ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ ТЕЦ – СЛИВЕН

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ ТЕЦ – СЛИВЕН

Уважаеми клиенти, уважаеми съграждани,

Във връзка със зачестилите напоследък публикации свързани с изгарянето на отпадъци и засиленият обществен интерес по темата ние от „Топлофикация Сливен“ ЕАД искаме да Ви информираме за следното:
„Топлофикация Сливен“ ЕАД има издадено от Изпълнителна агенция по околна среда, Комплексно разрешително за работа на инсталацията. То включва разрешение за изгаряне и съвместно изгаряне на модифицирано гориво RDF и биогорива. Биогоривата са предимно слама, както и слънчогледови и оризови люспи.

Модифицираното гориво RDF представлява предварително сепариран, специално преработен и обеззаразен отпадък, класифициран с конкретен код и предназначен за изгаряне. Оползотворява се в специална инсталация, проектирана и изградена в съответствие с европейските изисквания и норми. Количеството му представлява около 5-6% от горивният микс използван в Централата.

Дружеството е обект на непрекъснат мониторинг и постоянни проверки от РИОСВ – Стара Загора /над 15 само за 2019г./
Ръководството на „Топлофикация Сливен“ ЕАД е правило неведнъж разяснения пред Общинският съвет, Областната управа, журналисти и представители на неправителствени организации.
Като хора родени и живеещи в града ни със семействата и децата си, ние не бихме допуснали действия, застрашаващи чистотата на въздуха в град Сливен.

В навечерието на Коледните и Новогодишни празници пожелаваме на всички граждани и жители на Сливен крепко здраве, топлина и уют в домовете и сърцата ни.

Предишна ОБЩИНА СЛИВЕН ОБЯВЯВА ГРАФИЦИТЕ НА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ ПО ВРЕМЕ НА КОЛЕДНИТЕ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ
Следваща ФИРМА "MG COMPUTERS" ПОЗДРАВЯВА СВОИТЕ КЛИЕНТИ, КОНТРАГЕНТИ И СЛУЖИТЕЛИ С НАСТЪПВАЩИТЕ КОЛЕДНИ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПАРТИЯ ШАХ И 3,8 МЛН. ЗА МУЗИКАЛНОТО УЧИЛИЩЕ

В Националното училище по фолклорни изкуства „Филип Кутев“ в Котел ще бъде построена нова многофункционална зала и ще бъде извършена реконструкция на вече съществуващите сгради. Министърът на културата Боил Банов

Новини Сливен

ЗА НЕЯ РИСУВАНЕТО Е СВОБОДА

Една частна школа по рисуване набира все по-голяма популярност в Сливен. На последния общински конкурс, носещ името на  Даниела Ненчева, възпитаници на частната школа „Артс хаб“ спечелиха три от призовите

Новини Сливен

ГЕН. СТЕФАН ЯНЕВ ИДВА В СЛИВЕН НА ПРЕДИЗБОРНА СРЕЩА – КОНЦЕРТ

  Лидерът на партия Български възход ген. Стефан Янев идва в Сливен в неделя. Срещата с него ще бъде от 18 часа в зала „Зора“. Стефан Янев ще бъде посрещнат