ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ РАЙОННА ПРОКУРАТУРА – СЛИВЕН
юли 17, 2020 1572 Прегледи

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ РАЙОННА ПРОКУРАТУРА – СЛИВЕН

Във връзка с твърдения в медиите за незаконна намеса на прокуратурата в град Сливен в търговски спор за владението и ползването на фотоволтаична централа, разположена в село Оризари, обл. Сливен, Районна прокуратура – Сливен счита за необходимо да изясни следното:

По повод спорове между търговски дружества за собствеността и владението на ФЕЦ „Оризари“, от 2018 г. до 17.07.2020 г. са заведени 14 преписки. Жалбоподатели по тях са и двете търговски дружества. Пет от тези преписки са обединени в досъдебно производство, което не е приключено към настоящия момент. По други пет от преписките е постановен отказ за образуване на наказателно производство. По четири от преписките се извършват проверки.

Районна прокуратура – Сливен съобщава, че преписките са решавани от наблюдаващите прокурори единствено въз основа на събраните данни по тях и съобразно вътрешното си убеждение. Категорично не отговарят на истината внушенията, че прокуратурата е вземала която и да е страна в гражданско-правния спор, което е правено в разрез с законоустановените правомощия на магистратите.

Районна прокуратура – Сливен се противопоставя на опитите да бъде въвличана в политически спорове.

Предишна КМЕТЪТ НА СЛИВЕН СТЕФАН РАДЕВ Е ИЗБРАН ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РАО „ТРАКИЯ”
Следваща ПРИСЪДА ЗА АДВОКАТ ОТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НА 15 И 16 ЮНИ ЩЕ БЪДЕ ОРГАНИЗИРАН МОБИЛЕН СЪБИРАТЕЛЕН ПУНКТ ЗА ПРИЕМАНЕ НА ОПАСНИ ОТПАДЪЦИ

На 15 и 16 юни Община Сливен и „БалБок Инженеринг“ АД организират мобилен събирателен пункт за безвъзмездно приемане на опасни отпадъци от домакинствата и последващото им третиране. Пунктът ще бъде

Новини Сливен

НАГРАДИ ЗА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА СЛИВЕНСКАТА МУЗИКАЛНА ПЕДАГОЖКА МАРИЯ ЖЕЛЕВА ОТ КОНКУРС В ПЛОВДИВ

През изминалите почивни дни се проведе 11-ти Конкурс за детско-юношеско творчество , „С песен и обич творим добро“ 2018г. гр. Пловдив. Заслужено деца и юноши от Вокално студио „Усмивка“, което

Новини Сливен

ПРЕСТИЖНО КЛАСИРАНЕ НА МЛАДИ СЛИВЕНСКИ МАТЕМАТИЦИ

Денис Сираков от 6. клас, Раян Камаринчев и Марияна Димитрова от 5. клас на ППМГ „Добри Чинтулов” се класираха за финалния кръг на математическото състезание ARML (Американска регионална математическа лига).