ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ РАЙОННА ПРОКУРАТУРА – СЛИВЕН
17.07.2020 2032 Прегледи

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ РАЙОННА ПРОКУРАТУРА – СЛИВЕН

Във връзка с твърдения в медиите за незаконна намеса на прокуратурата в град Сливен в търговски спор за владението и ползването на фотоволтаична централа, разположена в село Оризари, обл. Сливен, Районна прокуратура – Сливен счита за необходимо да изясни следното:

По повод спорове между търговски дружества за собствеността и владението на ФЕЦ „Оризари“, от 2018 г. до 17.07.2020 г. са заведени 14 преписки. Жалбоподатели по тях са и двете търговски дружества. Пет от тези преписки са обединени в досъдебно производство, което не е приключено към настоящия момент. По други пет от преписките е постановен отказ за образуване на наказателно производство. По четири от преписките се извършват проверки.

Районна прокуратура – Сливен съобщава, че преписките са решавани от наблюдаващите прокурори единствено въз основа на събраните данни по тях и съобразно вътрешното си убеждение. Категорично не отговарят на истината внушенията, че прокуратурата е вземала която и да е страна в гражданско-правния спор, което е правено в разрез с законоустановените правомощия на магистратите.

Районна прокуратура – Сливен се противопоставя на опитите да бъде въвличана в политически спорове.

Предишна КМЕТЪТ НА СЛИВЕН СТЕФАН РАДЕВ Е ИЗБРАН ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РАО „ТРАКИЯ”
Следваща ПРИСЪДА ЗА АДВОКАТ ОТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОТ ПОНЕДЕЛНИК ВиК ЗАПОЧВА ДА РЕМОНТИРА ВЪЗЛОВИ УЛИЦИ, НО БЕЗ ДА ГИ ЗАТВАРЯ

„Водоснабдяване и Канализация – Сливен“ ООД уведомява жителите на гр. Сливен за започване на строително-монтажни дейности по ул. „Г.С.Раковски“ и ул. „Великокняжевска“ от 15.01.2024 г. (понеделник). Дейностите ще се изпълняват

Новини Сливен

ГРАДУШКА ЗАСНЕЖИ УЛИЦИТЕ В СЛИВЕНСКО СЕЛО

Силна градушка буквално заснежи улиците в сливенското село Средорек. Малко след 20.30 часа в петък в балканското село падна незапомнен град. За броени минути на улиците се появи ледена покривка.

Новини Сливен

ПРЕСЛАВА – МОМИЧЕТО С ЛЮБОПИТНИТЕ ОЧИ И НЕСТИХВАЩАТА ЛЪЧЕЗАРНОСТ

Преслава Желева, момичето с любопитните очи и нестихващата лъчезарност. Тази година Преси изгря на сцената в образа на една детска душа, а именно Боряна от едноименната пиеса на Йордан Йовков,