януари 14, 2020 0 1128 Прегледи

БСП -СЛИВЕН ЩЕ ИЗБИРА НОВИЯ СИ ЛИДЕР НА 29 ФЕВРУАРИ

На 29 февруари тази година в Сливен ще се проведе отчетно – изборна конференция на общинската организация на БСП, на която ще бъде избран нов председател. Решението за това взе пленумът на партията.

В момента текат партийните събрания по организации, научи Sliveninfo. На тях се избират нови партийни секретари и се предлагат кандидатури за общински лидер на БСП, членове на пленума и делегати на предстоящия конгрес, който ще се проведе през месец май. През април пък за първи път в историята на БСП ще се проведе пряк избор на национален лидер.

Събранията на организациите в Сливен, чиито брой доближава 100, трябва да завършат до края на месец януари. Веднага след това започва подготовката за общинската конференция.

Sliveninfo научи, че на проведените до момента събрания основните номинации за общински председател са на сегашния лидер на социалистите Атанас Делибалтов и на Деян Дечев, който е бивш председател на БСП в Община Сливен и бивш депутат. Номинации има и за сегашния общински съветник Васил Петров, който влезе в местния парламент преди година и половина на мястото на подали оставка Минчо Афузов.

При всички случаи кандидатурите за председател на БСП в общината ще бъдат повече от 10, твърдят запознати с партийните дела на БСП. По-голямата част от тях обаче ще си направят отвод на самата конференция.

Предишна ПРЕМИЕРАТА НА ФИЛМА "ДИВИ И ЩАСТЛИВИ" В СЛИВЕН - БЛАГОТВОРИТЕЛНА, В ПОДКРЕПА НА ДИМИТЪР ЩИЛИЯНОВ
Следваща ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА - СЛИВЕН ПРЕДАДЕ НА СЪД МЪЖ, ОБВИНЕН В ИЗВЪРШВАНЕ НА ПАЛЕЖИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЕТО ГО ДЪРВОТО, В КОЕТО СА СЕ БЛЪСНАЛИ КРАСИМИР И ВЕСЕЛИН

Това е дървото, в което в събота следобед, се е блъснал „Голф“-ът с двете 18-годишни момчета от Сливен. Красимир и Веселин са починали на място. Ден по-късно още имаше следи

Новини Сливен

ПОЗДРАВ ОТ ПЛАМЕН КРУМОВ, СОБСТВЕНИК НА ФА „СИНИТЕ КАМЪНИ“ – СЛИВЕН

Скъпи приятели, футболна академия „Сините камъни“ се доказа, че може да създава млади таланти, да дисциплинира бъдещите мъже и да ги калява. Не случайно за отбор на годината в Община

Новини Сливен

ГАБРОВО – ЧАСТ ОТ „ЛИТЕРАТУРНОТО ТУРНЕ” НА АКАД. ИВАНКА ДЕНЕВА

След представяне новите книги на писателката Иванка Денева в Сливен, гр. Лайден (Нидерландия), Бургас и др., и творците на Габрово се запознаха с художествения й свят. Авторката гостува по покана