ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ РАЙОННА ПРОКУРАТУРА – СЛИВЕН
юли 17, 2020 1450 Прегледи

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ РАЙОННА ПРОКУРАТУРА – СЛИВЕН

Във връзка с твърдения в медиите за незаконна намеса на прокуратурата в град Сливен в търговски спор за владението и ползването на фотоволтаична централа, разположена в село Оризари, обл. Сливен, Районна прокуратура – Сливен счита за необходимо да изясни следното:

По повод спорове между търговски дружества за собствеността и владението на ФЕЦ „Оризари“, от 2018 г. до 17.07.2020 г. са заведени 14 преписки. Жалбоподатели по тях са и двете търговски дружества. Пет от тези преписки са обединени в досъдебно производство, което не е приключено към настоящия момент. По други пет от преписките е постановен отказ за образуване на наказателно производство. По четири от преписките се извършват проверки.

Районна прокуратура – Сливен съобщава, че преписките са решавани от наблюдаващите прокурори единствено въз основа на събраните данни по тях и съобразно вътрешното си убеждение. Категорично не отговарят на истината внушенията, че прокуратурата е вземала която и да е страна в гражданско-правния спор, което е правено в разрез с законоустановените правомощия на магистратите.

Районна прокуратура – Сливен се противопоставя на опитите да бъде въвличана в политически спорове.

Предишна КМЕТЪТ НА СЛИВЕН СТЕФАН РАДЕВ Е ИЗБРАН ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РАО „ТРАКИЯ”
Следваща ПРИСЪДА ЗА АДВОКАТ ОТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

В СЛИВЕН ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕН ФИЛМЪТ „ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ НА ХАДЖИ ДИМИТЪР – ВЯРНОСТ И САМОЖЕРТВА“

По повод Димитровден, празник на гр. Сливен на 25 октомври 2019 г., петък, от 18. 30 ч. в Сливен, в хотел Национал, зала Галерия ще бъде представен документалният филм „Последните дни на Хаджи Димитър – вярност

Новини Сливен

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ „ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН“

Поради врязване на нов обект, ще бъде временно спряно топлоподаването на 05.12.2018 от 9:00 ч. до 18:00 ч. в района на ул. „Асеновска“.

Новини Сливен

ДИМИТЪР СЯРОВ ОСЪДИ ВСЯВАНЕТО НА СТРАХ СРЕД УЧЕНИЦИТЕ ОТ РОМСКИЯ ЕТНОС

В нашия град винаги са живели разумни и толерантни хора. Днес обаче една отвратителна лъжа, че уж две деца били изведени от училище предизвика лековерна, но обяснима тревога сред някои