ВАЖНИ ПРОМЕНИ В НАРЕДБАТА ЗА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД ПРЕДЛАГА ОБЩИНА СЛИВЕН

ВАЖНИ ПРОМЕНИ В НАРЕДБАТА ЗА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД ПРЕДЛАГА ОБЩИНА СЛИВЕН

Важни промени предлага Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за обществения ред на територията на община Сливен. С първата промяна се забранява движението по пешеходната зона на индивидуални електрически превозни средства – електрически тротинетки, електрически триколки, скейтбордове, ролерии други, с изключение на средствата за придвижване на хора с увреждания.Предложението е свързано с множество сигнали на граждани за управление на
подобни превозни средства по главната улица, както и с последните изменения в Закона за движение по пътищата. Предлага сеоще управлението на велосипеди в пешеходните зони на Сливен на деца до 12 години да се извършва само с пълнолетен придружител.

Проектът на наредбата предвижда възможност за ограждане на прилежащите площи към имотите общинска собственост в централна градска част, върху които саизградени жилищни кооперации. За целта е необходимо да се подава заявление док мета на общината, след взето решение на общо събрание на собствениците.

Предложението е направено във връзка със сигнали на живущи в кооперациите, попадащи в обхвата на синята зона, че местата за паркиране се използват от други жители или гости на града, за да избегнат заплащане на цената за почасово паркиране.

Проектът е качен на сайта на Общинския съвет на адрес:

https://obs.sliven.bg/uploads/0070A307669EE03A591D155D879CFA1D

Гражданите могат да внасят предложения и становища по проекта в 30-дневен срок от публикуването на документа,считано от 15 декември. Предложенията могат да бъдат депозирани на следния електронен адрес: kmet@sliven.bg.

 

 

Предишна ШЕСТ ДУШИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН ЗАГУБИХА ЖИВОТА СИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ ОТ КОРОНАВИРУС
Следваща ОБЩИНАР НАПИСА СТИХОТВОРЕНИЕ ЗА МЕДИЦИТЕ НА ПЪРВА ЛИНИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СГРАДИТЕ НА БИВШАТА БЕЛОДРОБНА БОЛНИЦА В СЛИВЕН ВЕЧЕ СА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ

Сградите на бившата белодробна болница в Сливен или това, което е останало от тях, са вече частна собственост, научи Sliveninfo. За тях са платени близо 1 милион лева. Земята обаче

Новини Сливен

„НЕКА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ БЪДЕЩЕТО Е ПРОДУКТ НА НАСТОЯЩЕТО!”

Ваня Проданова е преподавател в Техническия университет – филиал Сливен. Тя е семейна, с едно дете. На предстоящите избори се явява като втора в листата на „Изправи се.БГ! Ние идваме!”.

Новини Сливен

СЛИВЕНСКИ ГИМНАЗИСТИ УЧАСТВАТ В АКЦИЯ НА КАТ

В началото на ноември бе проведена съвместна акция по Безопасност на движението по пътищата с участието на мл. инспектор Н. Стойчев, мл. инспектор С. Черкишлийски- представители на КАТ Сливен и