БСП ЩЕ БЪДЕ ЛИКВИДИРАНА ЕДНОЛИЧНО

БСП ЩЕ БЪДЕ ЛИКВИДИРАНА ЕДНОЛИЧНО

Дали не е време да се запитаме кой печели от унищожаването на Българската социалистическа партия

Помните ли оня стар виц, в който песимистът казал „По-зле от това не може да бъде“, а оптимистът му отговорил „Може, може…“. Мнозинството в Националния съвет на БСП подкопа дъното на собственото си късогледство, за да доведе партията до още по-голям позор, макар и да изглеждаше, че такъв е невъзможен.

Никога преди не се е случвало подобно потъпкване на демократичността – подмяната на решенията на редица местни организации за предстоящите избори е арогантна, унизителна и разрушителна. За БСП, за левите хора, за идеята, която трябваше да ни обединява.

В Сливен местните организации масово подкрепиха за кандидат-кмет Минчо Афузов, който се ползва с огромно доверие в града и имаше всички шансове за победа. Ръководството обаче спусна собствена кандидатура, с която загубата е гарантирана. Гласувани са и пълен цикъл отчет и избори, които ще предизвикат погром в сливенската организация.

Унизителните решения подтикнаха още една вълна млади хора, сред които Михаела Грабева и бившият председател на младежкото обединение Вероника Делибалтова, да подадат заявления за напускане. Десетки членове си тръгнаха от партията в последните две години, омерзени от (без)действията на ръководството, което сякаш умишлено разрушава граденото с десетилетия.

На СДС им бяха нужни години време и няколко лидера, за да потънат в политическото небитие. БСП ще бъде ликвидирана еднолично.

Дали не е време да се запитаме кой печели от унищожаването на Българската социалистическа партия? Другари-социалисти, докога ще търпим?

 

Петър Витанов, евродепутат

Предишна РЕЦЕПТИТЕ НА Д-Р ПЕТКАНСКА ЗА ЛЕЧЕНИЕТО НА БСП В СЛИВЕН
Следваща ШОФЬОР УДАРИ ЖЕНА НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА И ИЗБЯГА

За автора

Може да харесате още

Новини

ДНЕС СЕ НАВЪРШВАТ 33 ГОДИНИ ОТ АТЕНТАТИТЕ В ХОТЕЛ „СЛИВЕН“ И ГАРА БУНОВО

Днес се навършват 33 години от атентата на гара Буново. Това е най-големият железопътен атентат в българската история по брой на жертвите. Той е дело на членове на нелегалната организация, наречена

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Госпожица се хвали: – Вчера получих предложения за брак от един банкер и от един лекар. – И какво избра – парите или живота? Баба продава ябълки на пазара

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Мъж и жена били на разходка в гората, когато съзрели кладенец, на който пишело: – „Кладенец на желанията“. Любопитната жена се надвесила над него, за да види, какво има там