БСП – СЛИВЕН: ЧАСТ ОТ СЪБРАНИТЕ ДАНЪЦИ ТРЯБВА ДА ОСТАВАТ В ОБЩИНИТЕ

БСП – СЛИВЕН: ЧАСТ ОТ СЪБРАНИТЕ ДАНЪЦИ ТРЯБВА ДА ОСТАВАТ В ОБЩИНИТЕ

Трябва да има справедливо финансиране на общините и част от събраните данъци да остават при тях. Кандидатите на БСП ще работят и за самостоятелни бюджети за кметствата,  за да се подобри административното обслужване в малките населени места.

Тези свои ангажименти припомниха кандидатът за кмет на Сливен ген. Кольо Милев и кандидатите за общински съветници от БСП в Деня на българската община 12 октомври.

Предложенията са част от националната платформа на социалистите за местните избори „Визия за Българиия“. Тя залага кметовете, избрани или подкрепени от БСП, да работят за повишаване събираемостта на местните данъци и такси, а не за тяхното увеличаване.

Местната власт стои най-високо, защото е най-близо до хората. Припомням този факт в днешния Ден на българската община, за да пожелая на всички български общини по-отговорни кандидати за управници, по – малко думи и повече разумни решения.
Общините са тези, които дърпат растежа на България, а една община, за да е изпълнена с живот й трябват и средства. Крайно време е част от най-големите данъци да се връщат в общините“, заяви кандидатът за кмет ген. Кольо Милев.

„Днес голяма част от българските общини са застрашени от обезлюдяване, неравенство и екологични проблеми. Хората по места са неравнопоставени, а цели групи от тях – застрашени от социално изключване. От години БСП не спира да алармира, че държавата абдикира от свои задължения към общините. Управляващите вече десет години не провеждат политика за икономическо и социално развитие на регионите, съобразени с конкретните им потребности“, категорични са кандидатите от БСП.

 

Предизборен щаб на БСП

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Предишна ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ: АЛТЕРНАТИВАТА НЕ Е НА ЕКРАНА, А В РЪЦЕТЕ НА ГРАЖДАНИТЕ
Следваща 12 ОКТОМВРИ - ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ОБЩИНА: ДОКОЛКО ДНЕШНИТЕ ОБЩИНСКИ УПРАВИ СЛУЖАТ НА ОБЩОТО БЛАГО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ В СЛИВЕН ЩЕ ЗАСЕДАВА НА 23 АПРИЛ – ЧЕТВЪРТЪК

На редовно заседание в четвъртък, 23 април, се събира Общинският съвет на Сливен. На сесията предстои да бъде разгледана актуализацията на общинския бюджет, както и бюджетната прогноза за периода 2021-2023

Новини Сливен

54-ГОДИШЕН МЪЖ Е ЗАДЪРЖАН ПО ПОДОЗРЕНИЕ В ЛИХВАРСТВО

54-годишен мъж е задържан по подозрение за извършване на незаконна лихварска дейност. При операция на полицията в Сливен, извършена на 13 декември в района на квартал „Надежда“, е задържан 54-годишщния

Новини Сливен

НА 22 ФЕВРУАРИ СЛИВЕН ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ 102 ГОДИНИ ОТ СМЪРТТА НА ПАНАЙОТ ХИТОВ

На 22 февруари се навършват 102 години от смъртта на Панайот Хитов. По този повод Община Сливен, съвместно с Регионален клуб „Хаджи Димитър“ при Национално дружество „Традиция“ и Гражданско сдружение