ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ РАЙОННА ПРОКУРАТУРА – СЛИВЕН
юли 17, 2020 1926 Прегледи

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ РАЙОННА ПРОКУРАТУРА – СЛИВЕН

Във връзка с твърдения в медиите за незаконна намеса на прокуратурата в град Сливен в търговски спор за владението и ползването на фотоволтаична централа, разположена в село Оризари, обл. Сливен, Районна прокуратура – Сливен счита за необходимо да изясни следното:

По повод спорове между търговски дружества за собствеността и владението на ФЕЦ „Оризари“, от 2018 г. до 17.07.2020 г. са заведени 14 преписки. Жалбоподатели по тях са и двете търговски дружества. Пет от тези преписки са обединени в досъдебно производство, което не е приключено към настоящия момент. По други пет от преписките е постановен отказ за образуване на наказателно производство. По четири от преписките се извършват проверки.

Районна прокуратура – Сливен съобщава, че преписките са решавани от наблюдаващите прокурори единствено въз основа на събраните данни по тях и съобразно вътрешното си убеждение. Категорично не отговарят на истината внушенията, че прокуратурата е вземала която и да е страна в гражданско-правния спор, което е правено в разрез с законоустановените правомощия на магистратите.

Районна прокуратура – Сливен се противопоставя на опитите да бъде въвличана в политически спорове.

Предишна КМЕТЪТ НА СЛИВЕН СТЕФАН РАДЕВ Е ИЗБРАН ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РАО „ТРАКИЯ”
Следваща ПРИСЪДА ЗА АДВОКАТ ОТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

Д-Р ИВЕЛИНА ГЕОРГИЕВА: В СЛИВЕН СЕ ВРЪЩАМ КАТО У ДОМА

„В Сливен се връщам като у дома. Това чувство е невероятно”, заяви във вторник д-р Ивелина Георгиева, кандидат за вицепрезидент от Консервативно обединение на десницата, чийто номер в бюлетината е

Новини Сливен

ЗАПОЧНА САНИРАНЕТО НА ОЩЕ ДВА ЖИЛИЩНИ БЛОКА

Днес стартира санирането на още два блока в Сливен. Единият се намира на ул. „Драган Цанков“ и е под номер 3, а вторият е блок номер 42 на ул. „Димитър

Новини Сливен

МНОГО ДЪЖД И СИЛЕН ВЯТЪР В ОБЛАСТИТЕ СЛИВЕН И ЯМБОЛ

Жълт код за силен вятър и обилни валежи е обявен за 11 области в страната. Това сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитирана от „Фокус“.