БЧК – ЯМБОЛ ПРЕИЗБРА ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ Д-Р АНТОАНЕТА АНТОНОВА

БЧК – ЯМБОЛ ПРЕИЗБРА ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ Д-Р АНТОАНЕТА АНТОНОВА

В съответствие с определения в Устава на БЧК четиригодишен мандат на изборните ръководни и контролни органии, на 24 февруари 2021г., в зала „Йорданка Пастърмаджиева“ на БЧК-Ямбол се проведе Областното общо отчетно-изборно събрание на Ямболската червенокръстка организация.

Във връзка с извънредната епидемична обстановка в страната, свързана с разпространението на  COVID-19 присъственият състав е лимитиран. Делегатите с физическо присъствие са разположени в две зали на Областния Секретариат на БЧК-Ямбол: зала „Йорданка Пастърмаджиева“-15 души,  зала „Юбилейна“-4 души. Осигурена он-лайн връзка с 10 делегата в платформа ZOOM, 4-ма с предоставени пълномощни и медии.

Събранието започна с приветствие към делегатите от Председателят на БЧК, акад. Христо Григоров, д-р.х.к. и видео обръщения от партньори на БЧК: г-н Енчо Керязов, зам.-кмет на Община Ямбол; Комисар Георги Кючуков, началник „Охранителна полиция” в ОД на МВР-Ямбол и главен инспектор Янко Боянов, началник сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност в Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Получени са Поздравителни адреси от: Христо Христов, Кмет на Община Болярово и Георги Георгиев, Кмет на Община Тунджа.

Форумът  премина в две сесии, като през първата, делегатите  приеха единодушно отчет за дейността на организацията през периода 2017-2020г., представен от д-р Антоанета Антонова – Председател на Обласния съвет на БЧК, отчет на бюджета за 2020г., представен от инж. Митко Филипов-Директор на Секретариата на Областния съвет на БЧК и отчет на Областната контролна комисия, представен от нейния председател, Силва Иванова.

В своето изказване, Стойчо Стойчев, Зам.-председател на НС на БЧК, изрази задоволство от свършеното през годините, като подчерта заслугата на доброволците на БЧК, служителите от Секретариата и доброто взаимодействие с партньорите, което допринася за организационната и финасова стабилнст на Областната организация на БЧК.

През втората сесия и съгласно дневния ред, делегатите проведоха избори за членове на   Областния съвет, в т.ч. Председател и Зам.-председател, членове на Областната контролна комисия, делегати и подгласник  на Националното общо събрание. Като резултат, за Председател на Областния съвет на БЧК-Ямбол единодушно бе преизбрана д-р Антоанета Антонова, а за Заместник-председател е преизбран г-н Стойчо Стойчев , настоящ член на НС на БЧК. Останалите деветима членове на Областния съвет на БЧК-Ямбол за мандат 2021-2024г., избрани единодушно са: Иванка Георгиева, Станчо Ставрев, д-р Блага Георгиева, София Минева, Таня Даскалова, Неда Бъчварова, Красимира Харутюнян, Йордан Събев и Димитър Андонов.

 

delnik.net

Предишна ЗАРЯ НА ТРЕТИ МАРТ В СЛИВЕН
Следваща ОЩЕ СЛЕДВАЩАТА СЕДМИЦА ФИРМА "ДОРИС" ВЪЗОБНОВЯВА ЕКСКУРЗИИТЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

НОВИ ОСЕМ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ЯМБОЛСКА ОБЛАСТ

Нови осем случая на коронавирус в Ямболска област са регистрирани през изминалото денонощие, съобщиха от РЗИ – Ямбол. Шест от тях са свързани с управителя на фирма, който е с

Новини Ямбол

ИГРА С ПРИКЛЮЧЕНИЯ В НОЩТА НА МУЗЕИТЕ В ЯМБОЛ

Занимателна игра „Влез в историята“ концентрира в единен продукт инициативите на ямболските музеи и галерии, посветени на Европейската нощ на музеите – 19 май, събота. Пътуването през тунела на времето

Новини Ямбол

ЗАЛОВИХА СОБСТВЕНИКА НА АВТОБУСА, УБИЛ 18 НА БАКАДЖИКА ПРЕЗ 2009 Г.

Слави Славов бе осъден на 10 г., но се укри, катаджии го хванали при рутинна проверка Слави Славов, собственик на автобуса, причинил през 2009 г. смъртта на 18 човека в