януари 14, 2020 0 942 Прегледи

БСП -СЛИВЕН ЩЕ ИЗБИРА НОВИЯ СИ ЛИДЕР НА 29 ФЕВРУАРИ

На 29 февруари тази година в Сливен ще се проведе отчетно – изборна конференция на общинската организация на БСП, на която ще бъде избран нов председател. Решението за това взе пленумът на партията.

В момента текат партийните събрания по организации, научи Sliveninfo. На тях се избират нови партийни секретари и се предлагат кандидатури за общински лидер на БСП, членове на пленума и делегати на предстоящия конгрес, който ще се проведе през месец май. През април пък за първи път в историята на БСП ще се проведе пряк избор на национален лидер.

Събранията на организациите в Сливен, чиито брой доближава 100, трябва да завършат до края на месец януари. Веднага след това започва подготовката за общинската конференция.

Sliveninfo научи, че на проведените до момента събрания основните номинации за общински председател са на сегашния лидер на социалистите Атанас Делибалтов и на Деян Дечев, който е бивш председател на БСП в Община Сливен и бивш депутат. Номинации има и за сегашния общински съветник Васил Петров, който влезе в местния парламент преди година и половина на мястото на подали оставка Минчо Афузов.

При всички случаи кандидатурите за председател на БСП в общината ще бъдат повече от 10, твърдят запознати с партийните дела на БСП. По-голямата част от тях обаче ще си направят отвод на самата конференция.

Предишна ПРЕМИЕРАТА НА ФИЛМА "ДИВИ И ЩАСТЛИВИ" В СЛИВЕН - БЛАГОТВОРИТЕЛНА, В ПОДКРЕПА НА ДИМИТЪР ЩИЛИЯНОВ
Следваща ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА - СЛИВЕН ПРЕДАДЕ НА СЪД МЪЖ, ОБВИНЕН В ИЗВЪРШВАНЕ НА ПАЛЕЖИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СКАНДАУ И 4 MAGIC С КОНЦЕРТ В СЛИВЕН НА 23 МАЙ

Рап дуото Скандау и талантливите момичета от 4 Magic ще пеят в Сливен на 23 май. Община Сливен кани жителите и гости на града на концерта, който ще се проведе

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ИСКА ЗАБРАНА ЗА ДВИЖЕНИЕТО НА КАРУЦИ ПО ОСНОВНИ БУЛЕВАРДИ И УЛИЦИ В ГРАДА

Община Сливен се готви да забрани движението на каруци по основните булеварди и улици в града, научи Sliveninfo. Предложението на кмета Стефан Радев е част от проекта за изменение на

Новини Сливен

ЗАПОЧВА ПРОВЕРКА НА ФИРМАТА – СОБСТВЕНИК НА КАТАСТРОФИРАЛИЯ КРАЙ НОВА ЗАГОРА АВТОБУС

Започва проверка на фирмата – собственик на катастрофиралия край Нова Загора автобус, съобщи пред Радио „Фокус“ – Сливен наблюдаващият прокурор Борислав Сяров. Според разследващите, има версия, че на шофьора му е