕТО ПРЕЗ 2021 ГОДИНА В УСЛОВИЯТА НА ПАНДЕМИЯ
11.01.2022 1733 Прегледи

ВАЛЯ РАДЕВА: ОБЩИНА СЛИВЕН СЕ СПРАВИ УСПЕШНО С ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ИЗБОРИТЕ И ПРЕБРОЯВАНЕТО ПРЕЗ 2021 ГОДИНА В УСЛОВИЯТА НА ПАНДЕМИЯ

Община Сливен създаде много добра организация и се справи успешно с провеждането на изборите и преброяването през 2021 година. Това заяви секретарят Валя Радева по време на пресконференция, на която общинското ръководство представи отчет за дейността си през изминалата година.

„Не е имало друга година, в която да се провеждат три пъти парламентарни избори, единият от които заедно с президентските, извършване на преброяване на населението и то в условията на пандемия. Общината имаше сериозен ангажимент и смятам, че се справихме много добре. Подходихме отговорно, създадохме добра организация, която допринесе за безпроблемно протичане на изборите и съм удовлетворена от работата на администрацията“, каза Валя Радева.

Другото предизвикателство пред екипа през годината е било и най-мащабното изчерпателно статистическо изследване – преброяването на населението и жилищния фонд, защото е събитие, което не е част от ежегодната работа на администрацията, тъй като се провежда на 10 години.

„Предизвикателство бяха променящите се срокове и съвпадението на някои от тях с подготовката на изборите. Като се има предвид сложната епидемична обстановка в страната, благодарение на добре свършената работа от всички членове на областната и общинските преброителни комисии и на служителите на статистиката в Сливен, Преброяване 2021 в община Сливен приключи добре. Допълнителните задачи не се отразиха на работата ни и изпълнявахме стриктно и текущите си задължения“, допълни Радева.

През изминалата година освен сериозните ангажименти с изборите и преброяването, Община Сливен стартира работа и по проект с Института по публична администрация „Въвеждане на Общата рамка за оценка (CAF) в българската администрация.

„Целта ни е да се подобри качеството на административното обслужване и постигане на удовлетвореност на потребителите“, каза още тя.

През 2022 година Общината  продължава с цифровизацията на  актовете по гражданско състояние и работата по CAF. По думите на Валя Радева това ще доведе до по-бързо и качествено обслужване на гражданите.

 

Предишна КЪСЧЕТА СПОМЕНИ ОТ СЛИВЕНСКАТА 1997 ГОДИНА
Следваща ХРИСТО ГЪРБОВ ГОСТУВА В СЛИВЕН С ВЕЧНАТА КОМЕДИЯ "ГОЛЕМАНОВ" НА 18 ЯНУАРИ ОТ 19 ЧАСА В ЗАЛА "СЛИВЕН"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

„СПЕЦИАЛИСТ“ ОТ СЛИВЕН ИЗМАМИ БУРГАЗЛИЙКА

Бургазлийка пропищя от нова нагла измама. В края на септември 2016 година жената повикала представител на фирма „Почистване на шахти“, за да  обработи подпокривното пространство на жилищен блок в жк.

Новини Сливен

МАРИНЧО ХРИСТОВ: ИСКАМ АДМИНИСТРАЦИЯТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН НАЙ-ПОСЛЕ ДА ЗАРАБОТИ ЗА ИСТИНСКИТЕ НУЖДИ НА ВСИЧКИ НАС

  Повеждам промяната на Сливен с най-чисти намерения и решен да променя досега действащото статукво в града и общината! Докато ни подвеждат с измислени класации, статистики и крайно спорни награди

Новини Сливен

ЖИВКО МИНЧЕВ ОГЛАВИ ГРУПАТА НА ГЕРБ В СЛИВЕН

Живко Минчев оглави групата на ГЕРБ в Сливен. Той ще ръководи 12-те съветника до края на месец юни. Живко Минчев е втори мандат общински съветник, известен е като организатор на