ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ РЗИ – СЛИВЕН

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ РЗИ – СЛИВЕН

Във връзка със заболял от COVID – 19 инфекция в детско заведение в гр. Сливен е извършена заключителна дезинфекция на  обекта и са поставени под карантина за 14 дни контактни деца и персонал от 2 групи. Извършват се изследвания на персонала.Епидемиологичните проучвания продължават.

От съществено значение за намаляване възможността за разпространение на инфекцията е спазването на противоепидемичните мерки, посочени в Заповеди на Министър на здравеопазването, включващи:

  • Спазване на физическата дистанция  от 1,5-2 м.- между децата от отделни групи; – между персонала на отделни групи; – между родителите и персонала на детската градина.
  • Носене на лични предпазни средства (маски или шлемове)
  • Извършване на периодична, качествена дезинфекция на под и повърхности с препарати с вирусоцидно действие, разрешени от МЗ, съгласно указанията на фирмата-производител
  • Правилна дезинфекция на ръце
  • При наличие на клинични симптоми на заболяване при деца и/или персонал да не се посещава  детско заведение/работно място  и да се осъществи връзка с личния лекар за диагностично уточняване.

Брой лица под карантина- общо 9429

Под карантина в момента- 91

Общо диагностицирани- 489

Общо диагностицирани на домашно лечение – 23

От тях – общ. Сливен – 7 общ. Нова Загора – 3 общ. Твърдица – 1 общ. Котел -12

Общо диагностицирани–хоспитализирани –18Разпределението (по адрес от лична   карта) е както следва: общ.Сливен – 17,  община Нова Загора – 1,община Котел – 0

Изписани- 416

Починали- 32

Продължават епидемиологични проучвания  за положителните лица

Предишна КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: ГАРАНТИРАМ, ЧЕ ОБЩИНАТА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА ПОЛАГА ГРИЖИ ЗА ВЕТЕРАНИТЕ
Следваща 50 ДЕЛЕГАТИ ОТ ОБЛАСТ СЛИВЕН ЩЕ УЧАСТВАТ В УЧРЕДИТЕЛНИЯ КОНГРЕС РЕПУБЛИКАНЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВИСОКИ НАГРАДИ ОТ ПРЕСТИЖЕН КОНКУРС ЗА УЧЕНИЦИ ОТ СЛИВЕН

Ивана Мангинова от 11. клас на ППМГ „Добри Чинтулов“ е удостоена с престижното второ място в единадесетото издание на Национален исторически конкурс на Фондация „Ценности“ на тема „Детството в историята“.

Новини Сливен

ПРИКЛЮЧИ СЕДМИЦАТА ПОСВЕТЕНА НА ЛЮБОВТА В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „САВА ДОБРОПЛОДНИ” – СЛИВЕН

От  10 до 14 февруари 2020г., в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен се проведе станалата вече традиционна Седмица на любовта, посветена на празника на всички влюбени – Св. Валентин.

Новини Сливен

СЛИВЕН Е ДОМАКИН НА ОБУЧЕНИЕ С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА СРЪБСКИТЕ ОБЩИНИ НИШ И ЛЕСКОВАЦ

Община Сливен е домакин на четиридневно обучително събитие, което се провежда по линията на Инструмента за техническа подкрепа и обмен на информация към Европейската комисия (TAIEX). В него участват представители