БЧК – СЛИВЕН: И ТАЗИ ГОДИНА ЗАЕДНО ПРОДЪЛЖИХМЕ ЕДНО ДОБРО ДЕЛО В ПОМОЩ НА МЛАДЕЖИ-АБИТУРИЕНТИ
май 23, 2023 476 Прегледи

БЧК – СЛИВЕН: И ТАЗИ ГОДИНА ЗАЕДНО ПРОДЪЛЖИХМЕ ЕДНО ДОБРО ДЕЛО В ПОМОЩ НА МЛАДЕЖИ-АБИТУРИЕНТИ

Медийният интерес към темата за абитуриентите в различните им интерпретации, поводи и дори конкретни случаи продължава. Основателен повод да се включи в нея  с една позитивна новина има и Областният съвет на БЧК в Сливен, като инициатор и организатор на една благородна традиция за подпомагане на абитуриенти от областта, останали без родители, или с един родител.

Повод  да отбележим този факт имаме не само ние като благотворителна организация, но и всички, които и тази година се отзоваха на нашата покана и се включиха в кампанията. Ето и резултатите от нея: събрахме общо 15 438,20 лева, които бяха разпределени на 32-ма младежи – на двама сираци по 500 лева, и на 30 – по 400 лева.

Това несъмнено добро начинание стана възможно с участието на нашите партньори, на които изказваме дълбока благодарност и искаме специално да посочим техните имена, като проследим хронологията на кампанията.

И тази година започнахме отрано – с продажбата на мартеници от наши доброволци и  събиране на средства по време на Великденските празници пред храмовете в града. В тази наша акция за подпомагане на абитуриенти през годините вече се изгради своеобразна партньорска мрежа,  която за общо удовлетворение, се разширява. В нея за поредна година се включи НУФИ ”Филип Кутев” в Котел, чиито възпитаници изнесоха благотворителен концерт. Концерт на местни състави с помощта на общината беше организиран и в Твърдица и Шивачево. Самодейците към читалище „Светлина- 1872” с.Кортен изнесоха в Нова Загора театралното представление „Свекърва”. В зала ”Зора” в Сливен  и тази година театър „Класика” на г-жа Соня Келеведжиева ни подкрепи с представянето на своя нов спектакъл „Вражалец”.

Подкрепа получихме също за поредна година от браншови и съсловни организации –  Районната колегия на Българския лекарски съюз, Регионалния синдикат на Българските учители към КНСБ, Районната колегия на Българския зъболекарски съюз, Районната колегия на фармацевтите, МБАЛ „Д-р Иван Селимински”АД, и други.

Бихме искали да благодарим на всички участници в концертите, на училищата, които закупиха билети за представленията и така подкрепиха абитуриентите-сираци, на РИО на МОН –  за логистичната подкрепа, на всички доброволци, участвали в цялата кампания. Специални благодарности дължим и на медиите, които публикуваха информации за различните прояви и за целта на инициативата. Верен наш съюзник са и всички  граждани, станали съпричастни към желанието ни да подпомогнем тези млади хора. Благодарим на всички!

Като пожелаваме на „Добър час” на младежите, нека припомним, че за 24  години от началото на Великденската кампания за подкрепа, е събрана сумата от  108 279лв, с които са подпомогнати общо 1175 абитуриенти-сираци.

Предишна Д-Р ПЕТКАНСКА УДАРИ ДЕСЕТКАТА СЪС СВОИТЕ РЕЦЕПТИ ЗА ПРАВИТЕЛСТВО
Следваща В КОТЕЛ ЗАЛОВИХА ПИЯН ШОФЬОР НА ГОЛФ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

5-ГОДИШНО ДЕТЕ Е УДАРЕНО ОТ ЛЕК АВТОМОБИЛ В СЛИВЕН

  Дете на 5 години е ударено от лек автомобил в Сливен. То е със счупен крак, настанено е в областната болница. Инцидентът е станал около 11 часа на 23

Новини Сливен

НА УЧРЕДИТЕЛСКАТА СИ СБИРКА „ИНЪР УИЙЛ КЛУБ СЛИВЕН“ СЪБРА 40 000 ЛЕВА ЗА ПЪРВАТА СИ БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАУЗА

В присъствието на официални гости от цялата страна се състоя церемонията по чартиране на дамски клуб „Инър Уийл Клуб Сливен“ – част от голямото семейство на Дистрикт 248 България и

Новини Сливен

ОБЩИНА ТВЪРДИЦА КУПИ ТЕРЕН ЗА НУЖДИТЕ НА ДЕТСКАТА ГРАДИНА В СЕЛО СБОРИЩЕ

Община Твърдица купи терен от държавата за нуждите на детската градина в с.Сборище. Договорът за сделката бе сключен от областния управител Чавдар Божурски и от кмета на общината Атанас Атанасов,