ВАЛЕНТИН ПАСКОВ: ДО 31 МАРТ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАМЕНЯТ КАСОВИТЕ АПАРАТИ НА РЕГИСТРИРАНИТЕ ПО ДДС ЛИЦА, КОИТО НЕ ПОЛЗВАТ СОФТУЕР ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ПРОДАЖБИТЕ
март 13, 2019 2249 Прегледи

ВАЛЕНТИН ПАСКОВ: ДО 31 МАРТ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАМЕНЯТ КАСОВИТЕ АПАРАТИ НА РЕГИСТРИРАНИТЕ ПО ДДС ЛИЦА, КОИТО НЕ ПОЛЗВАТ СОФТУЕР ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ПРОДАЖБИТЕ

Валентин Пасков работи в областта на информационните технологии от 2000-та година. Фирмата му „Делфи.Про” започва с интернет зали, минава през копирни услуги, а по-късно е избрана за обучение на държавната и общинска администрации в Сливен по информационни технологии. Впоследствие дружеството продължава с разработка на софтуер, а от 2012 продава касови апарати. „Делфи.Про” е лидер в продажбата на фискални устройства за автомати на самообслужване за кафе, автомивки и други, и е на едно от челните места по продажба и поддръжка на фискални устройства в региона на Сливен.

 

Въпрос: Г-н Пасков, Вашата фирма „Делфи.Про” е водеща в продажбата на касови апарати и търговско оборудване. Какво трябва да знаят клиентите Ви във връзка с изискванията на Наредба Н-18.

Отговор: Всички устройства трябва да бъдат заменени до 31.03.2019г. за регистрираните по ДДС лица. Важно е да се знае, че отсрочка има само за тези, които ползват софтуер за управление на продажбите или такива търговски системи, при които компютърът управлява фискалното устройство. Тази отсрочка е до края на септември. Всички останали, регистрирани по ДДС, трябва да си подновят или актуализират касовите апарати до края на март.

 

Въпрос: Какво предлага Вашата фирма в това отношение?

Отговор: Нашата фирма е водеща в продажбите и актуализирането. Ние сме фискален център за производители на фискални устройва и можем в рамките на час да направим актуализация, смяна на фискална памет на устройство и всички други неща, свързани с пускане в експлоатация на фискално устройство. Имаме клиенти в почти всички области на стопанската сфера и можем да предложим конкретни и най-различни решения, с които да променим или да усъвършенствуваме бизнес процесите при клиента.

 

Въпрос: Защо клиентът обаче трябва да избере Вас?

Отговор: Защото ние не продаваме касови апарати като в „Плод и зеленчук”. Ние предлагаме услуги. Показваме на клиента какво може един касов апарат максимално, а не просто „да изчука една сума” и да даде бележка. Имаме клиенти, които с новите касови апарати направо издават фактури. Имаме и клиенти, които с наши мобилни устройства, следят наличности и отпечатват фактури. Наши клиенти са водещи търговски фирми в региона, водещи транспортни фирми, на които предлагаме всякакви он-лайн услуги. Като цяло управляваме различни бизнес процеси и даваме идеи за внедряване на информационни системи. Касовият апарат не е просто една „Елка”, която трябва да присъства на масата на търговеца. Касовият апарат вече е устройство, което помага при продажбите, а при новите изисквания е и проводник на търговеца към НАП. Ние правим най-доброто за всеки един клиент. Ние даваме пълен набор от услуги, а не само продаваме касови апарати, както почти всички останали.

 

Въпрос: Когато пазарувате, Вие заглеждате ли се в касовите бележки, които получавате?

Отговор: Да, заглеждам се и понякога ми е неприятно от грешките, които намирам в бележките. А когато грешката е фрапантна, дори правя забележка на търговците. За това нашата фирма иска да помогне на търговците за тази промяна, която е от полза за всички.

 

Въпрос: Къде могат да Ви намерят Вашите клиенти, г-н Пасков?

Отговор: Нашият магазин е на улица „Славянска” номер 13, зад пицария „Палермо”. Имаме и офис на улица „Братя Миладинови” номер 8, където се творят идеите.

 

Г-н Пасков, благодаря Ви за това интервю.

 

 

Георги Мангинов

Предишна ПРИКЛЮЧИ САНИРАНЕТО НА ОЩЕ ЕДИН БЛОК В СЛИВЕН
Следваща ДВАМА МЪЖЕ ОТ СЛИВЕН ВЛИЗАТ В ЗАТВОРА ЗА НАРКОТИЦИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДВАТА МОБИЛНИ КАБИНЕТА В СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВАТ РАБОТА

Двата мобилни кабинета за поставяне на ваксини в Сливен продължават работата си, съобщиха от Областния кризисен щаб. Кабинетът до Сити-център ще приема желаещи да се ваксинират до 23 декември, включително.

Новини Сливен

ОГНЕБОРЦИ ПОМОГНАХА НА МЪЖ И ЖЕНА, ПРЕТЪРПЕЛИ КАТАСТРОФА

Екип на РСПБЗН-Нова Загора е оказал съдействие при пътен инцидент. Около 07,26 часа, на 25 януари, на пътя с.Пет могили- гр.Раднево, е възникнало пътно произшествие с лек автомобил „Хонда СR-V“.

Новини Сливен

АВТОМОБИЛ ГОРЯ КРАЙ СЛИВЕН

На 26 май, в  21,54 часа, екип на РСПБЗН-Сливен са гасили пожар в изоставен лек автомобил в местността Припека. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън. Автомобилът

2 коментара

 1. more info here
  април 18, 16:32

  … [Trackback]

  […] Read More Info here on that Topic: sliveninfo.bg/валентин-пасков-до-31-март-трябва-да-се-з/ […]

 2. 카드수수료
  април 24, 16:45

  … [Trackback]

  […] There you can find 96684 more Information to that Topic: sliveninfo.bg/валентин-пасков-до-31-март-трябва-да-се-з/ […]

Остави коментар

7 + twenty =