БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА ИЗОЛИРА ВЛИЗАЩИТЕ В СТРАНАТА В ШАТРИ ДО ГРАНИЧНИТЕ ПУНКТОВЕ
21.03.2020 1250 Прегледи

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА ИЗОЛИРА ВЛИЗАЩИТЕ В СТРАНАТА В ШАТРИ ДО ГРАНИЧНИТЕ ПУНКТОВЕ

Идеята за карантинни лагери, която сливенски бизнесмени лансираха чрез Sliveninfo в петък, получи широк отзвук. в тази връзка ви предлагаме примера на друга балканска страна – Босна и Херцеговина.

Босна и Херцеговина постави по границата шатри за изолация на влизащите в страната. Босненският заместник-министър на отбраната Мирко Околич съобщи днес, че на седем гранични пункта е завършено поставянето на шатри, предназначени за 14-дневна изолация на лицата, които влизат в страната, шатри ще бъдат поставени и на още един граничен пункт.

Босна и Херцеговина забрани влизането на територията на страната на чужди граждани, които са пребивавали в най-засегнатите от Ковид-19 държави – Китай, Южна Корея, Япония, Италия, Иран, Франция, Румъния, Германия, Австрия, Испания, Швейцария и Белгия, и обяви, че пристигащите чужди граждани, които скоро не са пребивавали в изброените държави, ще бъдат поставяни под 14-дневна самоизолация по преценка на местните здравни служби.

Всички босненски граждани, които решат да се върнат в страната си от рискови страни, също ще бъдат длъжни да прекарат в шатрите 14 дни.

 

Предишна ВЪВЕЖДАТ СЕ НОВИ МЕРКИ СРЕЩУ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА ИНФЕКЦИИТЕ, ПРИЧИНЕНИ ОТ КОРОНАВИРУС
Следваща В ОБЛАСТНИТЕ ГРАДОВЕ ЩЕ СЕ ВЛИЗА С ПОПЪЛНЕНА БЛАНКА ОТ МВР

За автора

Може да харесате още

Новини

ДНЕС Е ВЕЛИКИ ВТОРНИК

Вторият ден от Страстната седмица, Велики вторник е ден за поучения и последни нравствени наставления. Иисус ни дава пример как да благотворим – не да даваме от излишъка си за

Новини

ДНЕС Е СВЕТЛИ ПОНЕДЕЛНИК

Православните християни отбелязват днес Светли понеделник – вторият ден на Великден. От този ден започва Светлата седмица, в която славим Възкресението на Исус, което донася просветление на всички миряни. В

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Извинете, а тези обувки дишат ли? – Да, освен това деликатно се покашлят, когато сте с неподходящи чорапи… Лекар пита пациент: – Как сте със съня? – Лошо, докторе.