БЧК – СЛИВЕН ОТЧЕТЕ СВОЯТА ДЕЙНОСТ ЗА 2023
17.02.2024 913 Прегледи

БЧК – СЛИВЕН ОТЧЕТЕ СВОЯТА ДЕЙНОСТ ЗА 2023

БЧК – Сливен отчете дейността си на областно общо събрание, което се проведе вчера в Зала „Зара“.

Гост на отчетното заседание бе областният управител инж. Маринчо Христов. На него присъстваха още ръководители и представители на държавните структури, общините, делегати и партньори от Сливенска област.

В приветствено слово областният управител благодари на организацията за всеотдайната работа на всички червенокръстци, за тяхното сърдечно отношение към хората в нужда и  за работата им с младото поколение.

Председателят на ОС д-р Иван Федин изнесе отчетен доклад за дейността на БЧК-Сливен, от който стана ясно, че числеността на областната организация през последната година се е запазила и към момента тя се състои от 60 дружества и 3 109 членове.

Въпреки предизвикателствата и възникналите кризи в национален и международен план, както и опустошителните бедствия и военни конфликти белязали 2023г., БЧК-Сливен е провел множество кампании, насочени към т.нар. уязвими групи, бедни семейства, граждани изпаднали в особено тежки ситуации, както и пострадали при ПТП деца.

За учениците в неравностойно положение е действала отново безплатна трапезария в рамките на проекта “Топъл обяд“ , като такъв е бил осигурен за 40 деца от гр. Шивачево.

През изминалата година Областната структура на БЧК за пореден път е осъществила и кампания за подпомагане на абитуриентите – сираци в партньорство с всички общински и браншови организации и много доброволци. С участието на ученици от различни училища е проведена и благотворителна Коледна кампания „Деца помагат на деца“, чрез която са осигурени 553 коледни подаръци. Развито е и добро благотворително партньорство с две големи вериги хипермаркети. Проведени са обучения по първа долекарска помощ и психосоциална подкрепа. Общо 16 255 ученика и 648 деца от четирите общини на територията на областта са преминали водноспасителния минимум. Отрядът на Планинската спасителна служба, който наброява 12 души е дал 50 дежурства, като е участвал в 2 спасителни акции, оказал е помощ на 2 души, подсигурил е 3 спортни и културни събития. Към настоящия момент клубовете на младежката организация на ОС на БЧК-Сливен са 11, а техните членове-135.

По време на заседанието, директорът на ОС на БЧК д-р Моника Сярова изрази  благодарност и към Областна администрация Сливен за предоставеното безвъзмездно право на ползване на още един етаж от сградата, в която организацията и досега развива своята дейност.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща КОНФЛИКТ МЕЖДУ ДВА РОДА В ГРАДЕЦ ЗАВЪРШИ С ОПОЖАРЕНИ ЖИЛИЩА И АРЕСТИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАПОЧНА ВАКСИНАЦИЯТА НА РАБОТЕЩИТЕ В ОБРАЗОВАНИЕТО

Ваксинацията на учителите и непедагогическия персонал от училищата в област Сливен започна на 9 февруари, съобщиха от Областния кризисен щаб.  До края на седмицата първа игла ще бъде поставена на 205

Новини Сливен

МОМЧЕ Е ПОСЛЕДНОТО БЕБЕ ЗА 2022 ГОДИНА В СЛИВЕН

Ръководството на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен пожелава на всички пациенти и служители на болницата много здраве и успешна нова година. Изпълнителният директор д-р Васислав Петров отправя пожелания за благополучие, просперитет

Новини Сливен

ПРОДЪЛЖАВАТ ОТКРИТИТЕ ПРИЕМНИ НА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ОТ ПП ГЕРБ – СЛИВЕН И ПРЕЗ МАРТ

Общинските съветниците от ПП ГЕРБ – Сливен продължават срещите си с граждани и през месец март. Приемните на представителите на местния парламент преминават при голям интерес. Гражданите на Сливен се