ВАЛЕНТИН ГЕОРГИЕВ БЕ ПРЕИЗБРАН ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НА ДПС – СЛИВЕН
28.01.2024 1284 Прегледи

ВАЛЕНТИН ГЕОРГИЕВ БЕ ПРЕИЗБРАН ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НА ДПС – СЛИВЕН

 

Икономистът Валентин Георгиев бе преизбран единодушно за председател на общинската организация на ДПС – Сливен на провелата се в събота 11-та отчетно-изборна конференция на партията. В новото 11-членно общинско ръководство ще се търси баланс между опит и младост, а три дами ще допринасят за вземане на точните решения в полза на всички жители на общината – тази заявка дадоха от ДПС – Сливен. След новия избор Валентин Георгиев благодари от името на новото ръководство на членовете на ДПС и делегати на конференцията за гласуваното доверие и отговорност за новия мандат.

Официални гости на общинската конференция на Движението бяха народният представител от ДПС Хатидже Георгиева, областният председател Мустафа Мустафов и общинските съветници Здравко Костадинов, Стефан Пасков и Стефан Стайков. Присъствието им на форума даде знак за „поемане на подадената ръка при вземането на мъдри и отговорни решения за нашия град, за община Сливен и занапред“, отбеляза ръководителят на групата обшински съветници на ГЕРБ Здравко Костадинов. Той пожела успех в работата на новото общинско ръководство на ДПС.

Валентин Георгиев, ръководил общинската организация и в предишните 4 години, направи отчет за свършеното до момента. Обърна внимание на избирателното поведение на хората и активността в поредицата от избори, белязани от здравна, икономическа, социална и духовна криза в изминалите нелеки 4 години. Въпреки това, ДПС – Сливен запазва сигурен тренд, но влиянието на организацията трябва да нарасне, изрази убеденост Георгиев.

В изказване след изслушване на отчета, областният председател на ДПС Мустафа Мустафов открои обективния и самокритичен тон на отчета и коментира, че въпреки отбелязаните трудности общинското ръководство е работило отговорно и последователно в посока взетите от централното ръководство решения. Като успех бяха отбелязани спечеленото представителство на ДПС в Народното събнрание с един народен представител от регион Сливен, както и с двама кметове на населени места в общината. На свой ред Валентин Георгиев отчете като позитивно и номинирането на кандидат на ДПС за кмет на община Сливен.

Липсата на човешки ресурс, намалените местни съвети бяха посочени като слабост, но и като задача за следващия мандат на новото ръководство, заявило отново коректно и лоялно поведение на работа. Отчетът на общинското ръководство и на контролните комисии бяха приети единодушно.

Народният представител от ДПС Хатидже Георгиева изрази увереност, че общинската организация в Сливен ще генерира позитивни послания и полезни дейности в местните политики. Тя се позова и на думите на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски, че е необходимо връщане към хората и в най-малките населени места и работа за решаване на проблемите им, политически адекватни и изпълними решения

Днес ще се проведе общинската отчетно-изборна конференция в Котел, а вече са проведени конференциите в Нова Загора и Твърдица.

Областната конференция е насрочена за 3-ти февруари. Както вече информирахме, на нея ще бъде направен отчет за дейността на партията в област Сливен за последните 3 години. Ще бъде избран и председател на Областния съвет на ДПС за нов мандат.

Форумът трябва да избере и нов Областен съвет и да излъчи делегати за Националната конференция на ДПС на 24-ти февруари, когато ще се избира председател напартията. 5-ма ще участват в националния форум по право, като членове на Централния съвет на Движението, а шестима делегати ще излъчи областната конференция.

 

radio.slivenbg.net

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДЕЦА СА ЗАПАЛИЛИ КЪЩА

Новозагорски криминалисти разкриха палеж на сграда в село Караново. Сигналът за пожар в необитаема сграда в центъра на село Караново е получен в 20,50 часа на 28 февруари. Произшествието е

Новини Сливен

УПЛАШИХ СЕ

Днес попаднах в истински водовъртеж от агресия, цинизъм и нескрита простота. Случи се до Градската градина в Сливен, малко преди 11 часа. От близко училище излязоха десетки ученици, които очевидно

Новини Сливен

ЗАЛОВИХА ПИЯН ВОДАЧ НА СМАРТ

Водач с алкохол над 1,2 промила е установен в град Сливен. На 18 август, в 20,10 часа , на ул.“Г.С.Раковски“, е извършена проверка на 39-годишния С.Д., водач на лек автомобил