БСП И ПП АБВ С АНГАЖИМЕНТ ДА СТАБИЛИЗИРАТ ОТБРАНИТЕЛНАТА ИНДУСТРИЯ

БСП И ПП АБВ С АНГАЖИМЕНТ ДА СТАБИЛИЗИРАТ ОТБРАНИТЕЛНАТА ИНДУСТРИЯ

Въоръжението и техниката на армията имат нужда от сериозен ремонт и поддръжка, заяви зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров

„В последните 10 години отбранителната индустрия и сектор „Отбрана“ като цяло бяха отдадени на изполица на коалиционни партньори на ГЕРБ и като резултат виждаме какво е днешното им състояние. Има нужда от сериозен ремонт и поддръжка на въоръжението и техниката на Българската армия.“ Това заяви заместник-председателят на БСП и водач на листата на „БСП за България“ в Сливен Атанас Зафиров на съвместна пресконференция с председателя на ПП АБВ Румен Петков.

„Няма как да не ни тревожи  състоянието на „Терем Холдинг“ ЕАД. Получихме доста обезпокоителна информация за течащи процеси в холдинговата структура. За съжаление, в последните години се засилват процесите на обезкървяване на предприятията от структурата на „Терем“ и се виждат все по-лоши финансови резултати, които обаче по някакъв начин остават скрити“, обърна внимание Зафиров.

Социалистът обясни, че за първото полугодие счетоводно се регистрира загуба от 1,2 млн. лв. По неговите думи в подобни и по-високи стойности е загубата за предната и по-предната година.

„Имаме информация, че има и неразпределена счетоводна загуба от минали години за над 61 млн. лв. Това подсказва, че структурата се намира в обезпокоително състояние. Това води и до текучество и до намаляване на заетите в сектора и само за миналата година 150 са напуснали структурата“, съобщи зам.-председателят на БСП.

„Няма как да не ни притеснява, когато хора, безспорно свързани с този модел на управление, биват възстановявани на същите позиции“, коментира Зафиров последните назначения на служебното правителство в „Кинтекс“ ЕАД. „Ако искаме  да дадем отговор на въпроса къде изчезнаха едни пет милиона долара в посока Сърбия от джоба на българския данъкоплатец, няма как да приемем подобни кадрови назначения.  Те означават само едно – връщане на Борисов и Борисовщината в управлението на сектора“, добави той.

„Нашият ангажимент е да стабилизираме отбранителната индустрия и държавата да я подкрепи с всички инструменти, които има“, заяви председателят на АБВ Румен Петков. Той подчерта, че последните 10 години на Борисов и на ГЕРБ са най-мрачните в историята на отбранителната индустрия на Република България.

„Те бяха свързани с изключителна агресия срещу предприятията от военно-промишления комплекс, абсолютно необоснована и с нищо немотивирана. В резултат на това беше дискредитирана сериозно позицията на държавния търговец „Кинтекс“ и на няколко от най-големите ни предприятия. На два пъти полиция, жандармерия и прокуратура, ДАНС нахлуваха в държавния търговец „Кинтекс“, без впоследствие да има резултати“, каза още Петков.

„Кинтекс“ като държавно предприятие всяко тримесечие депозира своите отчети в Министерство на икономиката. Тези скандали не останаха незабелязани обаче от нашите партньори“.

По неговите думи дискредитацията на това предприятие е нанесла сериозни поражения на бизнеса ни с Индия, Алжир, Тунис и ред други държави.

Румен Петков заяви, че коалиция „БСП за България“ ще предприеме мерки по възстановяване и укрепване на ефективността на Сдружението на българската отбранителна индустрия „Акад. Стефан Воденичаров“ и възстановяване на взаимовръзките и съвместната работа на предприятията от отбранителната индустрия.

 

Предишна ТАНЕР АЛИ ОТ СЛИВЕН: МНОГО ПАРТИИ СИ ЗАМИНАХА. ДПС ВИНАГИ Е ВЪВ ВЕЛИЧИЕТО СИ
Следваща ГЕНЧО ДИМИТРОВ: КУЛТУРАТА ТРЯБВА ДА ВЪРВИ РЪКА ЗА РЪКА С БИЗНЕСА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СТЕФАН РАДЕВ: ПРИДОБИВАНЕТО НА НЕМСКА ЕЗИКОВА ДИПЛОМА ДАВА НОВИ ПЕРСПЕКТИВИ ПРЕД УЧЕНИЦИТЕ НА ГИМНАЗИЯ „ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ“

В Актовата зала на РУО – Сливен днес официално беше подписан Договор за придобиване на статут на ПГПЗЕ „Захарий  Стоянов“ на ДСД – гимназия – изпитен център за Немска езикова

Новини Сливен

21 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

695 нови случая на COVID-19 са били установени у нас през изминалото денонощие от направени 13 583 PCR теста, показват данните в Единната информационна система. Общо потвърдените случаи от началото

Новини Сливен

БХРА ИЗЛЕЗЕ С ОСТРА ДЕКЛАРАЦИЯ СРЕЩУ АТАКИТЕ КЪМ БЪЛГАРСКИЯ ТУРИЗЪМ

19.07.2020 г. ДО Г–Н БОЙКО БОРИСОВ МИНИСТЪР–ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ДО МИНИСТЪРА НА ТУРИЗМА МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО МИНИСТЪРА НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ НАЦИОНАЛНИЯ ОПЕРАТИВЕН ЩАБ МЕДИИТЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛАГРИЯ ЧЛЕНОВЕТЕ НА