ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ПОИСКА ВРЪЩАНЕ НА ПУШЕНЕТО В ЗАВЕДЕНИЯТА
април 13, 2018 850 Прегледи

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ПОИСКА ВРЪЩАНЕ НА ПУШЕНЕТО В ЗАВЕДЕНИЯТА

Едно „от скритите оръжия на НФСБ“, което ще бъде представено на обсъждане първо с другите от Обединени патриоти, а после и с ГЕРБ. Така вицепремиерът Валери Симеонов окачестви проекта за промени в Закона за здравето, които да върнат пушенето на някои обществени места.

Той разкри, че планра да върне цигарите „в обособени помещения“, а забраната ще остане за театри, зали и др. подобни.

„Но не  разбираме какъв е смисълът да се ограничава тютюнопушенето – още повече този закон не се спазва! Аз съм озверял противник на тютюнопушенето – призна лично за себе си Симеонов. – Но сега ще ме намразят 240 и повече души: пуши се и в парламента. Аз не мога да разбера защо се създават закони, които не се спазват.“

Той предложи да се промени законът, така че да отговаря от една страна на нормативите, но от друга да отговаря и на реалните нужди на обществото.

„Колкото и да не ни харесва, голяма част от българите са пушачи. Колкото и да не ни харесва, тези хора има право да пушат на обособени места – стига да не пречат на другите.“

Той уточни, че визира отпадане на забраната за места като заведения за хранене или гари. Кауза на НФСБ е да съдействат на дребния и средния бизнес, така че те „да не си гонят клиентите“, допълни политикът.

Симеонов призна, че иска планираният пракет от промени в различни закони да влезе преди старта на туристическия сезон.

Така той разкри и другото: че НФСБ готви такса по Закона за местни данъци и такси за собствениците на т. нар. апарт хотели, т.е. – жилища, които преотдават под наем в курортите.

„Въвеждаме една такса по ЗМДТ – допълнителна такса, която трябва да се заплаща от всеки собственик на апартамент в курорт. Ето – станаха две групи засегнати –  самоиронично се апострофира вицепремиерът. – Трябва вече да въведем такъв ред – държавата да си събере таксите от упражняване на незаконна туристическа дейност.

Той пресметна, че само по Черномориетоо над 100 000 апартамента, собственост основно на чужди граждани, се преотдават и от това в хазната не влиза нищо. Вицепремиерът даде за пример дори ниската – според него курортната такса – от 80 ст. на легло, която не се плаща.

„Нито се плаща курортна такса, нито ДДС, нито данък печалба – нищо такова.“

Готвените текстове предвиждат такси за апарт хотелите – в зависимост от това в какъв вид курорти са. В Рибарица или някъде във вътрешността щели да са по-ниски от тези по крайбрежието.

Той коментира и две от другите си битки: с шума по крайбрежието и с лотарийте на късмета и рекламата им по телевизиите.

По първия въпрос Симеонов окачестви, че го атакува „една имислена асоциация от Слънчев бряг – разни там около Радо Слънцето, Маджовци и такива, които в момента вече разпределят преместваемите обекти по главната“.

„По Слънчев бряг има „преместваеми обекти“ по 1,5 дка! Те са изградили огромни палати и това нещо е преместваем обект – като че ли можеш да го вдигнеш с летяща чиния.“

Вицепремиерът каза, че товма били същите заведения, с които имали „много приятни изживявания“ миналото лято.

А лотариите по телевизията той определи като разпад нан ацията:

„Народът се заблуждава – че не е нужно да се учи, да работи, а е нужно само да търка талончета! Основната причина (за действията му) е деморализирането на нацията. Когато малките деца ги възпитаваме, че не е нужно да полагат никакви усилия, а е достатъчно да си купят за 2 или 3 лв. картонче с което да спечелят 200 000, 300 000 или 500 хил. лв, от това се променя нацията.

Говорим за лесни печалби, които рушат ценностната система на нашия съвременник.“

Той определи в типичния си живописен стил, че в Закона за радиото и телевизията „има едни тарикатски текстове, които са направени, за да обслужват собствениците на лотария“.

Вицепремиерът допълни, че сме в цяла Европа държавата с най-голям процент приходи от хазарт като част от БВП – цели 3 %. В Румъния например било процент и нещо.

Това били приходи, които „отиват в джобовете на разните хазартни играчи – Васил Божков и други такива“.

 

clubz.bg

Предишна СИГНАЛ: БИЯТ ОБИТАТЕЛИ НА ДОМА В СЕЛИЩЕ КАЧУЛКА
Следваща СЪС СПОРТЕН ПРАЗНИК ЩЕ БЪДЕ ОТКРИТ ОБЛАГОРОДЕНИЯТ ПАРК ЗА СПОРТ И ОТДИХ ОКОЛО ЗАЛАТА НА КЛУБ ПО БОРБА "СТАНКА ЗЛАТЕВА" В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Иванчо казва на баща си: – Татко, чух един страхотен виц! – Разкажи го! – Не мога. Много съм малък. – Как прави полицейската сирена? – Не-Но Не-Но… Пиян мъж

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

4 неща които не могат да се обяснят: – любовта. – времето. – пространството. – от къде героите на Ремарк имат толкова пари за пиене? Српоед едно изселдвнае на Кмербидж,

Новини

ЧЕСТИТ ТРЕТИ МАРТ!

Днес България отбелязва националния празник 3-ти март. На тази дата, преди 140 години се слага началото на Третата българска държава. На 3 март 1878 г. в градчето Сан Стефано, днешния

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

12 − 7 =