БРАМС, МЕНДЕЛСОН
30.01.2024 469 Прегледи

БРАМС, МЕНДЕЛСОН

Симфоничен Оркестър Сливен отново ще бъде домакин на едно завладяващо музикално събитие, в Четвъртък 8 Февруари, от 18.30ч. в зала “Сливен”. Ценителите на класическата музика ще имат удоволствието да се насладят на великолепна програма, в изпълнението на звездни гости.

Под палката на френския диригент НИКОЛАС КРЮГЕР, известен със своите проницателни интерпретации и динамичен стил, ще чуем обичания концерт за цигулка, виолончело и оркестър от Йоханес Брамс, и третата симфония от Феликс Менделсон, наречена “Шотландска”.

ЙОАННА КАМЕНАРСКА е сред най-изявените български цигулари, като концертиращ артист-солист изнася редовно концерти с някои от най-големите филхармонични оркестри на Европа и Азия. Един от безспорните върхове в професионалното ѝ развитие е поста на първата жена – концертмайстор в историята на Хамбургския филхармоничен оркестър. Работи интензивно с Камерата Хамбург, на която е солистка и концертмайстор в концертите без диригент, и е преподавател във Висшето училище за музика и театър в Хамбург.

Сливенската публика отново ще посрещне един от любимците си – АТАНАС КРЪСТЕВ. Пътуването му в света на музиката е белязано от многобройни награди, признания и сътрудничества с прочути артисти. Неговият богат звук, съчетан с изключителното владеене на инструмента, го превърна в най-търсеният виолончелист в България – както в соловите, така и в ансамбловите изпълнения.

Съчетавайки таланта на забележителните гости и емблематичната програма, с очарователната атмосфера на зала “Сливен”, Симфоничен Оркестър Сливен предлага вечер, която не бива да пропускате.

Предишна БСП – СЛИВЕН ЩЕ ИМА КОНФЕРЕНЦИЯ ПРЕЗ МАРТ, НО НЕ Е ЯСНО ДАЛИ ЩЕ БЪДЕ ИЗБОРНА
Следваща РАЗПРЕДЕЛИХА ГОДИШНАТА СУБСИДИЯ ЗА ЧИТАЛИЩАТА В ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ЗА 2024 ГОДИНА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДО ДЕСЕТ ДНИ ЗАДРЪСТВАНИЯТА НА КРЪСТОВИЩЕТО „РОЗОВА ГРАДИНА“ ЩЕ БЪДАТ ПРЕОДОЛЕНИ

Възстановяването на уличната настилка, нарушена от дейностите по изпълнението на европроекта на „ВиК-Сливен“, ще започне през юни. Строи се Напорен резервоар, който е в основата на новата схема за водоснабдяването

Новини Сливен

ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА: ДНЕС ГЛАСУВАХ БЪЛГАРИЯ ДА ИМА ЕКСПЕРТНО УПРАВЛЕНИЕ

„Днес гласувах България да има експертно управление. Гласувах за това, хората да имат спокоен живот, да има прогнозируема среда за бизнеса и да можем да преодолеем кризите, в които се

Новини Сливен

ЧЕРВЕНИТЕ КАНДИДАТИ ЗА КМЕТОВЕ ЩЕ БЪДАТ НОМИНИРАНИ ПРЕЗ АВГУСТ

Кандидатите за кметове от БСП трябва да бъдат номинирани до 3 септември, а номинациите започват от 3 август. Това е график на националния съвет и важи за цялата страна, съобщи