БСП – СЛИВЕН ПРЕДСТАВИ ЧАСТ ОТ ПРЕДИЗБОРНАТА СИ ПЛАТФОРМА В КВ. „ДАМЕ ГРУЕВ“
юни 24, 2021 454 Прегледи

БСП – СЛИВЕН ПРЕДСТАВИ ЧАСТ ОТ ПРЕДИЗБОРНАТА СИ ПЛАТФОРМА В КВ. „ДАМЕ ГРУЕВ“

Кандидати за народни представители от БСП-Сливен се срещнаха с жители на квартал „Даме Груев“. На срещата те представиха визията на партията за развитие на България. На събитието присъстваха д-р Събина Петканска, Красимир Сивов и Янко Янков.
Красимир Сивов обсъди с гостите темата за социалната политика.

„Скъпи приятели, ние от БСП осъзнаваме, че положението, в което се намираме, е тежко, свързано с предизвикателства. За да има обаче добра и качествена социална политика трябва да се приеме закон за възрастните хора. Осигуряване на по-високи доходи за пенсионерите чрез преизчисляване на всички пенсии спрямо средния осигурителен доход през 2018. С цел повишаване стандарта на живот трябва да се извършат неотложните социално-икономическите мерки“, каза той.

На срещата се обсъдиха с гражданите необходимостта от ефективна транспортна свързаност между всички населени места, нова транспортна система.

На второ място се засегна и темата с ограничаване на битовата престъпност в малките населени места чрез нова „полицейска“ карта, при която в селата се създават нови участъци с постоянен жандармериен състав и транспортна техника. Така един от кандидатите за народни представители на БСП в 21 МИР Сливен- Янко Янков представи идеите на партията в пенсионната система и решение на част от проблемите в малките населени места.
Д-р Петканска обсъди с гостите на срещата проблемите в здравеопазването и представи приоритетите от платформата на БСП за реформи в здравната система.

„Единствено БСП има разработен план за реформа в здравеопазването. Всички останали партии не доразвиха здравната политика в годините на т. нар. преход. Нито една от тях не промени здравния модел“.

Тя уточни, че партията има стратегическа цел, като във всеки сектор се предвиждат реформи. „Болниците – държавните и общинските, да не са търговски дружества, да не работят като фирми. Ние предлагаме те да работят като социални заведения. А спешните центрове да минат на пряка комуникация с болниците.“

Коалиция „БСП за България“ се явява на изборите с №4.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Предишна МОБИЛНИ ЕКИПИ ЗАПОЧНАХА ИМУНИЗАЦИИ В СЕЛАТА ОТ ОБЛАСТ СЛИВЕН
Следваща БЛС-СЛИВЕН: ЛЕКАРИТЕ НЕ СА УБИЙЦИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

38 ДУШИ ОТ ПЕРСОНАЛА НА „КАЧУЛКА“ СА ПОЛОЖИТЕЛНИ ЗА COVID-19

38 души от персонала в Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост – селище „Качулка“ са положителни за COVID-19. Резултатите от пробите са излезли през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен

Новини Сливен

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ЗА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА „НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ“ ЕАД – СЛИВЕН И ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА ОТ УПРАВИТЕЛЯ ИНЖ. ПЛАМЕН ИВАНОВ

Поздравявам служителите на „Напоителни системи“ ЕАД – клон „Средна Тунджа“ – Сливен и техните семейства с настъпващите Коледни и Новогодишни празници! Колеги, приемете пожеланията ми за здраве, мир и вдъхновение!

Новини Сливен

НСИ ИНФОРМИРА: ГРАЖДАНИТЕ МОЖЕ САМИ ДА ПОПЪЛНЯТ ПРЕБРОИТЕЛНАТА КАРТА

НСИ информира гражданите, които до момента не са посетени от преброител, че могат да се възползват от възможността сами да попълнят преброителната карта. За целта е нужно да бъде разпечатана преброителната