БСП – СЛИВЕН ПРЕДСТАВИ ЧАСТ ОТ ПРЕДИЗБОРНАТА СИ ПЛАТФОРМА В КВ. „ДАМЕ ГРУЕВ“
юни 24, 2021 550 Прегледи

БСП – СЛИВЕН ПРЕДСТАВИ ЧАСТ ОТ ПРЕДИЗБОРНАТА СИ ПЛАТФОРМА В КВ. „ДАМЕ ГРУЕВ“

Кандидати за народни представители от БСП-Сливен се срещнаха с жители на квартал „Даме Груев“. На срещата те представиха визията на партията за развитие на България. На събитието присъстваха д-р Събина Петканска, Красимир Сивов и Янко Янков.
Красимир Сивов обсъди с гостите темата за социалната политика.

„Скъпи приятели, ние от БСП осъзнаваме, че положението, в което се намираме, е тежко, свързано с предизвикателства. За да има обаче добра и качествена социална политика трябва да се приеме закон за възрастните хора. Осигуряване на по-високи доходи за пенсионерите чрез преизчисляване на всички пенсии спрямо средния осигурителен доход през 2018. С цел повишаване стандарта на живот трябва да се извършат неотложните социално-икономическите мерки“, каза той.

На срещата се обсъдиха с гражданите необходимостта от ефективна транспортна свързаност между всички населени места, нова транспортна система.

На второ място се засегна и темата с ограничаване на битовата престъпност в малките населени места чрез нова „полицейска“ карта, при която в селата се създават нови участъци с постоянен жандармериен състав и транспортна техника. Така един от кандидатите за народни представители на БСП в 21 МИР Сливен- Янко Янков представи идеите на партията в пенсионната система и решение на част от проблемите в малките населени места.
Д-р Петканска обсъди с гостите на срещата проблемите в здравеопазването и представи приоритетите от платформата на БСП за реформи в здравната система.

„Единствено БСП има разработен план за реформа в здравеопазването. Всички останали партии не доразвиха здравната политика в годините на т. нар. преход. Нито една от тях не промени здравния модел“.

Тя уточни, че партията има стратегическа цел, като във всеки сектор се предвиждат реформи. „Болниците – държавните и общинските, да не са търговски дружества, да не работят като фирми. Ние предлагаме те да работят като социални заведения. А спешните центрове да минат на пряка комуникация с болниците.“

Коалиция „БСП за България“ се явява на изборите с №4.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Предишна МОБИЛНИ ЕКИПИ ЗАПОЧНАХА ИМУНИЗАЦИИ В СЕЛАТА ОТ ОБЛАСТ СЛИВЕН
Следваща БЛС-СЛИВЕН: ЛЕКАРИТЕ НЕ СА УБИЙЦИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАЛОВИХА ИЗВЪРШИТЕЛИ НА НЕЗАКОННА СЕЧ

Полицейски служители на РУ-Нова Загора и ЗЖУ-Бургас са установили случай на незаконна сеч в хода на специализирана операция. Акцията е осъществена на 17 април с цел противодействие на конвенционалната престъпност

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Мамо, вярно ли е, че щъркелите носят бебетата? – Вярно е. – А подаръците ги носи Дядо Коледа? – И това е вярно. – А ти се блъскаш и

Новини Сливен

НА СПЕЦИАЛНА ЦЕРЕМОНИЯ РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „САВА ДОБРОПЛОДНИ“- СЛИВЕН ОБЯВИ „ЧИТАТЕЛ НА БИБЛИОТЕКАТА ЗА 2020 ГОДИНА“

На 14.01.2021г. /четвъртък/, в 12:00ч., в Централното фоайе на РБ  „Сава Доброплодни“-Сливен, на специална церемония бяха обявени номинациите и носителя на приза „Читател на годината“  на библиотеката за 2020г. Конкурсът