БУЛЕВАРД „ХАДЖИ ДИМИТЪР“ – НАПЪЛНО ГОТОВ, С МОДЕРНА ВИЗИЯ И НОВОСТИ ОТ СЪВРЕМЕННОТО ГРАДОУСТРОЙСТВО
юни 3, 2021 1165 Прегледи

БУЛЕВАРД „ХАДЖИ ДИМИТЪР“ – НАПЪЛНО ГОТОВ, С МОДЕРНА ВИЗИЯ И НОВОСТИ ОТ СЪВРЕМЕННОТО ГРАДОУСТРОЙСТВО

Кметът Стефан Радев, заедно с изпълнителя на реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър“, проектанта и фирмата по надзор инспектираха дейностите по завършения бул. „Хаджи Димитър“. Беше подписан и акт 15 за констатация и удостоверяване готовността за въвеждане на обекта в експлоатация.

Булевардът беше отворен за движение на 24 май в изпълнение на поетия от сливенския градоначалник ангажимент новата придобивка да бъде достъпна за жителите на Сливен на емблематичната дата.

„В този проект заедно сме се опитали да вложим много от новостите за съвременното градоустройство и фактът, че се наблюдава интерес и от други градове към заложените тук идеи, е показателен за нас“, заяви пред журналисти кметът Радев. Той използва случая да благодари за търпението на жителите и хората, които обслужват търговските обекти в района. Кметът благодари още за усилията и добре свършената работа от страна на фирмата-строител на обекта, проектанта, надзорната фирма и на останалите, ангажирани с проекта.

„Винаги се ръководим от желанието си да създаваме подходящи и съвременни условия за хората, повече улици и иновации, по-ниска скорост на движение, по-човешки измерения на трафика и градския живот, които правят един град достъпен и комфортен за живеене“, посочи още кметът.

Дейностите по реконструкцията на трасето в частта от сградата на Общината до кръстовището при „Билла“ започнаха миналата година. По думите на проектанта инж. Анастас Кънев качеството на изпълнение на обекта е на много високо ниво, с максимално постигнати цели. Въведени са иновативни модели в много от елементите, акцент е озеленяването, което след ремонта е два пъти повече в района с дървесни и храстови видове, подходящи за градска среда.

„Благодаря на Община Сливен, която даде възможност модерното градоустройство със всички трендове да се случи и в нашия град. Тук е даден приоритет на пешеходците, особено по отношение на хора в неравностойно положение, после са велосипедистите и накрая са автомобилистите, което е ключово за целия обект, насочен и към „успокояване“ на движението. Вярвам, че хората ще припознаят този проект като свой“, подчерта проектантът инж. Кънев.

Управителят на фирмата-изпълнител Тодор Дечев заяви, че всички работещи са вложили умение и желание обектът да бъде успешно финализиран. По думите му по време на ремонтния процес са подменени всички водопроводни отклонения на сградите в района на булеварда, в това число е извършена и цялостна подмяна на подземните комуникации от електроразпределителното дружество, което основно е довело и до забавяне на ремонтните дейности по булеварда.

„Историята на този проект датира от дълго време. Сблъскахме се с много предизвикателства, свързани с предишни опити за изпълнение. Радвам се от резултатите, и че успяхме да преодолеем всички трудности“, заяви Тодор Дечев. Той адмирира Общината за проявата на смелост и поемането на риска от критики и евентуално неразбиране от страна на гражданите, но изрази убеденост като живущ в района, че  предимствата на проекта ще се докажат с времето и по отношение на ползването

„Много е важно да пазим и да се грижим за всичко, което имаме. Ние като Община се стараем и поддържаме улиците, но зависи от всеки от нас в какъв вид ще бъдат те“, заяви в заключение кметът Радев. По думите му по протежението на булеварда, в реконструираната част, се предвижда монтаж на камери за видеонаблюдение.

Реконструкцията на булеварда възлиза на стойност от около 2 млн. лв., отпуснати от предишното правителство. Предстои Държавна приемателна комисия.

 

Предишна БРАТЯ ГОЧЕВИ ОРГАНИЗИРАТ АМАТЬОРСКИ ТУРНИР ПО ФУТБОЛ В СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВАКСИНИТЕ ЗА НЮКЯСЪЛСКА БОЛЕСТ ПО ПТИЦИТЕ ЩЕ БЪДАТ БЕЗПЛАТНИ ЗА СТОПАНИТЕ

След решение на Общинската епизоотична комисия днес нейните членове се срещнаха с кметовете на населени места. Повод за това е разпространението на нюкясълска болест по птиците и инфлуенца /птичи грип/.

Новини Сливен

ПОЗДРАВ НА КМЕТА НА ОБЩИНА КОТЕЛ ПО СЛУЧАЙ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА – 1 ОКТОМВРИ

Уважаеми дами и господа, Скъпи пенсионери, Позволете ми от името на Община Котел и лично от свое име да Ви поздравя по случай Международния ден на възрастните хора – 1

Новини Сливен

БЕТИНА ТЕМЕЛКОВА СЕ ЗАВЪРНА В СЛИВЕН ЗА ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ

известната джудистка от Сливен Бетина Темелкова се завърна в родния си град от държавата Израел, където от няколко години тя живее и тренира. „Прекрасно да си бъдеш у дома сред