„БЪЛГАРИЯ МОЖЕ“ СТЪПИ В СЛИВЕН
22.03.2024 1065 Прегледи

„БЪЛГАРИЯ МОЖЕ“ СТЪПИ В СЛИВЕН

Гражданското сдружение „България може“  стъпи в Сливен. Това се случи в четвъртък вечерта в зала „Зара“ на Военен клуб – Сливен.

Кузман Илиев – икономист, бивш тв водещ и настоящ лидер на движението и екипа му, бяха посрещнати от десетки активни млади хора и представители на малкия и среден бизнес от региона.

„Трябва да възпитаваме децата си с идеята да останат в България. Това може да стане, ако тук има добра икономика, бизнеса вирее и политическия елит не може да го смаже. Държавата трябва да остави малкия и среден бизнес да работи. Българските политици трябва да знаят, че единственото, което трябва да правят е да защитават народа си“, с тези думи се обърна към присъстващите председателят на „България може“ Кузман Илиев.

Икономиката на страната, дигиталното евро, влизането в еврозоната, демографската криза и войната в Украйна бяха само част от темите, които се дискутираха на срещата и от които се вълнуват младите хора и бизнеса от региона.

„Нашите борци за народна свобода, като Хаджи Димитър от Сливен, са били от заможни семейства. И въпреки това са жертвали живота си за България. Това трябва да се знае и помни“, заяви Илиев.

„Борим се за важни каузи за България във времена, в които нашите политици се държат безгръбначно. Гражданското ни движение събира хора, които се чувстват непредставени“, каза Илиев.

Той посочи три риска, за решаването на които ще се борят от гражданското обединение.

„Милитаризирането на Черно море и напрежението между НАТО и Русия може да има негативно влияние над България и тя да бъде засегната по катастрофален начин. България обаче може да допринесе за търсенето на мирно решение и сближаване на гледните точки. Другият голям риск е „Зелената сделка“, защото всички знаем, че именно тя води до деиндустриализация на Европа. От сдружението подготвяме меморандум за предоговаряне на „Зелената сделка“, с оглед отразяването на интересите на икономиката и енергетиката на България, който ще бъде изпратен до НС и до Европейския парламент“, посочи Кузман Илиев.

Председателят на „България може“ подчерта, че третата тема, по която се обединяват усилия е демографската криза в България.

„Това, което правим с тази инициатива е да се срещаме по градове с хората, желаещи да действат и са готови да отстояват идеите си с битка, защото ние нямаме голям ресурс, но можем да активизираме заедно медиен капацитет. Така се опитваме да намерим алтернативна мрежа за комуникация с гражданите. Най – голямата ни мисия е да вдъхнем кураж на хората, които се чувстват изолирани и не вярват в политически партии“, изтъкна икономистът.

Илиев поясни, че чрез различни инициативи като Академия за политическо и бизнес лидерство, издателство и подкасти, гражданското обединение ще даде възможност на много млади хора да бъдат чути, тъй като можещите хора сега са принудени да се „предлагат“ на политически формирования без перспектива.

Той сподели още, че по негова преценка, идеите на либералните управляващи формации у нас се разминават с настроенията на гражданите.

„Тези настроения са граждански и политически непредставени, а много българи се пробудиха и се чувстват унизени от безгръбначието на собствения ни политически елит. Ние избрахме тази форма за промяна, защото според нас тя е най –честната“, коментира Кузман Илиев.

Предишна КЪМ МОМЕНТА НЯМА УТВЪРДЕНА ЛИСТА С КАНДИДАТИ ЗА СЛИВЕНСКИ МИТРОПОЛИТ, КАЗА ВАРНЕНСКИЯТ И ВЕЛИКОПРЕСЛАВСКИ МИТРОПОЛИТ ЙОАН
Следваща МЪЖ Е ОТКРИТ МЪРТЪВ В КЛАДЕНЕЦ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

35-ГОДИШЕН МЪЖ Е ЗАДЪРЖАН ЗА НАСИЛИЕ НАД БИВШАТА СИ ПРИЯТЕЛКА

Служители на РУ-Нова Загора са задържали 35-годишен мъж за домашно насилие. Сигналът е подаден от 26-годишна жена от град Нова Загора. Пред органите на реда тя е заявила, че на

Новини Сливен

ПП ГЕРБ – СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧИ В ТЪРЖЕСТВЕНАТА ЦЕРЕМОНИЯ ПО СЛУЧАЙ 140 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА СЛИВЕН ОТ ОСМАНСКО ИГО

Представители на общинското ръководство на ПП ГЕРБ-Сливен и общински съветници се включиха в тържествената церемония по случай 140 години от освобождението на Сливен от османско иго. В знак на признателност

Новини Сливен

25-ГОДИШЕН ПРЕБИ ЖЕНА ПРИ БИТОВ СКАНДАЛ В СЛИВЕН

Криминалисти на РУ-Сливен са задържали мъж на 25 години за причиняване на телесна повреда на 43-годишна жена. Телесната повреда е причинена след възникнал конфликт на битова основа между двамата на