БЧК – СЛИВЕН: И ТАЗИ ГОДИНА ЗАЕДНО ПРОДЪЛЖИХМЕ ЕДНО ДОБРО ДЕЛО В ПОМОЩ НА МЛАДЕЖИ-АБИТУРИЕНТИ
23.05.2023 664 Прегледи

БЧК – СЛИВЕН: И ТАЗИ ГОДИНА ЗАЕДНО ПРОДЪЛЖИХМЕ ЕДНО ДОБРО ДЕЛО В ПОМОЩ НА МЛАДЕЖИ-АБИТУРИЕНТИ

Медийният интерес към темата за абитуриентите в различните им интерпретации, поводи и дори конкретни случаи продължава. Основателен повод да се включи в нея  с една позитивна новина има и Областният съвет на БЧК в Сливен, като инициатор и организатор на една благородна традиция за подпомагане на абитуриенти от областта, останали без родители, или с един родител.

Повод  да отбележим този факт имаме не само ние като благотворителна организация, но и всички, които и тази година се отзоваха на нашата покана и се включиха в кампанията. Ето и резултатите от нея: събрахме общо 15 438,20 лева, които бяха разпределени на 32-ма младежи – на двама сираци по 500 лева, и на 30 – по 400 лева.

Това несъмнено добро начинание стана възможно с участието на нашите партньори, на които изказваме дълбока благодарност и искаме специално да посочим техните имена, като проследим хронологията на кампанията.

И тази година започнахме отрано – с продажбата на мартеници от наши доброволци и  събиране на средства по време на Великденските празници пред храмовете в града. В тази наша акция за подпомагане на абитуриенти през годините вече се изгради своеобразна партньорска мрежа,  която за общо удовлетворение, се разширява. В нея за поредна година се включи НУФИ ”Филип Кутев” в Котел, чиито възпитаници изнесоха благотворителен концерт. Концерт на местни състави с помощта на общината беше организиран и в Твърдица и Шивачево. Самодейците към читалище „Светлина- 1872” с.Кортен изнесоха в Нова Загора театралното представление „Свекърва”. В зала ”Зора” в Сливен  и тази година театър „Класика” на г-жа Соня Келеведжиева ни подкрепи с представянето на своя нов спектакъл „Вражалец”.

Подкрепа получихме също за поредна година от браншови и съсловни организации –  Районната колегия на Българския лекарски съюз, Регионалния синдикат на Българските учители към КНСБ, Районната колегия на Българския зъболекарски съюз, Районната колегия на фармацевтите, МБАЛ „Д-р Иван Селимински”АД, и други.

Бихме искали да благодарим на всички участници в концертите, на училищата, които закупиха билети за представленията и така подкрепиха абитуриентите-сираци, на РИО на МОН –  за логистичната подкрепа, на всички доброволци, участвали в цялата кампания. Специални благодарности дължим и на медиите, които публикуваха информации за различните прояви и за целта на инициативата. Верен наш съюзник са и всички  граждани, станали съпричастни към желанието ни да подпомогнем тези млади хора. Благодарим на всички!

Като пожелаваме на „Добър час” на младежите, нека припомним, че за 24  години от началото на Великденската кампания за подкрепа, е събрана сумата от  108 279лв, с които са подпомогнати общо 1175 абитуриенти-сираци.

Предишна Д-Р ПЕТКАНСКА УДАРИ ДЕСЕТКАТА СЪС СВОИТЕ РЕЦЕПТИ ЗА ПРАВИТЕЛСТВО
Следваща В КОТЕЛ ЗАЛОВИХА ПИЯН ШОФЬОР НА ГОЛФ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СТОТИЦИ ПРИВЕТСТВАХА РУМЕН РАДЕВ И ИЛИЯНА ЙОТОВА В СЛИВЕН

Стотици жители на Сливен приветстваха днес следобед президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова, които са кандидати за втори мандат, издигнати от Инициативен комитет. Много от дошлите пред източния вход

Новини Сливен

МЪЖ ОТ КОТЕЛ Е ИЗВЪРШИЛ ГРАБЕЖА НА ОБЩИНСКИЯ ПАЗАР В СЛИВЕН

Криминалисти на РУ-Сливен са задържали 27-годишен мъж от град Котел за извършен грабеж. Полицейските служители започват работа по случая на 17 август след постъпило заявление от 70-годишна жена за извършен

Новини Сливен

Д-Р ЙОРДАН КОТОВ СЕ ВРЪЩА КЪМ АКТИВНИЯ ЖИВОТ НА ЙОРДАНОВДЕН

  На днешния Йордановден д-р Йордан Котов, началник на Отделението по УНГ в областната болница, се връща към активния живот с работен ритъм. Известният лекар и съпругата му д-р Котова