БЪЛГАРИТЕ В МОЛДОВА ИСКАТ ДЕЯН ДЕЧЕВ ДА БЪДЕ ДЕПУТАТ И В СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ
04.06.2024 182 Прегледи

БЪЛГАРИТЕ В МОЛДОВА ИСКАТ ДЕЯН ДЕЧЕВ ДА БЪДЕ ДЕПУТАТ И В СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ

ПИСМО ПОДКРЕПА!

Имам честта, от името на Българската общност, живееща в Република Молдова да подкрепим г-н Деян Дечев за Народен Представител в Народното събрание, на предстоящите предсрочни избори от 9 юни, 2024 година.

Деян Дечев е известен млад българин, истински патриот на Република България. През последните 15 години той прояви голям интерес към българи, живеещи в Молдова, като помогна с финансиране на различни проекти. Благодарение на неговата упоритост и желание през 2012 г. е подписано историческо споразумение за побратимяване между градовете Сливен и Тараклия – център на българите в Молдова. Деян Дечев нееднократно посещава Молдова, където живеят около 100 хиляди бесарабски българи. Той познава от първа ръка проблемите на българската общност и се опитва да ги решава.

Освен това, по време на най-сложният период, когато цените на енергийните ресурси в Молдова рязко се повишиха, благодарение на него и неговата фракция «БСП за България» в Народното събрание стана възможно да се отпуснат 500 хил. лева за бесарабските българи, живеещи в Молдова. По този начин 5 000 български семейства получиха 100 лева помощ.

Деян Дечев инициира възможност да представим информация за живота и героите на бесарабските българи под формата на изложба в Народното събрание. Благодарение на това събитие всички депутати успяха да се доближат още повече до проблемите на бесарабските българи.

А през юни, 2024 година благодарение на подкрепата на Деян Дечев българските деца в Молдова успяха да получат подаръци за празника «Деня на детето».

Деян Дечев подкрепя образованието в Молдова и отделя внимание и на образованието на бесарабските българи в страната чрез защита на запазването на българския университет в град Тараклия, както и запазването на културата, историята и традициите на бесарабските българи.

Деяен Дечев е човек, който държи на думата си и винаги е готов да съдейства за развитието на бесарабските българи. Неговият патриотизъм и желание да подобри качеството на живота на българите в Молдова като Народен представител в Народното събрание ще му позволят да направи още повече в полза на българската общност в Молдова.

Въз основа на гореизложеното твърдо вярвам, че избор на г-н Деян Дечев за Народен представител на България ще бъде от голяма полза както за българската общност, така и за развитието на приятелските отношения между България и Молдова.

С уважение,

Александр Боримечков, представител на българската общност в Молдова

 

 

Предишна ВЕРТЕБРОПЛАСТИКА ЛЕКУВА ФРАКТУРИ НА ГРЪБНАЧНИ ПРЕШЛЕНИ
Следваща КАМЕРА ЗАСЕЧЕ ШОФЬОР СЪС 182 КМ/Ч ПРИ ОГРАНИЧЕНИЕ ОТ 60 КМ/Ч

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СПОМЕН ЗА ЕДИН 9-ти СЕПТЕМВРИ С ПАСТИТЕ НА ПОРТОКАЛ

Няма да забравя този 9-ти септември. Беше почти като днешния, с много слънце и летни температури. Ден по-рано бях направил „удар“, публикувайки „чело“ във вестник „Монитор“. Статията беше за Портокал

Новини Сливен

СТЕФАН ПАСКОВ: „ВСИЧКИ РАЗЧИТАМЕ НА НОВИЯ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ ЗА ЕДИН ПО-ЧЕСТЕН ВОТ“

И на децата в гради ни е ясно, че през последните години нямахме честни избори. Това до голяма степан зависи от областния управител и в този смисъл ние приветстваме назначението

Новини Сливен

ПРЕДСТОИ ОБНОВЯВАНЕТО НА БЛОК 9 В КВ. „СИНИ КАМЪНИ“

Още един блок в Сливен предстои да радва своите жители с обновена визия. Това е 46-та поред сграда от общо 51, които се обновяват по Националната програма за енергийна ефективност