БСП: НЯМА ДА ДАДЕМ „МАРИЦА-ИЗТОК“
юли 7, 2021 761 Прегледи

БСП: НЯМА ДА ДАДЕМ „МАРИЦА-ИЗТОК“

Под това мото листата на БСП за България-Сливен, начело с водача Атанас Зафиров се включи в организирания от БСП протест пред централата на ТЕЦ „Марица-Изток“-2 .Предстоящото затваряне на комплекса ще засегне съдбата на хиляди хора от Сливен и региона.

„За нас тук в момента има 4 проблема и само едно решение на тези проблеми“, заяви лидерът на БСП в Раднево

„Четирите проблема са:

Един за България, един за хората, един за екологията, един за икономиката.

За България: комплексът ТЕЦ „Марица-Изток“-2 произвежда 40% от енергията и с неговото затваряне те няма как да бъдат компенсирани. Комплексът е обект стратегически за националната сигурност на България и за независимата ни енергетика.

За хората: над 100 000 души ще останат без работа, което за нас като социална партия е абсолютно недопустимо.

За икономиката: към комплекса работят 800 по-малки фирми, които имат обслужващи функции. Тези фирми ще затворят и съответно това ще се отрази на икономиката на региона и на България.

За екологията: ние напълно разбираме, че са необходими мерки, досега бяха взети сериозни мерки, разбираме и този проблем, но решението е само едно и това е преговори с Брюксел, както каза и Георги Кадиев за удължаване на срока. Правителството на Борисов се „изхлузи“ без да остави решение, на проблемите, които стоят от години, загуби се много време. В момента единственият начин – при високи резултати наши, при влизане в управление, нашият ангажимент е незабавни преговори с Брюксел за удължаване на срока. През това време търсене на решение, катоние в това решение слагаме акцент върху работните места и доходите на хората.

И поемаме този ангажимент, че ние ще бъдем гарант за сигурност на хората, стабилност на икономиката, за предвидимост по този въпрос, за прозрачност, за информираност постоянно какво ще се случи и за вземане на това решение заедно с вас, така че да защитим както националния интерес на България, както независимостта на нашата енергетика, така и доходите и живота на тези над 100 000 души и техните семейства.

Това е днес нашият ангажимент към вас. Следете ни – ще го изпълним!“-заяви лидерът на БСП в Раднево.

 

Предишна МИНЧО АФУЗОВ: ГОТОВИ СМЕ С ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ВОТА. ЦЕЛТА МИ Е ЧЕСТЕН ИЗБОРЕН РЕЗУЛТАТ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПЕТИМА БЯХА АРЕСТУВАНИ ЗА ОТКАЗ ДА ИЗПЪЛНЯТ ПОЛИЦЕЙСКО РАЗПОРЕЖДАНЕ

Петима са задържани, иззети са 8 музикални уредби при операция на РУ-Сливен  по опазване на обществения ред. Акцията е осъществена на 18 и 19 август на територията на квартал „Надежда“

Новини Сливен

3 604 ГЕРГЬОВЦИ ПРАЗНУВАТ ДНЕС В СЛИВЕН

3 604 са мъжете с име Георги в община Сливен. От тях 2 721 са с постоянен адрес в град Сливен. Дамите с името Гергана са 393 в общината, от

Новини Сливен

ДВАМА СА ЗАДЪРЖАНИ ЗА ДРОГА В СЛИВЕН

Притежаване на наркотици е установено от полицейски екипи на група „Охрана на обществения ред“ в град Сливен. При проверка в района на игрална зала в град Сливен е установен 28-годишния