БСП – СЛИВЕН ПРЕДСТАВИ ЧАСТ ОТ ПРЕДИЗБОРНАТА СИ ПЛАТФОРМА В КВ. „ДАМЕ ГРУЕВ“
юни 24, 2021 430 Прегледи

БСП – СЛИВЕН ПРЕДСТАВИ ЧАСТ ОТ ПРЕДИЗБОРНАТА СИ ПЛАТФОРМА В КВ. „ДАМЕ ГРУЕВ“

Кандидати за народни представители от БСП-Сливен се срещнаха с жители на квартал „Даме Груев“. На срещата те представиха визията на партията за развитие на България. На събитието присъстваха д-р Събина Петканска, Красимир Сивов и Янко Янков.
Красимир Сивов обсъди с гостите темата за социалната политика.

„Скъпи приятели, ние от БСП осъзнаваме, че положението, в което се намираме, е тежко, свързано с предизвикателства. За да има обаче добра и качествена социална политика трябва да се приеме закон за възрастните хора. Осигуряване на по-високи доходи за пенсионерите чрез преизчисляване на всички пенсии спрямо средния осигурителен доход през 2018. С цел повишаване стандарта на живот трябва да се извършат неотложните социално-икономическите мерки“, каза той.

На срещата се обсъдиха с гражданите необходимостта от ефективна транспортна свързаност между всички населени места, нова транспортна система.

На второ място се засегна и темата с ограничаване на битовата престъпност в малките населени места чрез нова „полицейска“ карта, при която в селата се създават нови участъци с постоянен жандармериен състав и транспортна техника. Така един от кандидатите за народни представители на БСП в 21 МИР Сливен- Янко Янков представи идеите на партията в пенсионната система и решение на част от проблемите в малките населени места.
Д-р Петканска обсъди с гостите на срещата проблемите в здравеопазването и представи приоритетите от платформата на БСП за реформи в здравната система.

„Единствено БСП има разработен план за реформа в здравеопазването. Всички останали партии не доразвиха здравната политика в годините на т. нар. преход. Нито една от тях не промени здравния модел“.

Тя уточни, че партията има стратегическа цел, като във всеки сектор се предвиждат реформи. „Болниците – държавните и общинските, да не са търговски дружества, да не работят като фирми. Ние предлагаме те да работят като социални заведения. А спешните центрове да минат на пряка комуникация с болниците.“

Коалиция „БСП за България“ се явява на изборите с №4.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Предишна МОБИЛНИ ЕКИПИ ЗАПОЧНАХА ИМУНИЗАЦИИ В СЕЛАТА ОТ ОБЛАСТ СЛИВЕН
Следваща БЛС-СЛИВЕН: ЛЕКАРИТЕ НЕ СА УБИЙЦИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

Днес 10.12 /понеделник/ поради извършване на ремонтни работи ще бъде прекъснато водоподаването в южната част на кв.“Дружба“ и в района на ул.“Янко Сакъзов“  до 16.30ч. ВиК-Сливен се извинява на своите

Новини Сливен

ОЩЕ 7 СЕ РАЗБОЛЯХА ОТ COVID -19 В СЛИВЕН

Нов рекорд отбеляза страната ни по новорегистрирани положителни случаи на коронавирус за денонощие. 112 нови случая на COVID-19 са установени у нас за изминалото денонощие. С тях общо установените стават 3453 за страната

Новини Сливен

ОБЩИНАТА УКРЕПИ СВЛАЧИЩЕТО В УЧАСТЪКА ОТ ПЪТЯ СЛИВЕН – ВРЪХ БЪЛГАРКА – РАКОВО

Общината укрепи свлачището в участъка от пътя Сливен-връх Българка-Раково. Предприети са бързи възстановителни действия, за да се избегнат инциденти и нарушаване на общинската инфраструктура. Заради падналите през последния месец за